Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Παιδικοί σταθμοί «μόνο για παιδιά Ελλήνων» από τη Χρυσή Αυγή




Παιδικούς σταθμούς μόνο για παιδιά Ελλήνων σχεδιάζει να λειτουργήσει από το καλοκαίρι η Χρυσή Αυγή, μετά τα μαθήματα «πνευματικής αφύπνισης» που έχει ξεκινήσει σε παιδιά από 6 έως 10 ετών.

Το εγχείρημα έχει αναλάβει ο βουλευτής, Ηλίας Παναγιώταρος και ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος αναζητούν τη φόρμουλα κάτω από την οποία θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Οι πρώτοι δέκα θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα.

«Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουμε παιδικούς σταθμούς στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δυστυχώς προτεραιότητα έχουν τα παιδιά των λαθρομεταναστών και όχι τα Ελληνόπουλα» τονίζει ο βουλευτής.

Το πρόγραμμα «Διάπλαση των παίδων» που έθεσε σε εφαρμογή η Χρυσή Αυγή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Εισαγγελίας εφόσον διαπιστωθεί ότι με τα μαθήματα αυτά προάγεται η μισαλλοδοξία, το φυλετικό μίσος ή προσβάλλεται η φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Σε κυβέρνηση, αστυνομία και ΜΜΕ στρέφει τα πυρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατήχηση της Χρυσής Αυγής σε μικρά παιδιά. «Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: