Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νέα Φιλαδέλφεια, «Καραϊσκάκη», Γουδί, Λάρισα: Η αλήθεια για τη στάση του ΚΚΕ – Απάντηση σε μια άθλια συκοφαντία



«ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. Η μια σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο του ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα πριν την ψηφοφορία. Ίσως αν ήταν για δεύτερη έδρα του… ΟΣΦΠ να είχαν μείνει και να ψήφιζαν υπέρ. Άλλωστε μόνο για το γήπεδο στο Φάληρο δεν αντέδρασαν ποτέ και σε τίποτα». Αυτά γράφει χτες (21/11/2013) η αθλητική εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ»  στην πρώτη της σελίδα, απευθυνόμενη σε όσους  φιλάθλους και οπαδούς της ΑΕΚ την διαβάζουν.
 
Δεν μας αφορά ο τρόπος με τον οποίο η εφημερίδα αντιμετωπίζει τους αναγνώστες της, εκμεταλλευόμενη την ιδιαίτερη ευαισθησία τους, να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα για πολλά χρόνια να περιφέρεται χωρίς δικό της γήπεδο και να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις και τα οικονομικά συμφέροντα διαφόρων μπιζναδόρων που ως... μεσσίες αναλαμβάνουν πάντα να τη «σώσουν», μέχρι να την παραδώσουν στους επόμενους (...μεσσίες) σε ακόμα πιο άσχημη κατάσταση.

Δεν μας αφορά αν θεωρεί (ή αν θέλει) τους αναγνώστες της και γενικότερα τους φιλάθλους, ανθρώπους χωρίς στοιχειώδη λογική, με ασθενή μνήμη και τρεφόμενους με οπαδικό κουτόχορτο. Δεν μας αφορά ο «τζαμπαμαγκισμός» και ο υπερθετικός βαθμός των πρωτοσέλιδων τίτλων της, τα οποία χρησιμοποιεί για να «πατήσει» στον συναισθηματισμό των ΑΕΚτσήδων.

Η εφημερίδα αυτή επιλέγει να γράψει ψέματα στην πρώτη της σελίδα για τη θέση του ΚΚΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ και τη στάση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο συζητήθηκε η «λύση Μελισσανίδη». Οι λόγοι που το έκανε είναι προφανείς, όμως δεν είναι δική μας δουλειά να τους αναλύσουμε. Ας τους σκεφτούν οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι της ΑΕΚ που είναι πολλοί περισσότεροι από όσους τους υπολογίζει η ίδια η εφημερίδα.

Εμείς απλά θα παραθέσουμε μερικά δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, της εφημερίδας δηλαδή του ΚΚΕ που προβάλλει τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος. Στα δημοσιεύμετα αυτά μπορεί οποιοσδήποτε ξέρει ανάγνωση να μάθει (αν δεν γνωρίζει ήδη) ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ και για το γήπεδο Καραϊσκάκη, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και για το γήπεδο της Λάρισας. Σε χτεσινή μας ανάρτηση παρουσιάσαμε τις θέσεις του ΚΚΕ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ΕΔΩ. Ο ΑΕΚτσής αναγνώστης έχει έτσι τη δυνατότητα να διαβάσει, να συγκρίνει  και να διακρίνει την αλήθεια, η οποία στέκει αμείλικτη απέναντι στους διατεταγμένους λασπολόγους, τους χουλιγκαναραίους καθοδηγητές και τις γραφίδες υπηρεσίας.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Η κυβέρνηση το ξεπουλά
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...». Ο γνωστός στίχος, περιγράφει απόλυτα τη σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το στάδιο «Καραϊσκάκη» και την προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας, για να «χρυσωθεί το χάπι». Ενώ δηλαδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, παραχωρώντας δημόσια περιουσία σε επιχειρηματίες, εμφανίζεται να προσφέρει στο κοινό καλό και μάλιστα ενόψει του λεγόμενου «εθνικού στόχου» της Ολυμπιάδας.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα γήπεδα πρέπει να είναι δημόσια περιουσία
Οταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της διαδικασίας και των ανταλλαγμάτων ο συνομιλητής μας μετατράπηκε σε «καταπέλτη»: «Διαπραγμάτευση σημαίνει σου προτείνω εγώ, προτείνεις εσύ μέχρι να τα βρούμε. Κρατάμε όμως ο καθένας τα ατού του. Αν σου παραχωρήσω αυτό που θέλεις, στηρίζομαι στη μεγαλοψυχία σου για τα ανταλλάγματα. Δεν έγινε διαπραγμάτευση. Τα δώσαμε όλα χωρίς να πάρουμε τίποτα. Δώσαμε φιλέτο και περιμένουμε να πάρουμε κανένα κόκαλο και κανά κατιμά. Από τον κύριο Κόκκαλη δε θα πάρουμε τίποτα. Ηταν δεδομένο και ξεκάθαρο. Οποιος λέει το αντίθετο εθελοτυφλεί».

Διαβάστε περισσότερα:

Αντιδράσεις για το ξεπούλημα
Από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, σε ιδιωτικά συμφέροντα, στο χώρο του αθλητισμού, αποτελεί το ιστορικό στάδιο «Καραϊσκάκη». Περιουσιακό στοιχείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)…

Διαβάστε περισσότερα:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ » ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Σκανδαλώδης παράδοση γηπέδων στο κεφάλαιο
Παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις - δηλώσεις, διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων, στην πράξη αποδεικνύεται πως τα γήπεδα ιδιωτικοποιούνται. Η κυβέρνηση τα χαρίζει σε μεγαλοεπιχειρηματίες και συμφέροντα, επικαλούμενη πλείστα όσα άλλοθι, δικαιολογίες και... μισές αλήθειες. Ακόμα επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική της επιλογή είναι η στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού - παρά την προκάλυψη περί συμβάσεων με τα «ερασιτεχνικά σωματεία» - και η αλληλοεξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση, που «ικανοποιείται» σε ακατάλληλα γήπεδα και χρυσοπληρώνεται από τα λαϊκά στρώματα. Η πιστοποίηση των δύο διαπιστώσεων (ξανα)έγινε με αφορμή την αποκάλυψη από τον Φ. Συρίγο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», της σύμβασης για το «Καραϊσκάκη» και την απάντηση του «ερασιτέχνη» Ολυμπιακού.

Διαβάστε περισσότερα:

«ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο
Ο βουλευτής του ΚΚΕ (Άγγελος Τζέκης), έκανε λόγο για επιχειρηματικούς ομίλους που «μέσα από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ασκούν πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο δημόσιο τομέα μέσα από τις διάφορες προμήθειες και τα διάφορα έργα που γίνονται». Παράλληλα, επισήμανε ότι «υπάρχει πρόβλημα ελεύθερου χώρου στον Πειραιά και εκεί υπήρχαν ελεύθεροι χώροι. Το ζήτημα είναι πως θα αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι προς όφελος του λαού του Πειραιά και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου».

Διαβάστε περισσότερα:

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Χαριστική παραχώρηση...
Με το περίβλημα της έγκρισης από το Κοινοβούλιο (την πλειοψηφία του οποίου διαθέτει...) η κυβέρνηση θέλει να καλύψει την ιδιωτικοποίηση του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» και, σύμφωνα με απόψεις αρκετών ειδικών, να ελαχιστοποιήσει (αν όχι εξαφανίσει) ευθύνες, σχετικές με παρανομίες ή παρατυπίες, συλλογικές ή προσωπικές.

Διαβάστε περισσότερα:

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»

Κομπίνα διαστάσεων
Αυτό καταγγέλλει η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση» με χτεσινή ανακοίνωσή της
Νέα κομπίνα τεράστιων διαστάσεων, στα χνάρια της παλιάς, αλλά με πολύ χειρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της - υπογράφεται από τον επικεφαλής της Κώστα Τζατζάνη - η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση», την κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Διαβάστε περισσότερα:

ΚΚΕ

Σκανδαλώδεις παραχωρήσεις
Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα δίνει όλα στους επιχειρηματίες που εμπορεύονται τον αθλητισμό. Αναλυτικά το κείμενο: «Η Κυβέρνηση τα δίνει όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες που - μεταξύ άλλων - εμπορεύονται και τον αθλητισμό. Μετά τη σκανδαλώδη παραχώρηση για μισό αιώνα του σταδίου Καραϊσκάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (Κόκκαλης), παραχωρεί ένα πολύτιμο πνεύμονα της Αθήνας στην ΠΑΕ ΑΕΚ (ΕΝΙC) και ακολουθεί το νέο τερατούργημα με το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Αφοι Βαρδινογιάννη).

Διαβάστε περισσότερα:

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

Τόνοι τσιμέντου για το γήπεδο – επιχείρηση
Την ομολογία ότι στο χώρο του Ελαιώνα όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο της αθλητικής εταιρίας του Παναθηναϊκού θα πέσουν τόνοι τσιμέντου, ώστε να αναπτυχθούν πολλές εμπορικές δραστηριότητες, έκανε προχτές με δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Θ. Σκυλακάκης.

Διαβάστε περισσότερα:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Π-αραχωρούμε Α-νευ Ο-ρων!
Με μια πρωτοφανή ενέργεια, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και δήμαρχος Αθηναίων απλώνουν στα πόδια της ποδοσφαιρικής εταιρίας του Παναθηναϊκού όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερις ελεύθερους χώρους, για να διαλέξει η οικογένεια Βαρδινογιάννη όποιον θέλει για το γήπεδό της...

Διαβάστε περισσότερα:

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Σταθερά στην εξυπηρέτηση των κεφαλαιοκρατών του ποδοσφαίρου...
Για την Αττική, η αρχή έγινε με το στάδιο Καραϊσκάκη, συνεχίστηκε με το γήπεδο της ΑΕΚ και το «τρίγωνο της αμαρτίας» κλείνει με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι συνέταιροι του δικομματισμού με από κοινού συμφωνία προχωρούν στην υλοποίηση του ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ξεπουλήματος σημαντικής δημόσιας έκτασης στο Γουδί και ουσιαστική ακύρωση της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου. Εργου ζωής για τους περιοίκους αλλά και ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Οπως επιβεβαιώνεται πλέον η αντιλαϊκή απόφαση, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είχε παρθεί εδώ και πολλά χρόνια. Απλά ως τώρα, γίνονταν οι αναγκαίες κινήσεις που θα δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα:

ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΕ

Χαρίζονται σε επιχειρηματίες με άλλοθι την ομάδα
Τα έσοδα καρπώνονται οι ιδιοκτήτες - μεγαλομέτοχοι και στέλνουν αλλού το... λογαριασμό για τα έξοδα
Η άλλη υπόθεση αφορά το γήπεδο της Λάρισας και μάλιστα με μπούσουλα - όπως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχός της έχει παραδεχτεί - το παράδειγμα του Ολυμπιακού. Ο δήμος παραχώρησε έκταση στη ΓΓΑ, αυτή τη μεταβίβασε στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ και τελικά η χρήση, διοίκηση και διαχείριση ακινήτου εκτάσεως 143.500 τ.μ. για 49 χρόνια - όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε το 2008, σε άσχετο σχέδιο νόμου - παραχωρήθηκε στην εταιρεία ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα:

ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Φιλέτο» για τις επιχειρηματικές ορέξεις
Στην ιδιωτικοποίηση ενός ακόμα γηπέδου προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με μπούσουλα τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε (από το ΠΑΣΟΚ) για το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» (όπως αναφέρεται και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), οι επιχειρηματίες στην ΠΑΕ Λάρισα, θ' αποκτήσουν - χάρισμα από τη ΝΔ - επιπλέον πηγές κέρδους. Ακόμα θα εισπράξουν και επιδότηση - παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς - αφού οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013.

Διαβάστε περισσότερα:

Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: