Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Διώξεις συνδικαλιστών: «Μια βιομηχανία που βρίσκεται σε άνθηση»



Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων και των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, που το αδίκημα τους ήταν να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα και να διεκδικήσουν το ψωμί και το γάλα για τα παιδιά τους και την οικογένεια τους.

Η προσπάθεια που γίνεται με το δόγμα «Νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση των αφεντικών και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό τους (δικαστές, εισαγγελείς, κλπ), θα πέσει στο κενό. Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι εργάτες θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην εργοδοσία, που μας πίνει το αίμα και ζει από τον ιδρώτα που μας κλέβει καθημερινά, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Οι διώξεις που γίνονται, σήμερα των συναδέλφων της Ζώνης, χθες των απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία», στις 20 Δεκέμβρη η δίκη των 35 συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ είναι κρίκος στην αλυσίδα της βιομηχανίας διώξεων που βρίσκεται σε άνθηση.

Η μόνη απάντηση είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, η καταδίκη  αυτής της προσπάθειας κυβέρνησης και εργοδοσίας και των μηχανισμών τους, η μαζική έκφραση αλληλεγγύης, η οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς έτσι ώστε να πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων.

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΛΙΤΣΑΣ                                                Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: