Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ (22/11/2013)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ με θέμα το συντονισμό και το πρόγραμμα δράσης.
Κατά την παρέμβασή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τα συνδικάτα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να απευθυνθούν με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και να συζητήσουν μαζί της παντού σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να οργανώσουν την πάλη τους για υπογραφή ΕΓΣΕΕ και κλαδικών συμβάσεων.
Να απαιτήσουν την κατάργηση όλων των αποφάσεων που διέλυσαν την ΕΓΣΣΕ και επιδιώκουν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να οργανώσουν την αλληλεγγύη στους άνεργους, να μην περάσει η απελευθέρωση των απολύσεων, το αντιασφαλιστικό, να υψωθεί τείχος απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και εργοδοτών να χτυπήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα σέρνοντας στα δικαστήρια δεκάδες στελέχη του ταξικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα.
Σημείωσαν ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό αποτυπώνεται η συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα και νέα μείωση των κρατικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, για τις επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αναδεικνύεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο τομέα, σε ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με δεκάδες παραδείγματα από εργασιακούς χώρους από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από όλη τη χώρα, ανέδειξαν τη στάση της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης, οι οποίες υπονόμευσαν την απεργία στις 6 Νοέμβρη.
Αντίθετα, το ΠΑΜΕ προσπάθησε να μπουν στη μάχη όλες οι δυνάμεις, να παρθούν συλλογικές αποφάσεις μέσα από συνελεύσεις κατά τόπο δουλειάς, κατά επιχείρηση, ώστε η απεργία να είναι μαζική, αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: