Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο - Στις 17.00 η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα - Δεκάδες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα


Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός, 40 χρόνια μετά από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Στην Αθήνα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις έχουν καθοριστεί στις 4:30 μ.μ., ως εξής:
  • Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου, οι κλαδικές Τομεακές οργανώσεις με την εξής σειρά: Βιομηχανία, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Επισιτισμός, Εμπόριο, ΕΒΕ, Χρηματοπιστωτικό, Δικηγόροι, Καλλιτέχνες, ΜΜΕ, Υγεία, ΟΤΑ - Δημόσιο.
  • Σταδίου και Σανταρόζα, οι Τομεακές Επιτροπές ΑΕΙ - ΤΕΙ και Εκπαιδευτικών
  • Στα Χαυτεία, οι εδαφικές Τομεακές Επιτροπές με την εξής σειρά: Α' Αθήνας, Ανατολική, Νότια, Πειραιάς, Θριάσιο, Μεσόγεια, Βόρεια, Δυτική.
Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κανονικά θα λειτουργεί σήμερα ο σταθμός του μετρό και του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, ενώ από τη 1 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», και από τις 2.30 το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι».
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Στη Θεσσαλονίκη, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.
Συγκεντρώσεις και αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια προγραμματίζονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα από το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και φορείς. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)
Καταθέσεις στεφάνων
Στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι στις 11.00 π.μ. στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ.
Στην Αθήνα, με τα συνθήματα «9 δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί του Σαββάτου.
Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος, τόνισε: «Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μάς διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός, όταν αποφασισμένος και άφοβος παλεύει για το δίκιο του. Σήμερα πρέπει να ξεπεραστούν οι φοβίες και οι αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του κεφαλαίου και του "ευρωμονόδρομου". Φιλολαϊκή λύση χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ, σήμερα όπως και τότε, όπως και σε όλη την 95χρονη πορεία του, που γιορτάζουμε αύριο, αγωνίζεται ώστε ο λαός να βγει στο προσκήνιο. Με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη λαϊκή συμμαχία να παλέψει για την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο: Την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη διαγραφή όλου του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Λύση που θα φέρει ο ίδιος με τη δική του εργατική - λαϊκή εξουσία». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)
Στεφάνι εκ μέρους της ΚΝΕ κατέθεσε ο γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Θοδωρής Χιώνης.
Το απόγευμα του Σαββάτου στεφάνια κατέθεσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)
Δεκάδες φορείς κατέθεσαν στεφάνι, μεταξύ των οποίων η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, σχολεία και σχολές, νέοι στρατευμένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Στην Πάτρα, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνων στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρας και το κτίριο της παλιάς Ασφάλειας στην οδό Κανακάρη. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο εξωτερικό
Η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 3 μ.μ., στην αίθουσα Bogcafe στην οδό Fredesiksuundsvej 64 με προβολή βίντεο, ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.
Η ΚΟ Γαλλίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Γαλλίας της ΚΝΕ καλούν σε κατάθεση στεφάνου στις 12 μ. στον «Τοίχο των Ομόσπονδων» στο νεκροταφείο Περ - Λασέζ του Παρισιού. Η κατάθεση στεφάνου θα γίνει συμβολικά σε αυτό το χώρο που είναι συνώνυμος με τη θυσία αγωνιστών και τους λαϊκούς αγώνες στη Γαλλία.
Η Οργάνωση Βρετανίας της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση για την 40ή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, στο Λονδίνο (94 Camden Road, London NW1 9EA), στις 12.00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: