Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Νεκρός νεαρός οικοδόμος κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σούπερ μάρκετ στην Αγυιά Πάτρας. Ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας


Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μάρτη στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, κατά τη διάρκεια εργασιών με κομπρεσέρ για κοπή πλάκας μπετόν στο πλαίσιο ανακατασκευής κτιρίου σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Ανδρικόπουλος» στην Αγυιά Πάτρας, η πλάκα υποχώρησε, ο άτυχος εργάτης Δημήτρης Κουτσαντώνης, μόλις 25 χρονών, έπεσε στο έδαφος και καταπλακώθηκε από κομμάτια μπετόν με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας

«Η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί έναν ακόμα νεκρό στο όνομα της εργοδοτικής ασυδοσίας, στο όνομα του μέγιστου κέρδους. Νεκρός σήμερα 8-3-2016 ο συνάδελφος Κουτσαντώνης Δημήτρης μόλις 25χρονών, ο οποίος εργαζόταν σε ανακατασκευή super market στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα. Η γνωστή αλυσίδα super market Ανδρικόπουλος προχωρούσε στην ανακαίνιση του εν λόγο κτηρίου. Τη διεκπεραίωση του έργου την έχει αναλάβει η εταιρία ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. με υπεργολάβο την εταιρία αδιατάραχτης κοπής Ντρενογιάννης.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. η εργοδοτική ασυδοσία είναι απόρια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι με τους νόμους και τα νομοθετήματα τους έχουν συρρικνώσει επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς δίνοντας απλόχερα γη και ύδωρ στην εργοδοσία, όπου και αν δραστηριοποιείτε, να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ και σε όσες άλλες υπηρεσίες εμπλέκονται προκειμένου να σταματήσουν οι αιτίες που δολοφονούν εργάτες. Τώρα να εντατικοποιηθούν οι καθημερινοί έλεγχοι όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε όλες τις ανακατασκευές κατοικιών ή καταστημάτων. Αν πληρούν τις προβλεπόμενες διατάξεις (άδεια οικοδομής, ΙΚΑ, ασφάλεια, ωράρια και ότι άλλο προβλέπετε). Αν δεν γίνουν οι έλεγχοι τώρα σε αυτού του είδους τις εργασίες ανακατασκευής οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη γνώμη μας είναι ηθικά υπεύθυνες για την ασυδοσία των εργοδοτών που σκοτώνουν εργάτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: