Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κάλεσμα συμβολής στο στήσιμο του Μουσείου ΕΑΜικής Αντίστασης


Κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές, τους συγγενείς και απογόνους τους, σε όλο το λαό, σε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στο στήσιμο του Μουσείου, είτε με την παραχώρηση σχετικού υλικού είτε με χρηματική ενίσχυση, απευθύνει η Συμβουλευτική Επιτροπή για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει στο πλαίσιο του φετινού γιορτασμού για την Πρωτομαγιά και των εκδηλώσεων στις 7 και 8 Μάη προς τιμήν των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών.


Οπως είπε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, με την παράθεση μιας σειράς στοιχείων (εκτίμηση ευρημάτων, κοστολόγηση εργασιών, ολοκλήρωση μελετών και συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων), εκτιμήθηκε ότι είναι πλέον εφικτός ο στόχος έναρξης του Μουσείου στην παραπάνω περίοδο. Παρόντες στη συνεδρίαση, εκτός του δημάρχου, ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Κατημερτζής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Κ. Γαβριλάκης, οι αντιδήμαρχοι Κ. Γεωργοπούλου και Γ. Περρής και η δημοτική σύμβουλος Κ. Βασιλάκη.

Οπως τόνισε ο Η. Σταμέλος, «ήταν πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής η λειτουργία του Μουσείου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη τιμής και μνήμης στους εκατοντάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποφασιστικό βήμα στη διαχρονική μάχη του λαού της πόλης για την απομάκρυνση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιστορικό χώρο των εκτελέσεων, ιδίως σε μια περίοδο όπου τελεσιδικούν μια σειρά από δικαστικές διαμάχες, και σε εποχές που το θηρίο του φασισμού ξαναθεριεύει. Το Μουσείο μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης των νέων γενιών με την Ιστορία του τόπου τους και τους καθημερινούς ήρωες που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση. Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στη "βιομηχανία" επιστημονικοφανών απόψεων που επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, με τις ευλογίες και τα αργύρια της ΕΕ».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν η άμεση παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής για την οικονομική ενίσχυσή του, ώστε να αναπτυχθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα, ψηφιακά κ.τ.λ. καθώς και το κάλεσμα προς όλους ώστε να στηθεί το Μουσείο. Αποδέκτης όλων των προσφορών θα είναι - μετά από απόφαση της Επιτροπής - ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Κατημερτζής.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: