Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δολοφονική ηλιθιότητα


Στο «χωράφι» τους, οι χρυσαυγίτες ασκούν με νομιμοφροσύνη και με τον επιτρεπόμενο από το κράτος τρόπο κάθε μυστική ενέργειά τους, σβήνοντας με επιμέλεια ενόψει της δίκης όλα τα ίχνη από τις βαρβαρότητες που έχουν διαπράξει.
Η αποσιώπηση θα είναι το νέο έργο που θα ανεβάσουν στο δικαστήριο. Είναι αφελείς όμως να πιστεύουν πως μπορούν να πείσουν ότι τα μέσα που χρησιμοποίησαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το σκοπό τους. Αντιθέτως, ο σκοπός ήταν και το μέσο τους. Οι χρυσαυγίτες θα δώσουν τα ρέστα τους για να αποδείξουν ότι όλα είναι μια συνωμοσία σε βάρος τους. Εχουν προσώρας «ξεχάσει» τι ακριβώς συνέβη στη δολοφονία του Φύσσα και τις βιαιοπραγίες προς τα θύματά τους. Η συμπεριφορά τους είναι μονόδρομος, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να εκτεθούν, αντιθέτως θα ξεπέσουν τόσο πολύ, όσο χρειάζεται η Δικαιοσύνη για να θέσει σε λειτουργία τον οίκτο της.

2. Διαγράφοντας μ' έναν μεταφυσικό τρόπο το μεγαλύτερο μέρος των πράξεών τους και ισχυριζόμενοι ότι υπερασπίζονταν τον εαυτό τους, πιστεύουν ότι θα αποφύγουν κάθε απρόβλεπτη κίνηση από τους μάρτυρες κατηγορίας. Πού πήγε η καυχησιολογία, το γόητρο της σβάστικας στο δέρμα τους και ο υπερφίαλος τρόπος σκέψης; Πόσο πρόθυμα τα εγκατέλειψαν όλα μπροστά στο ενδεχόμενο μιας καταδίκης, τι εξασθενημένοι φουκαράδες είναι αυτοί που κάποτε χτυπούσαν τις μπότες και τις ασπίδες τους στις γειτονιές της Αθήνας τρομοκρατώντας τον κόσμο; Εκλιπαρήστε λίγο ακόμη για να σας αφήσουν ελεύθερους, καταδικάστε απρόθυμα κάθε ενέργειά σας, μωρές παρθένες, που σας ξεγέλασε η πραγματικότητα!

3. Οσο κι αν προσπαθούν να διασπείρουν, όπως μπορούν, την άποψη ότι η δολοφονία Φύσσα είναι μια προσωπική υπόθεση, η ανησυχία των χρυσαυγιτών στο δικαστήριο είναι έκδηλη. Οι τελευταίοι λεονταρισμοί της ηγεσίας τους είναι απόδειξη του φόβου και του πανικού που τους καταβάλλουν. Μισοκοιμούνται παραμυθιασμένοι, μιλώντας για σφάλματα τακτικής, για μια τραγική παρεξήγηση, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος του δικαστηρίου. Οσο για τον δολοφόνο, που έχει μπει στο ρόλο του ήρωα, ας πιστεύει ότι θα μοιράζει αυτόγραφα στο δικαστήριο!

4. Ο «ηγέτης» Μιχαλολιάκος είναι γεμάτος απορίες για τις ταραγμένες μέρες που τον βρήκαν απροετοίμαστο. Δεν κρατάει τίποτα στα χέρια του, εκτός από νομικές απροσδιοριστίες. Του είναι εξαιρετικά δύσκολο μέσα στη μελοδραματικότητα που τον διακρίνει, να καταλάβει ότι πρέπει να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το έργο της ταφής των ιδεών της οργάνωσης, κυρίως των πράξεών της, γι' αυτό και δεν μπορεί να διαχειριστεί την παγίδα που του έστησαν. Είναι σίγουρο ότι θα δούμε και επιπλήξεις προς όσους μπέρδεψαν το καθήκον με την πειθαρχία. Είναι σίγουρο ότι η αξιοθρήνητη ηγεσία θα καρφώσει αρκετά μέλη της οργάνωσης, ελπίζοντας σε μια ελαφρύτερη ποινή. Θα απολαύσουμε μια φτηνή παράσταση όπου κάθε ηθοποιός δεν θα γνωρίζει τον άλλο ηθοποιό στη σκηνή.

Γιώργος Κακουλίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το σκίτσο. Αλλά τα λόγια που λέει είναι πολύ... φιλοσοφικά για έναν χρυσαυγίτη με μυαλό (λέμε τώρα) ενός τυραννόσαυρου. Τέτοια λόγια θα μπορούσε να είχε πει μόνο κάποια σαν την Κωνσταντοπούλου. Ναι, τελικά πιστεύω ότι το σκιτσο δείχνει έναν χρυσαυγίτη με τα μυαλά της Κωνσταντοπούλου.

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Χα χα ξέρω πως είναι άσχετο με το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω. Αν θες το δημοσιεύεις το σχόλιό μου Οικοδόμε.

Πρεπει να παραδεχτούμε ότι ο Τσίπρας έχει πολύυυυυυ χιούμορ. Επειδή του τράβηξαν το αυτί οι ... συμμαχοί μας, δεν πάει σήμερα στη Μόσχα για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης αλλά... στέλνει εκπρόσωπό του την Κωνσταστοπούλου. Στην εορτή για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης. Φήμες ότι σκουντουφλάει συνέχεια λόγω των καντηλιών που του κατεβάζει η Ζωίτσα που την αναγκάζει να παρευρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση, ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς.

Δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια αυτά που διάβασα και παραθέτω πιο πάνω αλλά μου φάνηκαν πολύ αστεία.

Σοφία