Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Επίθεση του Χρυσαυγίτη Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή - Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Επεισόδιο ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό σημειώθηκε στη Βουλή.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ιδιότητα του υπόδικου, καθώς έως πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.

Η κ. Κανέλη επεσήμανε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και εξήλθε από την αίθουσα.

Όμως ο Γιάννης Λαγός την ακολούθησε εκτός της αιθούσης στους διαδρόμους της Βουλής.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.

«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.

Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε η κ. Κατριβάνου και πρόσθεσε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Ναυτεμπορική 

Ενημέρωση στην αρχική ανάρτηση: 20:35

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την τραμπούκικη συμπεριφορά του Γ. Λαγού και τη στάση της προέδρου της Βουλής

Σε ανακοίνωσή της για για την τραμπούκικη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγού, και τη στάση της προέδρου της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, "παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής".
Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: