Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Σαν έτοιμοι από καιρό, «πρόθυμοι» και ιταμοί, αριστούχοι στην πολιτική αγυρτεία…

Χαλαρή μνήμη...

«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα (σ.σ.: ότι θα σκίσουν τα μνημόνια). Το να μου λέει κάποιος "το είπατε το 2008, 2009, 2010", δεν έχει έννοια. Το "σκίσιμο των μνημονίων" δεν υπάρχει πουθενά (...) Οτι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ηταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κ.λπ.;
Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση "με ένα άρθρο και τελειώνουμε" δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό»...

Χαλαρή μνήμη (2)
Αυτά δηλώνει ο Γ. Μπαλάφας (ρ/σ «Βήμα»). Βεβαίως, δεν τον χρειαζόμασταν για να αντιληφθούμε ότι το κόμμα του και η κυβέρνηση έχουν προ πολλού υποστείλει την αντιμνημονιακή παντιέρα, με την οποία άλλοτε ψάρευαν ψήφους. Η πρόκληση, όμως, παραμένει πρόκληση, απέναντι σε ένα λαό του οποίου την αγωνία και τα βάσανα εκμεταλλεύτηκαν. Που αφού τον χειραγώγησαν με υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων, για κατάργησή τους με ένα νόμο σε ένα βράδυ, με όλα αυτά που ο Μπαλάφας ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν είπαν, τώρα τον καλούν να τους κρίνει με γνώμονα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα ψίχουλα που αυτό περιλαμβάνει για την ακραία φτώχεια και μόνο. Που βεβαίως κι αυτό όταν το εξήγγειλαν δεν το παρουσίαζαν έτσι ακριβώς, αλλά το περιέβαλλαν σκόπιμα με θολούρα ώστε να καλλιεργούν απατηλές προσδοκίες. Η πολιτική αγυρτεία δεν έχει όρια, όπως διαχρονικά αποδεικνύει η σοσιαλδημοκρατία.

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, είπαν κι αυτοί κάποιες αμετροεπειες έτσι στο τσακιρ κέφι βαλθήκατε κι εσείς να τους πυροβολήσετε. Τι κάναν οι άνθρωποι; ΄Ο,τι κάνουν όλοι οι αστοί πολιτικοί στον κόσμο. Τον δουλεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα αλλα τους πείραξε η ΚΝΕ που είχε βγάλει το βιντεάκι της με το μωρό να ξεκαρδίζεται που ο σύριζα έσκιζε τα μνημόνια. Παρεμπιμπτόντως το βιντεάκι το καινούριο με την υπουργάρα μας των εξωτερικών να τραγουδάει με τους υπολοιπους του ΝΑΤΟ είναι όλα τα λεφτά.