Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης: Εκλογές από τις 7 έως τις 11 Μάη


Συνάδελφοι οικοδόμοι Έλληνες και Μετανάστες,
Όχι άλλες αυταπάτες. Τώρα να σημάνει συναγερμός. Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για μας και τα παιδιά μας. Παίρνουμε την υπόθεση δυναμώματος του Σωματείου στα χέρια μας. Συμμετέχουμε με αποφασιστικότητα στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου από 7 έως 11 Μάη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις "από μηχανής θεούς".

Συνάδελφοι,

Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.

Βάφτισαν το κρέας ψάρι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας σε ελπίδες και προσδοκίες των εργαζομένων, προσπαθεί να περάσει ευκολότερα τα σχέδιά της, προωθώντας νέα συμφωνία με τους “εταίρους” βαφτίζοντας το νέο μνημόνιο ως συμφωνία και την τρόικα ως θεσμικό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.

Με ψίχουλα δεν θα ζήσουμε

Οι προεκλογικές υποσχέσεις για τα ψίχουλα που υπόσχεται η συγκυβέρνηση ότι θα δώσει, θα αποκαταστήσει τις αδικίες και θα ανακουφίσει τους αδικημένους, αποτελούν πρόκληση απέναντι στους εργαζομένους του κλάδου και τις οικογένειές μας, που έχουν υποστεί άγρια επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Σκέψου ότι:

Ένα επίδομα, λίγα ψίχουλα, που μοιράζει η κυβέρνηση, για όσους τα πάρουν, δεν θα λύσουν:

Την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο.

Δεν θα επαναφέρει το μεροκάματο στα επίπεδα του 2009.

Δεν θα καταργήσει τα 2 επιπλέον χρόνια, που μας φόρτωσαν στην πλάτη, για να βγούμε στη σύνταξη, ούτε θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Δεν θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να πάρουμε καλύτερη σύνταξη, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, όπως το κατόρθωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Σήμερα έχουμε ανάγκη όλοι το Σωματείο και το Σωματείο μάς έχει ανάγκη.

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας.

Ο δρόμος της ενίσχυσης του Σωματείου, που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου, αποτελεί προϋπόθεση για να παλέψουμε με καλύτερους όρους απέναντι στην όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου

Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία τους. Ο οργανωμένος αγώνας, η συσπείρωση στο σωματείο είναι εγγύηση για το ξεπέρασμα των δυσκολιών, για να μετρήσουμε αποτελέσματα που θα δίνουν ανακούφιση και θα δημιουργούν νέους, πιο ευνοϊκούς όρους για μεγαλύτερες νίκες.

Ο λαός πρέπει να είναι πρωταγωνιστής - αγωνιστής για τα δικαιώματά του, για την κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων δικαιωμάτων, για αλλαγές και ανατροπές, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

ΤΩΡΑ άμεση ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων, πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών. Ανάπτυξη για το λαό.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ 
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: