Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ποιοι χαλάνε τις διακοπές των τουριστών στην Κω;


Σε «ρεπορτάζ» της η αγγλική εφημερίδα Daily Mail αναφέρεται στην «ταλαιπωρία»… που υφίστανται οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω, από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί.
Για να γίνει πιο «πειστική» η φυλλάδα παραθέτει και σειρά φωτογραφιών, από τις οποίες  επιλέξαμε τρεις (λεπτομέρειες για το «ρεπορτάζ» και περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ).



Άνευ άλλων σχολίων, παραθέτουμε φωτογραφίες Βρετανών τουριστών από τη διαμονή τους σε τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, που -όπως φαίνεται- «τιμούν» με τον δικό τους τρόπο την καταγωγή τους αλλά και τον τόπο που τους φιλοξενεί (περισσότερες φωτογραφίες εδώ).




Τη σαπίλα της κοινωνίας των αφεντικών τους δεν μπορούν να την κρύψουν πια ούτε οι παπαγάλοι (εγχώριοι και της αλλοδαπής) της «ενημέρωσης» που δήθεν κόπτονται για την «αισθητική» του. Το ίδιο σύστημα που γεννάει εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέπει τον άνθρωπο σε υποχείριό του, κάνοντάς τον να χάνει τον αυτοσεβασμό του και  τη δυνατότητα να σκέφτεται... 

Πέμπτη 28 Μάη 2015.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Στις προηγούμενες δεκαετίες καταστράφηκε η βιομηχανία και η γεωργία της χώρας.
Τώρα ας καταστρέψουμε και τον τουρισμό για να τελειώνουμε.
Οι πρόσφυγες τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε σκηνές σε άλλους υπαίθριους χώρους όπως συνηθίζεται σε όλον τον κόσμο και όχι μέσα στην πόλη.
Προφανώς είναι πιο αλληλέγγυο και ανθρωπιστικό αυτό που γίνεται τώρα.
Θα θέσω μερικά ερωτήματα προς προβληματισμό.
Γιατί όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες δεν κατευθύνονται στις πλούσιες χώρες του αραβικού κόλπου, που και αδέρφια τους κατά κάποιο τρόπο, είναι και χρήματα έχουν για να τους βοηθήσουν.
Που βρίσκουν τα χιλιάδες ευρώ που ακούγεται ότι ζητάνε οι διακινητές για να τους φέρουν εδώ, όταν το κατά κεφαλήν μηνιαίο τους εισόδημά είναι μερικές δεκάδες ευρώ.
Στην μέση ανατολή οι χριστιανοί σφαγιάζονται από τον ISIS,γιατί δεν βλέπουμε χριστιανούς πρόσφυγες και η μεγάλη πλειοψηφία των εισερχόμενων είναι μουσουλμάνοι;

Ανώνυμος είπε...

Σιγα βρε Γιαννη Σοπιλιδη μην τους βαλουμε σε ενα στρατοπεδο συγκεντρωσης, καποιο γκετο η σε κανενα ερημο νησι τελος παντων, για να μην ενοχλειται η αισθητικη σου και αυτη των ξενων τουριστων, οι οποιοι ψηφηζουν στις χωρες τους κυβερνησεις που δημιουργουν το παραπανω προβλημα στην δικη μας πλατη, και μετα ερχονται να παραπονεθουν γιατι δεν μπορουν να κανουν τα ψωνια τους στις μπουτικ των νησιων με ευκολια, κι εσυ οχι μονο το χαυεις αλλα και το αναμασας με ευχαριστηση.
Οι πλουσιοτερες χωρες του αραβικου κοσμου ειναι και οι χειροτερες σε σχεση με τα ανθρωπινα δικαιωματα, με τις ευλογιες της δυσης, μαλλον δεν το γνωριζεις αυτο Γιαννη η μπορει να σε βολευει κιολας σαν σκεπτικο της περιεργης λογικης που χρησημοποιεις.
Επισης, τα χιλιαδες ευρω οι μεταναστες τα μαζευουν με κοπους και θυσιες για χρονια, ολοκληρες οικογενειες για να στειλουν εστω και ενα μελος τους μακρυα απο την κολαση που ζουν, κολαση για την οποια ο δυτικος κοσμος αν και υπευθυνος, εξακολουθει να κανει τα στραβα ματια, γιατι τα καθεστωτα αυτα βολευουν στο να τους εξαθλιωνουν και να κλεβουν με αυτον τον τροπο τους φυσικους πλουτους αυτων των χωρων, κατι που εκαναν και σε εμας μεχρι ενος σημειου και οι προηγουμενες κυβερνησεις.
Εμεις οι Ελληνες Γιαννη, και μεταναστες εχουμε γινει, και κατατρεγμενοι, και βασανισμενοι, και προδωμενοι, και πεινασμενοι, αλλα παντα ειμασταν και θα παραμεινουμε ανθρωποι.
Μαλλον δεν εχεις ακουσει για τον Ξενιο Δια, παρα σαν μια επειχηρηση της αστυνομιας, γιαυτο σου προτεινω αν δεν σου αρεσει η εικονα των μεταναστων στις πολεις να κανεις κατι για να την αλλαξεις σε προσωπικο επιπεδο πρωτα απο ολα.
Οι δικες σου επιλογες εδωσαν κυβερνησεις τυπου μπενυ, που εδινε το ΟΚ πριν ακομα του ζητηθει στα φιλαρακια του τους φονιαδες των λαων, για να κανουν τις στρατιωτικες τους επεμβασεις στην γειτονεια μας, οπου μεχρι προτινος επικρατουσε μια σχετικη ηρεμια, αλλα μετα το περασμα του freedom απο τις χωρες αυτες, μονο δυστυχια, πονο και προσφυγια εφεραν, σε αυτους αλλα και σε ολους οσους ζουν στην ευρυτερη περιοχη.
Αν δεν ειχες μετατρεψει την Αφρικη φιλε Γιαννη σε μια τεραστια χωματερη των τοξικων, χημικων, ραδιενεργων αποβλητων της τεχνολογικης σου προοδου και την Ασια σε φτηνο εργοστασιο παραγωγης του νεου σου iphone με ανηληκους σκλαβους εργατες, δεν θα υπηρχε κανενας λογος να αφησουν τα σπιτια και τις οικογενειες τους τοσοι και τοσοι ανθρωποι.
Γιαυτο λοιπον, πριν τους κατηγορησεις να σκεφτεις Γιαννη μηπως τελικα εισαι εσυ υπευθυνος για την κατασταση τους και τι θα κανεις για να τους βοηθησεις.
Αλλα για να γινει αυτο, πρεπει πρωτα απο ολα να ξυπνησης.
Τι δεν καταλαβαινεις;

Unknown είπε...

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα θέματα που έθεσες.
Βασικά θεωρώ λανθασμένη και ελπίζω όχι υστερόβουλη την άποψή σου ότι
καταυλισμός = στρατόπεδο συγκέντρωσης,γκέτο,ερημονήσι κτλ.

Ένας καταυλισμός δεν είναι ούτε Dachau ούτε γκέτο ούτε ερημονήσι.
Υπάρχει κάποια οργάνωση και είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση των προσφύγων,νομίζω ότι αυτό ο οποιοσδήποτε με κοινό νου μπορεί να το καταλάβει.
Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες και οι μεροκαματιάρηδες που ασχολούνται με τον τουρισμό θα μπορούν να δουλέψουν την σεζόν την οποία την περιμένουν πως και πως.

Εννοείται ότι δεν με νοιάζει ποσώς για τους Άγγλους μπεκρούλιακες που δείχνεις και οι οποίοι ουσιαστικά κάνουν ζημιά και βλάπτουν το όνομα του τόπου.

Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στις αραβικές χώρες είναι μια χαρά αν είσαι μουσουλμάνος.
Για τους χριστιανούς ναι έχουν πρόβλημα.

Αν θέλεις να μάθεις πια είναι η γνώμη των ορδών των μουσουλμάνων που έρχονται στην Ευρώπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα κανε μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις σαρία + Ευρώπη.
Θα βρεις πολλές απαντήσεις για το τι ευαγγελίζονται και το τι θέλουν να κάνουν.
Προσωπικά θέλω μια Ελλάδα που να κατοικείται από Έλληνες,είμαι εντάξει και με το να υπαρχουν μετανάστες αλλά ελεγχόμενα και όχι μπατε σκύλοι αλέστε.
Είμαι παιδί μεταναστών και έχω γεννηθεί στην Γερμανία,έχω λοιπόν και εγώ μια μικρή γνώση τι σημαίνει να είσαι φτωχός,άνεργος,ξενιτεμένος κτλ.

Μιλάς για Ξένιο Δια οικοδόμε αλλά ξεχνάς τον Δούρειο Ίππο.

Με κατηγορείς ότι έχω μετατρέψει την Αφρική σε χωματερή κτλ.
Όχι φίλε μου δεν έχω κάνει τετοιο,πιθανόν ευρωπαϊκές πολυεθνικές που τις συχαίνομαι όσο και εσύ φαντάζομαι.
Δεν έχω καμιά σχέση μαζί τους και αρχίζω πλέον να έχω αμφιβολίες για το αν θέλω να είμαι μέρος μιας Ευρώπης που είναι διατιθέμενη να δίνει παιδάκια για υιοθεσία σε ανώμαλους, που επιτρέπει την λειτουργία οίκων ανοχής με ζώα,και θέλει να έχει μαστουρωμένη την νεολαία της .

Εγώ είμαι απλώς ένας Έλληνας μεροκαματιάρης που θέλω να ζω σε μια Ελλάδα που κατοικείται από Έλληνες και για την οποία οι πρόγονοι μου και οι δικοί σου έχυσαν το αίμα τους για να απαλλαγούν από τον μουσουλμανικό ζυγό.

Με ρωτάς τι θα κάνω για να τους βοηθήσω.
Σου λέω ότι εδώ και κάποια χρόνια είμαι ανάδοχος παιδιού σε κάποια χώρα της Αφρικής μέσω της ActionAid.
Με το υστέρημα μου βοηθάω ένα παιδάκι και την κοινότητά του.
Το βοηθάω ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να ξενιτευτεί και θα μπορέσει να ζήσει και να πεθάνει στην γη των προγόνων του.
Αν έχεις αμφιβολίες να σου στείλω τα σχετικά αποδεικτικά
Οικοδόμε εσύ πως βοηθάς την κατάσταση;
Μετατρέποντας την πατρίδα σου σε Ελλαδιστάν;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Την απάντηση την έδωσα απευθυνόμενος στον οικοδόμο νομίζοντας οτι αυτός είχε απαντήσει.
Λάθος μου,μόλις τώρα παρατήρησα ότι τα σχόλια ήταν κάποιου ανωνύμου,ζήτω συγνώμη για το λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιμπεριαλισμός για την εδραίωση των συμφερόντων του,οικονομικών,στρατηγικών, κλπ,δεν διστάζει να βομβαρδίσει οποιαδήποτε περιοχή των ασθενέστερων κρατών. Η Ελληνική αστική τάξη συμμετέχει ολόψυχα στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η οποία ετοιμάζεται τώρα να καταστρέφει τα πλοία που τους μεταφέρουν με ή χωρίς τους μετανάστες μέσα, δεν ξέρω,δεν έχει διευκρινιστεί.Οποιος δεν παραδέχεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι το πρόβλημα,αλλά ΕΧΟΥΝ το πρόβλημα που τους δημιουργεί και η χώρα μας,όποιος δεν παραδέχεται ότι δεν έρχονται αναζητώντας καλύτερη μοίρα, αλλά φεύγουν ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι,είναι ή ανόητος ή φασίστας.
Ινδιάνα

Ανώνυμος είπε...

Μικρε μου ανωνυμε Γκαίμπελ βγαλε τις παρωπιδες σου.
Οποιος δεν συμφωνει μαζι σου πρεπει ντε καλα να ειναι ανοητος, φασιστας,ναζι,γερμανοτσολιας και παει λεγοντας?

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε παρακαλώ μου διευκρινίζεις ποιός είναι ο ...Γκαίμπελ; Σύμφωνα με τον ..επώνυμο του Σαββατόβραδου είναι κάποιος που αν συμφωνείς μαζί του,είσαι σκεπτόμενος αντιναζί.Καλά κατάλαβα;
Ινδιάνα

Ανώνυμος είπε...

Γιόζεφ Γκαίμπελς
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8C%CE%B6%CE%B5%CF%86_%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%82
Πολλοι τον εμισησαν τις δε τακτικες του τις ενστερνιστηκαν περισσότεροι.
Αβοριγίνος