Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλίες αλληλεγγύης στους εργαζόμενους σε "Ελληνική Χαλυβουργία" - Alter


Με συναυλίες αλληλεγγύης δίνουν δημοσιότητα στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία», που απεργούν για περισσότερες από 40 ημέρες και οι εργαζόμενοι στον Alter, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον. Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας κήρυξε για Τρίτη 13/12 απεργία σε όλο το Θριάσιο Πεδίο.
 Στις 6 το απόγευμα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα τραγουδήσουν για τους απεργούς χαλυβουργούς, στην πύλη του εργοστασίου στην Ελευσίνα. Θα προηγηθεί, στις 10 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Την Πέμπτη 15/12, στις 8 το απόγευμα, θα γίνει έξω από τις εγκαταστάσεις του Alter (Αγ. Παρασκευής 50, Μπουρνάζι) συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των: Γιάννη Κότσιρα, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Φάμελου, Νίκου Ζιώγαλα και KollektiVa. Τη συναυλία στηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία (απλήρωτοι από τον Αύγουστο), στον ΔΟΛ (κινδυνεύουν με περικοπές μισθών), στην ΕΡΤ και στα δημοτικά ΜΜΕ (αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας) και στην Απογευματινή (βρίσκονται για περισσότερο από ένα χρόνο στον αέρα μετά το λουκέτο στην εφημερίδα).

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των εργατών της Ελληνικής Ασπροπύργου και του Σύλλογου Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε:

"Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμα σελίδα στο μεγάλο βήμα των αγώνων του λαού μας. Μας δίνετε βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα! Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε. Σπάσαμε τη σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού!

Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχτείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Την ώρα που διαδηλώναμε έξω από το υπουργείο έκανε ακόμα 16 απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση! Δν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ! Να γυρίσουν πίσω οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί μας!

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450-500 ευρώ. Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα, όχι με παρακάλια!

Συνάδελφοι, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι. Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια! Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε! Κάντε γενική συνέλευση, αποφασίστε απεργία! Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας."    

http://www.enet.gr/

Σημαντικό: Η σημερινή συναυλία στην "Ελληνική Χαλυβουργία", ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ!  Διαβάστε εδώ.

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Λαγος στιφαδο...!!!

Οικοδόμος είπε...

Θα με βοηθήσει λίγο ο ...ποιητής, μπας και καταλάβω το στοχασμό του;

μαχαιρης είπε...

Παρμενο απο το τελος της πρωτης παραγραφου της ανακοινωσης των απεργων Χαλυβουργων...!!
Ο Μανεσης ειναι λαγος...
Και στο τελος θα καταληξει στιφαδο...!

Φιλε οικοδομε..Γιατι στην αφισσα, δεν αναφερεται η συμμετοχη των απεργων χαλυβουργων;;
Γιατι ειδα αναδημοσιευση της αφισσας..Χωρις να αναφερεται η χαλυβουργια..!!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα συνάδελφε.
Η αφίσσα αυτή αφορά τη συναυλία για τους εργαζόμενους στο Alter που θα γίνει την Πέμπτη.
Η συναυλία για τους χαλυβουργούς γίνεται σήμερα το απόγευμα, και δεν έχει αφίσσα...
(Πρέπει να έλαβες ένα μέηλ μου;)
Καλή δύναμη!