Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

"Χαράτσι ή χαρακίρι"; ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

5 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Είτε χαρακίρι κάνει, είτε το χαράτσι πληρώσει, ένα και το αυτό είναι...

Οικοδόμος είπε...

Δεν γίνεται δυστυχώς κατανοητό απ' όλους...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σε κάποιες περιοχές πάει καλά η άρνηση.
Σε κάποιες άλλες μαύρα χάλια.
Εξαρτάται από την ανάπτυξη του κινήματος-σε τοπικό επίπεδο εννοώ, γιατί σε κεντρικό "πάρ΄ τ' αυγό και κούρεψτο" που λεν και στο χωριό μου!
"Το στοίχημα" σε αυτή την υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτό.
Όσοι το πληρώνουν υπονομεύουν το συλλογικό αγώνα. Αν γίνει-κούφια η ώρα- πολύ μαζική η πληρωμή της κοροϊδίας, τότε όσοι αρνούνται θα απομείνουν μονάχοι και έστω και στο τέλος οι περισσότεροι θα αναγκαστούν κι αυτοί να πάνε να το πληρώσουν.
Αντίθετα, αν μαζικοποιηθεί σε σεβαστό βαθμό η άρνηση, τότε θα αναθαρρήσει και πολύς πλατύτερος κόσμος, θα κιοτέψει και το κράτος, οπότε θα υπάρξει επιτυχία στον αγώνα μας.
Όλα είναι θέμα κινήματος και όχι ατομικού "τσαμπουκά", αν και αυτός χρειάζεται με μία έννοια.

Οικοδόμος είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη,
συμφωνώ με την τελευταία σου φράση. Πάντως η κατάσταση στενεύει. Διάβασα απόψε πως ετοιμάζουν νόμο αλλά και ΔΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ (!!!), και θα συνδέσουν την όποια οφειλή του καθένα μας στην εφορία, με αδυναμία εκπλήρωσης συναλλαγών, όπως μεταβιβάσεις, γονικές παροχές κλπ. Δεν κάθονται αυτοί με σταυρωμένα χέρια. Ο λαός δεν αφυπνίζεται ακόμα. Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί.
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Επειδή όπως πολύ σωστά λες οι "από πάνω" δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και εξυφαίνουν "εναλλακτικές" για να μας στριμώξουν με άλλες ύπουλες μεθοδεύσεις, γι' αυτό ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ενταθεί ΠΑΝΤΟΥ η πάλη του κόσμου. Να μοχθήσουμε για να μαζικοποιηθούν πλατιές ενωτικές διαδικασίες κοινής δράσης και συμμετοχής των εργαζομένων-ανέργων κλπ στις λαϊκές επιτροπές και παράλληλα να υπάρξει στήριξη του κινήματος άρνησης σε τοπικό και ΚΕΝΤΡΙΚΟ επίπεδο, ώστε να βαστήξουν γερά ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι συνειδητοί. Εδώ που φτάσαμε μόνο εάν μπει πολύς κόσμος ενεργά και μαζικά στις διεργασίες θα υπάρξει ευνοϊκό αποτέλεσμα στον αγώνα μας.