Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Απεργοί εργάτες υποδέχονται το 2012 στις πύλες των εργοστασίων. Στο πόστο του αγώνα.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν εργάτες που υποδέχονται τις φετινές γιορτές στο πόστο του αγώνα, συνεχίζοντας την περιφρούρηση μαχών που συνεχίζονται ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύεται για την υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας». Οι γιορτές που στήθηκαν σε μια σειρά τόπους δουλειάς ανέδειξαν πως η εργατιά έχει τρόπο να απαντήσει και στη μοιρολατρία και στην υποταγή στην οποία το κεφάλαιο θέλει να την εγκλωβίσει: Με οργάνωση της πάλης, συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής που υπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Στην «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» οι εργάτες έστησαν γιορτινό τραπέζι

Παραμονή Χριστουγέννων και οι εργάτες της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» και της αλουμινοβιομηχανίας «ΛΟΥΚΙΣΑ» βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή απέναντι στην ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας.

Στην «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ», οι εργάτες και οι οικογένειές τους, μετά από πρωτοβουλία της Εργοστασιακής Επιτροπής και μαζί με το συνδικάτο τους, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, έστησαν γλέντι μέσα στο εργοστάσιο φέρνοντας ο καθένας το «μερτικό» του. Αλλος μια σαλάτα, άλλος το κρέας, άλλος τα κρασιά. Εκεί, στο πλευρό των εργατών που αγωνίζονται, ήταν και η Λαϊκή Επιτροπή 3ου-4ου Διαμερίσματος Αθήνας. Οι εργάτες της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 20 μέρες, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία τους χρωστάει από 4 έως 6 μήνες, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων.

 «Μόνο η ενότητά σας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη», τόνισε εξαρχής ο Χρήστος Κατσώτης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων και πρόσθεσε: «Η επίθεση που δεχόμαστε έχει δύο πλευρές. Η μία είναι εμείς να πληρώσουμε την κρίση με τα χαράτσια, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με τη μείωση των αποδοχών, των συντάξεων, με τη μείωση των παροχών Υγείας και Παιδείας. Η άλλη πλευρά είναι να δημιουργήσουν το περιβάλλον αυτό για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα.

Εμείς οφείλουμε να δώσουμε απάντηση και η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί απ' τον κάθε εργάτη μόνο του, απ' το κάθε εργοστάσιο μόνο του, απ' τον κάθε κλάδο μόνο του. Πρέπει να δοθεί ενιαία, με συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, όλων των κλάδων της οικονομίας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν εργάτες της «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» έδωσαν στους εργάτες της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» 210 ευρώ, ενισχύοντας οικονομικά, απ' το υστέρημά τους, τους συναδέλφους τους.

Αντίστοιχα και στην αλουμινοβιομηχανία «ΛΟΥΚΙΣΑ», στο Περιστέρι, οι εργάτες ήταν εκεί, παραμονές Χριστουγέννων, περιφρουρώντας τον αγώνα τους. Σήμερα εξακολουθούν και συνεχίζουν για 22η μέρα την επίσχεση εργασίας τους, απαιτώντας επίσης την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί ένα σημαντικό κύμα αλληλεγγύης. Παραμονές Χριστουγέννων, Περιστεριώτες πήγαιναν στο εργοστάσιο και έδιναν λίγα τρόφιμα ή χρήματα ή ό,τι άλλο μπορούσε ο καθένας, για να συνεχίσουν οι εργάτες τον αγώνα τους.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργάτες της αλουμινοβιομηχανίας «ΡΩΜΑΝΑΣ - ΜΥΛΩΝΑΣ», αλλά και της ΣΕΒΙΣΕ (βιολογικά προϊόντα).

Στην «Κ. Μπαλλής» ο Αϊ-Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά
των αγωνιζόμενων εργατών

Δεκάδες εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων και κλάδων συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των εργαζομένων στην επιχείρηση απορρυπαντικών και χημικών «Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ ΑΕΒΕ», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εργοστάσιο στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης.

Η γιορτή συμπαράστασης και αλληλεγγύης διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του εργοστασίου, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας και τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων όπως Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΣΕΤΗΠ, Λογιστών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Οικοδόμων, εργαζόμενοι της ΤΡΙΑΣ, της ΕΛΛΕΝΙΤ που βρίσκονται σχεδόν τρεις μήνες σε επίσχεση εργασίας, βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της «Κ. Μπαλλής» που διεκδικούν δεδουλευμένα 2 μηνών και των οικογενειών τους που στηρίζουν τον αγώνα τους. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν και μαθητές εκπρόσωποι του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων και φοιτητές εκπρόσωποι του ΜΑΣ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας. Ενώ ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ντυμένος Αγιος Βασίλης, μοίρασε στα παιδιά δώρα καθώς και τις κάρτες και τα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα που ζωγράφισαν τα παιδιά που συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. (πηγή: Ριζοσπάστης)

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

To 2012 μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς,

αλλά θα είναι ακόμη δυσκολότερο

γι' αυτούς που μας το δυσκολεύουν.

Οικοδόμος είπε...

Απ' το στόμα σου και στου ΛΑΟΥ
τ' αυτί φίλε. Καλή δύναμη!