Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Εργαζόμενοι σε «ΣΕΒΙΣΕ» - «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»: Δυναμικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εργασίας

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της
«3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» στο υπουργείο Εργασίας

Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της «3Ε Εκτυπωτικής», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Με πανό «Οχι στις εκδικητικές απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία - Διεκδικούμε τώρα τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά μας», οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του υπουργείου στη Σταδίου και από εκεί στην Πειραιώς, όπου και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτσούκο.

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία» και «Εδώ, εδώ, εδώ και πάλι εδώ, γιατί εμείς δε ζούμε με 500 ευρώ» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», οι εργάτες έστειλαν μήνυμα πως θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για τα δικαιώματά τους. Χτες, οι εργάτες μαζί με την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απαίτησαν από την ηγεσία του υπουργείου αφενός να γίνει άμεσα τριμερής συνάντηση και να καλέσει τον εργοδότη και αφετέρου να δοθεί το επίδομα επίσχεσης εργασίας σε όσους εργαζόμενους είναι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στην «3Ε Εκτυπωτική» παραμένουν απλήρωτοι από τέσσερις μέχρι και έξι μήνες, ενώ η εργοδοσία επιχείρησε με διάφορους τρόπους να τους τρομοκρατήσει είτε προχωρώντας σε 7 εκδικητικές απολύσεις είτε στη συνέχεια με την κήρυξη τριήμερου «λοκ άουτ». Ωστόσο, οι εργαζόμενοι με την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους, μαζί με το συνδικάτο τους, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, απάντησαν στην εργοδοτική τρομοκρατία, οργανώθηκαν στο χώρο δουλειάς και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας εδώ και τρεις βδομάδες. Η εργοδοσία εξαφανίστηκε στην κυριολεξία και οι εργάτες περιφρουρούν το εργοστάσιο. Μάλιστα, η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει καν το δώρο Χριστουγέννων.

Παράσταση διαμαρτυρίας, όμως, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου), πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στη «ΣΕΒΙΣΕ» (εταιρεία βιολογικών προϊόντων), μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οι εργάτες, που επίσης βρίσκονται για τρεις βδομάδες σε επίσχεση εργασίας, απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, ενώ η εργοδοσία όλο αυτό το διάστημα παραμένει άφαντη. Χτες, υποτίθεται πως επρόκειτο να γίνει τριμερής συνάντηση με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, η οποία, όμως, για δεύτερη φορά δεν παρουσιάστηκε. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει είναι να σπείρει την απογοήτευση στους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: