Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

61 μέρες ΑΠΕΡΓΙΑ, Πρωτοχρονιά θα κάνουμε στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!

Ανυποχώρητοι στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν
τον αγώνα οι απεργοί χαλυβουργοί

«Πρωτοχρονιά στη χαλυβουργία», εκεί, στην πύλη του εργοστασίου, ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο που συνεχίζουν σήμερα για 61η ημέρα την απεργία και ταυτόχρονα οργανώνουν τη νέα τους συγκέντρωση για την Τρίτη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στη νέα κρίσιμη τριμερή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί. Μάλιστα, μέσα από την προχτεσινή σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ βγήκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει.

Οι χαλυβουργοί βλέπουν τις φωτιές που έχουν ανάψει να απλώνονται ακόμα παραπέρα μετά και την πρόσφατη απόφαση από Εργατικά Κέντρα της περιοχής για παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μετά και από κάλεσμα της γενικής τους συνέλευσης. Αποτελεί την πλέον έμπρακτη αλληλεγγύη στο σκληρό και περήφανο αγώνα που δίνουν ενάντια στην εργοδοσία και τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Μια αλληλεγγύη βέβαια που δεν έχει σταματήσει λεπτό να εκφράζεται στην πύλη του εργοστασίου από παντού και με κάθε τρόπο και να δίνει δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν. Ακόμα και τώρα τις ημέρες των γιορτών εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων κάθε ηλικίας επισκέπτονται τους απεργούς και τους συμπαραστέκονται έμπρακτα και με ευχές.

Μάλιστα προχτές για μια ακόμα φορά είδαν να εκφράζεται στον αγώνα τους η διεθνής αλληλεγγύη με την επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου δύο ξένων συνδικαλιστών από την Ινδία και τη Γαλλία, στελέχη και οι δύο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστής Οργάνωσης. Συγκεκριμένα του Ντεμπαντζάν Τσακραμπαρτί, εκπροσώπου της Γενικής Συνομοσπονδίας Οικοδόμων Ινδίας και Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Ζαν Πιερ Μπαζ, Γάλλου συνδικαλιστή. Οι ξένοι συνδικαλιστές εξέφρασαν στους απεργούς την αλληλεγγύη τους και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στις χώρες τους τον αγώνα που δίνουν.

Χτες, αργά το απόγευμα, οι απεργοί χαλυβουργοί με μεγάλη συγκίνηση δέχτηκαν την αλληλεγγύη αναπήρων μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Ξεπέρασαν κάθε πρόβλημα και εμπόδιο και βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράσταση, γνωρίζοντας και εκείνοι πολύ καλά τι σημαίνει αγώνας ζωής.

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Με σεβασμό στους πρωτοπόρους του εργαζόμενου λαού που βαδίζουν περήφανοι το μοναχικό δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας...

Καλή Πρωτοχρονιά
και με τη ΝΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

αλληλεγγύη

Οικοδόμος είπε...

Ευρυτάνα φίλε και ΑΝΩΝΥΜΕ,

την υποστήριξή μας να δυναμώσουμε, και την αλληλεγγύη μας. Στα άλλα είμαστε πίσω...
Καλή δύναμη!