Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

2012


Το 2012 να είναι χρονιά Νίκης του Λαού!

"Σήμερα όμως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να καταλάβουμε τι σημαίνει κατρακύλισμα της αστικής κοινωνίας στη βαρβαρότητα". Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Μια πτυχή αυτής της βαρβαρότητας που βιώνουμε σήμερα, αυτές οι φωτογραφίες. Απεικονίζουν καταστάσεις που συμβαίνουν δίπλα μας. Στην δική μας πλατεία, στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί μας, στην είσοδο της πολυκατοικίας μας. Στην κοντινή λαϊκή αγορά, στη δική μας γειτονιά, στους κάδους σκουπιδιών της απέναντι γωνίας. Μπορεί οι εικόνες κάποιους να σοκάρουν. Ίσως αναγνωρίσουμε δικά μας πρόσωπα ανάμεσα στους καταφρονεμένους.

Ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους άστεγους συνανθρώπους μας. Ας βοηθήσουμε τους ανήμπορους, αυτούς που πεινάνε. Η δική μας βοήθεια είναι μια ανακούφιση γι’ αυτούς. Το μεγαλύτερο δώρο στις γιορτές. Δεν λύνει όμως το πρόβλημά τους. Οι αιτίες που το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί κοινωνικά «απόβλητα», είναι πολλές και τις ξέρουμε. 






«Ο Φριντριχτ Ένγκελς είπε κάποτε: ‘Η αστική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ή πέρασμα στο σοσιαλισμό ή ξανακατρακύλισμα της ανθρωπότητας στη βαρβαρότητα’. Τι σήμαινε όμως ‘ξανακατρακύλισμα στη βαρβαρότητα’ από το σημερινό επίπεδο του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Μέχρι σήμερα διαβάζουμε, αναμφισβήτητα, τα λόγια αυτά χωρίς να εμβαθύνουμε στο νόημα που κρύβουν και τα παραθέτουμε χωρίς να προαισθανόμαστε την τρομερή βαρύτητά τους. Σήμερα όμως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να καταλάβουμε τι σημαίνει κατρακύλισμα της αστικής κοινωνίας στη βαρβαρότητα». Ρόζα Λούξεμπουργκ.






«Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς. Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα». Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.







«Όσο πληθαίνουν εκείνοι που υποφέρουν τόσο πιο φυσικά φαίνονται τα δεινά τους. Ποιος θα εμπόδιζε τα ψάρια να βραχούν στη θάλασσα; Και αυτοί το ίδιο που τυρρανιούνται, μοιράζονται τούτη τη σκληρότητα απέναντι σε αυτούς τους ίδιους. Είναι τρομερό να βλέπεις με πόση ευκολία προσαρμόζεται ο άνθρωπος, όχι μόνο στα βάσανα των ξένων αλλά και στα δικά του. Όλοι όσοι έχουν αναλογιστεί αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, αρνιούνται να επικαλεστούν ο ένας τον οίκτο του άλλου. Αλλά είναι αναγκαίος ο οίκτος του καταπιεσμένου για τον καταπιεσμένο. Είναι του κόσμου η ελπίδα». Μπέρτολτ Μπρέχτ.






«Ο πραγματικός ουμανισμός, η αγάπη των ανθρώπων, προϋποθέτει το μίσος για τους εχθρούς της ανθρωπότητας». Κάρλ Μάρξ.







«Εσύ θα παλέψεις για ν’ αλλάξεις τη ζωή, εσύ θ’ αγωνιστείς για να σβήσεις το κοπριασμένο στίγμα απ’ το χάρτη, εσύ χωρίς άλλο θ’ αγωνιστείς για να λείψει το αίσχος…» Πάμπλο Νερούδα. 


Τη νέα δύσκολη χρονιά που έφτασε, να είμαστε γεροί και δυνατοί. Όρθιοι και αποφασισμένοι, να συντρίψουμε τα προσωπικά μας αδιέξοδα, την ατομική μιζέρια.  Να γίνουμε περισσότεροι  αυτοί που θα βαδίσουμε στους δρόμους αντλώντας αισοδοξία από το δίκιο του αγώνα. 
Ας εντείνουμε την πάλη μας, για να γίνει το 2012  χρονιά ρήξης και ανατροπής. 


Χρονιά ΝΙΚΗΣ του Λαού!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Καλή Δύναμη!

18 σχόλια:

Elva είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλη Χρονια φιλε Οικοδομε!

Οταν καταφερουμε σαν κοινωνια να μην ανεχομαστε να υπαρχουν αστεγοι και πεινασμενοι ανθρωποι γυρω μας, τοτε θα ειναι μια καλη Χρονια για ολους!
Μεχρι τοτε...αγωνας!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

KAΛΗ χρονιά.
Με τη δύναμη των αγώνων μας και την αισιοδοξία για μια επόμενη ξάστερη μέρα.

faros είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Σπύρος είπε...

Οικοδόμε καλή χρονιά. Ετσι έχουμε μαθει να λέμε από όταν γνωρίσαμε τον κ'οσμο. Είναι αλήθεια ότι για πολύ λίγους κάθε νέα χρονιά είναι και καλύτερη. Για τους περισσότερους όμως, σε αυτούς είμαι και εγώ, κάθε νέος χρόνος είναι και δυσκολότερος. Αν θέλουμε να ανατρέψουμε το κακό πρέπει όλοι εμείς να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας και να κατακλύσουμε τους δρόμους. Έίναι η καλ'υτερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σ άυτούς τους δύστυχους συναθρώπους μας.

Unknown είπε...

EΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Scorpion49 είπε...

Συγκλονιστικές εικόνες, καθημερινής εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, ελέω καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Προ κρίσης χαρακτηρίζονταν τεμπέληδες, τώρα χαρακτηρίζονται απλά θύματα της κρίσης στην οποία, κατά πως λένε, συνέβαλαν κατά πολύ οι υπερβολικές απαιτήσεις των εργαζομένων. Κι’ εμείς επιμένουμε να λέμε: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, παντός είδους…»
Είθε το Αγωνιστικό Σθένος των Χαλυβουργών να χαλυβδώσει και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, και το 2012 να δώσει νικηφόρους αγώνες.
Φίλε Οικοδόμε εύχομαι καλή Χρονιά!!

kariatida62 είπε...

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΜΟΥ...
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΟΥ! :))
Αλλά εμείς
δεν το βάζουμε κάτω

zeidoron dtsoukas είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά φίλε μου!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και μακάρι ο λαός μας να τα καταφέρει να συνθλίψει τους δυνάστες μας.
Αυτές τις εικόνες της μιζέριας και της εξαθλίωσης ας πάψουν να υπάρχουν στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων.

Οικοδόμος είπε...

Elva, χρόνια πολλά και σε σένα. Υγεία, δημιουργικότητα, αγωνιστικότητα. Καλή χρονιά. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ. Καλή χρονιά με υγεία κι αισιοδοξία. Χρόνια πολλά, αγωνιστικά. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Φάρε εύχομαι να είσαι υγειής και ακούραστος στους νέους αγώνες. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Σπύρο χρόνια πολλά σου εύχομαι. Υγεία και αποφασιστικότητα για νέους αγώνες, τη νέα πιο δύσκολη χρονιά που ήρθε. Η ανατροπή θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δράσης.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Τασούλα γεια σου. Πολλές ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Scorpion49, σου εύχομαι υγεία για τη νέα χρονιά, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Για σένα και την οικογένειά σου. Χρόνια πολλά, αγωνιστικά. Καλή δύναμη φίλε!

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62 χρόνια πολλά σου εύχομαι, με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα. Ό,τι επιθυμείς τη νέα χρονιά. Να μη χαθεί η ελπίδα. Ευχαριστώ για την αφιέρωση ...έγραψες. Επίσης, μου έκανες ...ποδαρικό!
Καλή δύναμη να' χεις!

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη μου σ'ευχαριστώ. Υγεία, αγάπη, αισιοδοξία, εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου για τη νέα χρονιά. Χρόνια πολλά και καλή δύναμη, πάντα στις επάλξεις!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλή χρονιά αδερφέ.
Να χαίρεσαι την οικογένεια.
Υγεία και δύναμη.

Ο αντίπαλος/οι είναι γνωστοί και ενωμένοι.
Ας προτάξουμε και εμείς απέναντί τους, την ενότητα της δράσης του λαού για να τους κοπεί η φόρα και ο τσαμπουκάς.

Με ψηλά το κεφάλι, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αγώνας.

Οικοδόμος είπε...

Καλή χρονιά φίλε Ευρυτάνα.
Δύναμη κι αισιοδοξία.
Γεροί, δυνατοί, όρθιοι!
Χρόνια πολλά!