Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το mega στην υπηρεσία του Μάνεση


Στο χειρότερο εφιάλτη για το μεγαλοβιομήχανο Μάνεση εξελίσσεται η απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μετά τον «διαμεσολαβητικό» ρόλο του υπουργού Κουτρουμάνη, που απροκάλυπτα πιέζει του απεργούς να αποδεχτούν τους όρους της εργοδοσίας, σειρά πήρε απόψε το «μεγκάλο» κανάλι.

Ενώ μέχρι τώρα ουδέποτε ασχολήθηκε με την απεργία, κι αν το έκανε, το πέρασε «στα ψιλά», πριν λίγο σε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρουσιάστηκε η εταιρεία να έχει «οικονομική ζημιά τα τέσσερα τελευταία χρόνια», λόγω «πτώσης της παραγωγής σιδήρου», την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε για τις παραγγελίες που «τρέχουν» αλλά και για την έγκριση, πρόσφατα από την κυβέρνηση, των σχεδίων του Μάνεση, για κατασκευή μεγάλου λιμανιού έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Στο μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ το κανάλι προέβαλε τις θέσεις τις εργοδοσίας από τον διευθυντή του εργοστασίου που κατηγόρησε το σωματείο των εργαζομένων για αδιαλλαξία και σαν υπεύθυνο για το «αδιέξοδο» που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις.

Οι θέσεις των απεργών εκφράστηκαν για λίγα δευτερόλεπτα από τον αντιπρόεδρο του σωματείου, όσος χρόνος δηλαδή δόθηκε και σε μια «εργαζόμενη της Ελληνικής Χαλυβουργίας» που κατηγόρησε το σωματείο πως «αυτό που κάνει δεν είναι απεργία αλλά κατάληψη» και είναι… ενάντια στα συμφέροντα αυτών που θέλουν να δουλέψουν… στο εργοστάσιο.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα  πως οι χαλυβουργοί βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η απεργία πιέζει ασφυκτικά τον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση που αναγκάζεται να «χρησιμοποιεί» πλέον και τα «μεγκάλα» μέσα της «ενημέρωσης». Φαίνεται όμως επίσης πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η πίεση προς την εργοδοσία, αν συμμετείχαν στον αγώνα και οι εργάτες του εργοστασίου της εταιρείας στο Βόλο…

Δυναμώνουμε την υποστήριξή μας, γιγαντώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών! Στην πύλη μέχρι την τελική νίκη!

6 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Αύριο στις 11 στην πορεία της απεργίας της ομοσπονδίας μετάλλου με τους χαλυβουργούς! Και δεν ξεχνάμε τα κουπόνια του ΠΑΜΕ για την ενίσχυση της απεργίας.

μαχαιρης είπε...

Zητω η χαλυβδυνη απεργια των χαλυβουργων...!!
Που παιρνει δυστυχως, στις πλατες της..Ολους τους εργατες...!!
Ολη την εργατικη ταξη...!!

Scorpion49 είπε...

Είναι κατάπτυστοι οι υπηρέτες του MEGA, ειδικά αυτός ο Kapsomanolis είναι για μπουνιές, από τη μια δήθεν κόπτονται για τα χαμηλά εισοδήματα, την ύφεση, τις οριζόντιες περικοπές, και από την άλλη η Olga είπε σήμερα όλα αυτά τα ανεκδιήγητα για τους Χαλυβουργούς. Γράφω τη λέξη Ντροπή, αλλά δε θα την καταλάβουν!

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"

spiral architect είπε...

Ο θηλυκός Ραντανπλάν της "ενημέρωσης" ξύπνησε.
Πίσω απ' τα όποια λόγια του όμως εγώ αναγνωρίζω ένα πράμα: Τον ΦΟΒΟ

Φοβούνται μάστορα, φοβούνται!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ spiral architect!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα σε όλους!

ΤΣΟΥΖΕΙ παιδιά, τους έτσουξε για τα καλά, εργοδοσία και συμμάχους της.
Α ρε και να ήταν αγκαλιασμένοι, Ασπροπυργιώτες και Βολιώτες εργάτες, και παραδίπλα κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι... μια γροθιά...

Καλή δύναμη!