Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πανηγυρίζουν οι σκατόψυχοι (και οι αφελείς)


Διαβάζουμε κάτι χαριτωμενιές για το Mega και το 'κουμπί 4 στο τηλεκοντρόλ'. Γελάσαμε πάλι βρε σε καλό να μας βγει. Σαν να 'έχουμε μπλέξει τα πολύπριζα με τις αγκινάρες μερικοί εδώ μέσα. Δεν παθαίνουν τίποτα τραπεζίτες, μέτοχοι, υψηλόμισθοι και λοιποί συγγενείς.

Το Mega που κλείνει είναι του δημοσιογράφου, του τεχνικού, του σκηνοθέτη, του ηθοποιού. Το Mega που κλείνει είναι της μακιγιέζ, της κομμώτριας, του καφετζή. Είναι του οδηγού, του θυρωρού, της Αναστασίας στη γραμματεία. Της Εύας, του Χάρη, του Τάσου, του Γιάννη, της Σοφίας.

Όποιος πανηγυρίζει, λοιπόν, ας παει στο διάολο να δούμε λίγο κάτι εμείς οι υπόλοιποι. Άντε μπράβο με τους σκατόψυχους εδώ μέσα.

6 σχόλια:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είπε...

Εμεις να αποφευγουμε τις υβρεις και τους προσβλητικους χαρακτηρισμους στα σχολια μας...η κ. Ακριτα ομως εχει το δικαιωμα απο τον διαχειρηστη να στελνει στο διαολο και να χαρακτηριζει καποιους σκατοψυχους... πολυ ωραια μπραβο!!

γιώργος είπε...

Αγαπητέ Oικοδόμε επέτρεψε μου να διαφωνήσω, εάν υποθέσουμε ότι συμφωνείς με την άποψη της κυριας Ακριτα.

Η οποια κυρια πολύ έντεχνα και όπως συνηθίζει η τάξη της, ξεπλένει όλο το σύστημα παραπληροφόρησης που τόσα χρονια ποτίζει τον λαό με την χειριστου είδους ενημέρωση.

Απαντάω λοιπόν στην κυρια ότι στο μέγκα δεν βλέπουμε τον θυρωρό να λεει ειδησεις, δεν κανει ρεπορταζ η κομμώτρια , δεν θαβει τις πορείες του ΠΑΜΕ ο καφετζής , δεν επιλεγει τα θεματα ο κακοπληρωμένος κάμεραμαν, αλλά βλέπουμε τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τύπου Τρέμη, Σπυράκη, Καψή, Πρετεντέρη και ομοιους τους.

Αυτοί ήταν και είναι το μέγκα, αυτοί είναι υπεύθυνοι για την αντιλαικη προπαγανδα, την παραπληροφόρηση, την αντιεργατική νοοτροπια που έβγαζαν στα ρεπορτάζ τους και όχι οι υπάλληλοι στα χαμηλα.

Ας μην πέφτουμε στην παγίδα του εύκολου λαϊκισμού επειδή θέλει με έμμεσο τρόπο η πανέξυπνη κυρια Ακριτα να σώσει και να ξεπλυνει τους φίλους και συναδέλφους της.

Το ερωτημα πρεπει να ειναι ενα: Ειναι καλυτερο για την ενημερωση του Λαου, το κλεισιμο του καναλιου του Μπομπολα, Βαρδινογιαννη, Ψυχαρη και υπολοιπων πλουτοκρατων;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Και προς τι ενσταση καλε μου φιλε ?
μηπως πανηγυρισε καποιος απο εμας για την ανεργια εκατονταδων ανθρωπων του Μεγκα ?
Αυτους που πανηγυρισαν αφορουν οι χαρακτηρισμοι της ΑΚΡΙΤΑ και ΔΙΚΑΙΩΣ θα ελεγα ,γιατι σ αυτο το συστημα αυτο που πανηγυριζεις σημερα (αν δεν εισαι αστος ) το μονο βεβαιο ειναι οτι θα το γευτεις και ο ιδιος αργα ή γρηγορα .Μονο ηλιθιοι και σκατοψυχοι μπορουν να πανηγυριζουν ΟΝΤΩς !

Οικοδόμος είπε...

@γιώργος:

Καλημέρα.
Το κλείσιμο του ιδιωτικού Αλτερ δεν ήταν "καλυτερο για την ενημερωση του Λαου". Το κλείσιμο της κρατικής ΕΡΤ, το ίδιο. Το κλείσιμο, παλαιότερα, των καπνεργοστάσιων της Ξάνθης δεν ήταν "καλύτερο" για την υγεία του λαού, όπως επίσης και το κλείσιμο των εργοστασίων της κοκα-κόλα. Το κλείσιμο, τα τελευταία χρόνια, πολλών κατασκευαστικών εταιρειών και ομίλων, που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους, δεν ήταν "καλύτερο" για το δικαίωμα στη στέγαση του λαού.

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω μέσων παραγωγής δεν πολυσκάνε όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και, κυρίως αυτό, δεν φτωχαίνουν. Ακόμα και αν δεν τις μεταφέρουν (τις επιχειρήσεις τους) σε άλλα πεδία, ή σε άλλες χώρες, οι ίδιοι παραμένουν ζάμπλουτοι και -πάλι- καπιταλιστές. Κάτι ανάλογο σημαίνει και με τους εντεταλμένους-τσιράκια τους, όπως στην περίπτωση του Μέγκα ας πούμε. Να είσαι βέβαιος ότι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι (που είναι μόλις μετρημένες δεκάδες) θα συνεχίσουν την "ενημερωση του Λαου" από άλλες συχνότητες, άλλα κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, ιδιοκτησίας άλλων καπιταλιστών. Δεν θα συμβεί το ίδιο με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες αυτών που πετάχτηκαν στο δρόμο.

ΥΓ. Το να συμφωνείς με την συγκεκριμένη άποψη κάποιου δεν σημαίνει ότι αυτομάτως φορτώνεσαι και την -όποια- διαδρομή του στην πλάτη σου.

Giannis Pit. είπε...

Οικοδόμε συμφωνώ με την άποψή σου. Είναι κρυστάλλινη και σαφής.

Ανώνυμος είπε...

Γνωμη μου ειναι οτι οσοι πιστευετε οτι το μεγκα ειναι μια ακομα επιχειρηση σαν τις αλλες και οχι μαζικο προπαγανδιστικο οπλο της Αστικης ταξης, λειτουργειτε περισσοτερο συναισθηματικα. Το επομενο βημα ποιο ειναι δηλαδη; να παμε εξω απο τις εγκαταστασεις του Μεγκα και να απαιτησουμε να μην κλεισει;

Α.Κ.

ΥΓ αντιγραφω απο τον κυριο Βαγγελη Καρτσακα στο σφυροδρεπανο που τα ειπε ολα:

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ MEGA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!!

Τι ειναι το MEGA?

Το MEGA δεν ειναι καποια μοναδα της παραγωγικης βασης της κοινωνιας στην οποια εχουν επενδυθει πόροι και παραγωγικες δυναμεις

To MEGA ειναι ενας ιδεολογικος ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ στην υπηρεσια της Αστικης ταξης και απο τα βασικα εργαλεια στην παρεμπόδιση της διαμόρφωσης και αποκτισης της ταξικης συνειδησης της εργατικης ταξης. Ειναι ενας ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ προώθησης της ιδεολογιας και των συμφεροντων της Αστικης ταξης.

Φυσικα σε όλο αυτο το οικοδομημα υπαρχουν :
- Κτιρια και υλικος εξοπλισμος για τον οποιο εχει ξοδευτει εργατικη δυναμη για την παραγωγη του.
- Εργαζομενοι οι οποιοι βγαζουν το ψωμι τους δουλευοντας εκει.
- Η Εργατικη αριστοκρατια και τα αφεντικα του Μεγα

Οι κομμουνιστες κάθε φορά που ενα κομματι της παραγωγικης βασης της κοινωνιας μας καταστρεφεται (κλεισιμο εργοστασιων, ανεργια των εργαζομενων) υπολογιζουν αυτη την καταστροφη σαν ενα βημα προς τα πισω στην εξελιξη της κοινωνιας. Οχι για λογους συναισθηματικους αλλα για λόγους κοινωνικους. Επειδη μειωνεται η τωρινη και μελλοντικη παραγωγικη ικανοτητα και χανονται γνωσεις και αποκτημενες εμπειριες για το μελλον.

Οι κομμουνιστες κάθε φορά που ενας Μηχανισμος της Αστικης ταξης διαλυεται θα έπρεπε να χαιρονται αφου με αυτο τον τροπο η αστικη ταξη χανει ενα απο τα όπλα- εργαλεια της στον καθημερινο ιδεολογικό πόλεμο με την εργατικη τάξη.
Οι εργαζόμενοι σε τέτοιους μηχανισμους θα περασουν στην ανεργια όπως εξαλλου και άλλοι εργαζομενοι στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ βαση της κοινωνιας. Δυστυχως κανενας πόλεμος δεν υπάρχει χωρις θύματα!

Οι Κομμουνιστες υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε τέτοιους μηχανισμους και μαχονται εναντια στην ιδιοκτησια των μηχανισμων και φυσικα εναντια της "εργατικη τους αριστοκρατια". Για αυτο παλευουν για την πληρωμή των δεδουλευμένων των ασφαλιστρων και καθε άλλου δικαιωματος εχει απομεινει στους εργαζομενους.

Ως εκει! Επειδη απο κει και πέρα λειτουργουν σαν το Μακρυγιαννη που εδινε μπαρουτοβολα στους Τουρκους για να προστατευτει ο Παρθενωνας.
Αλλα ο Παρθενωνας ηταν και παραμενει δειγμα μεγιστο του πολιτισμου.Του πολιτισμου που δημιουργηθηκε στη δουλοχτητικη κοινωνια της Αθηνας. Εργα πολιτισμου εχουν δημιουργηθει σε ολες τις κοινωνικες περιοδους. Αυτα τα κραταμε τα εκτιμαμε και τα σεβομαστε. Ομως δεν κραταμε τα μεσα διαδοσης και προάσπισης της οποιασδηποτε περασμενης κοινωνικης οργανωσης/συστηματος. Ο MEGA ειναι καστρο της προάσπισης των συμφεροντων της Αστικης τάξης και μηχανισμος παρεμποδισης της διαμορφωσης της εργατικης συνειδησης. Οσο λιγοτεροι τέτοιοι μηχανισμοι υπάρχουν τόσο το καλυτερο!