Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη


Με την αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2016 και θα ξεκινήσει 11:00πμ μπροστά από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, που έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, κορυφώνονται φέτος οι εκδηλώσεις της Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ).

Εκδηλώσεις που, όπως σημείωσε η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 16 Μάη, είναι αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλλο και χρώμα του δέρματος. Εκδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό, το σωβινισμό και το φυλετικό μίσος ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, τη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.

«Αγώνας Δρόμου» χωρίς χορηγούς και σπόνσορες

Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η ΕΔΥΕΘ, στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεών της του μήνα Μάη, οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο «Αγώνας Δρόμου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μάη με σημείο εκκίνηση από την πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ – ώρα 6:30 το απόγευμα και τερματισμό στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου). Η απόσταση εκτιμάται, ότι είναι περίπου 2,5χλμ.

Ήδη πλήθος ανθρώπων του Αθλητισμού και φορείς, παιδιά, νεολαίοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ σημειώνοντας, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα, ότι ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα.

Ήδη μέχρι στιγμής την πρωτοβουλία χαιρετίζουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – ΣΕΓΑΣ, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας ΕΠΣΜ, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – ΕΚΑΣΘ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καθώς και άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης κ.α.

«Το ιδανικό και το δικαίωμα της ειρηνικής ζωής, της σωματικής άσκησης, της πνευματικής καλλιέργειας, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους ανθρώπους μόνο όταν η ανθρωπότητα απαλλαγεί από την καταπίεση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που ζούμε, αυτό που γεννάει τους πολέμους, την καταστροφή, τη φτώχεια και την υποτίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον της νεολαίας και του λαού μας, των λαών όλων των γειτονικών χωρών. Στην προοπτική αυτού του ζοφερού μέλλοντος είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε όλοι». Αυτό τόνισε κατά την συνέντευξη ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.

Στην συνέντευξη τύπου, συγχαίροντας την ΕΔΥΕΘ για αυτόν τον αγώνα δρόμου, που καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στην πόλη χωρίς να επιβάλει σπόνσορες και χορηγούς, που αναγκάζουν τους συμμετέχοντες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και μετατρέπουν τον αθλητισμό σε εμπόρευμα μίλησαν: ο Παναγιώτης Δημαρχόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜ, ο Γιώργος Τσιντζιλής, μέλος του ΔΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και ο Παναγιώτης Γεωργάκας, πρώην αθλητής και προπονητής, ψυχίατρος και τέως επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης «ΑΡΓΩ» του ΨΝΘ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι δηλώσεις στήριξης του «ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή ή να μάθουν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση μπορούν ν’ απευθυνθούν στα τηλ.: 698.723.5644 & 697.979.8500.

Δεν υπάρχουν σχόλια: