Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

«12 Απρίλη 1967, πολιτική απεργία των οικοδόμων, διδάγματα και πηγή έμπνευσης για τους ταξικούς αγώνες μας» - Εκδήλωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων


Εκδήλωση αφιερωμένη στην πολιτική απεργία των οικοδόμων το 1967 πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Τετάρτη 25 Μάη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα ΚΥΒΕ στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 1).
«12 Απρίλη 1967, πολιτική απεργία των οικοδόμων, διδάγματα και πηγή έμπνευσης για τους ταξικούς αγώνες μας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης. Οσο για το στόχο της, στην κοινή τους ανακοίνωση, Ομοσπονδία και Συνδικάτο τονίζουν πως «η άντληση συμπερασμάτων από τους μεγάλους αγώνες των οικοδόμων στην ιστορική διαδρομή της ταξικής πάλης σφυρηλατεί τον προσανατολισμό της πάλης και τα καθήκοντα των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες». Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια.

Δείτε σχετικά (κλικ στους συνδέσμους):

---Η πολιτική απεργία των οικοδόμων στις 12 Απρίλη 1967 - Μια απεργία σταθμός στην Ιστορία του ταξικού οικοδομικού κινήματος

  

---12 Απρίλη 1967. Φωτογραφίες από την τελευταία απεργία των οικοδόμων στο Αγρίνιο πριν τη δικτατορίαΔεν υπάρχουν σχόλια: