Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ε! Όχι και… «Μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ρε προσκυνημένοι!! Η μέρα που οι μπολσεβίκοι κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στην καρδιά του ναζιστικού θηρίου, στο Ράιχσταγκ, είναι η Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Απάντηση στην επιχείρηση της ΕΕ για
παραχάραξη της Ιστορίας

Ανιστόρητους «γιορτασμούς» για τη «Μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», συνοδευμένους με μπόλικο αντικομμουνισμό, οργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, προχτές 9 Μάη, επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στο πλαίσιο της προκλητικής επιχείρησης της ΕΕ να ξαναγράψει την Ιστορία, να σβήσει από τη λαϊκή μνήμη, ιδίως της νέας γενιάς, τις τεράστιες κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, την αναντικατάστατη προσφορά του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο, της Σοβιετικής Ενωσης και του λαού της, των εκατομμυρίων κομμουνιστών που συνέβαλαν καθοριστικά στην ήττα του ναζισμού και του φασισμού.
Γι' αυτό κι ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, φρόντισε με αντικομμουνιστικές κορώνες περί «κομμουνιστικής δικτατορίας», να δείξει ποιος είναι ο φόβος των αστών και του πολιτικού προσωπικού τους...
Απάντηση στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και τον αντικομμουνισμό έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ανέφερε τα εξής:
 
«Πριν χρόνια ως Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσατε να μετονομάσετε τη σημερινή επέτειο της 9ης Μάη, από μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε "μέρα της Ευρώπης", εννοώντας της ΕΕ, γέννημα των μονοπωλίων.
Ξαναγράφετε την Ιστορία, εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό, κλιμακώνοντας τον αντικομμουνισμό, στηρίζοντας τις διώξεις κομμουνιστών σε πολλές χώρες. Στήνοντας φιέστες και "Σπίτια παραχάραξης της Ευρωπαϊκής Ιστορίας". Αντικειμενικά καλλιεργείται έδαφος για την αναβίωση του φασισμού, που γεννά σαν εφεδρεία η καπιταλιστική σήψη και βαρβαρότητα.
Ούτε την Ιστορία μπορείτε ν' αλλάξετε, ούτε τη λαϊκή μνήμη να σβήσετε.
Τιμάμε όσους πολέμησαν με κάθε τρόπο το ναζισμό και το φασισμό, τότε και τώρα. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα που ηρωικά ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Τον τιτάνιο αγώνα και τις θυσίες της Σοβιετικής Ενωσης, των εκατομμυρίων μπολσεβίκων, των Σοβιετικών ανθρώπων, που κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στην καρδιά του ναζιστικού θηρίου, στο Ράιχσταγκ.
Η Ιστορία δεν πισωγυρίζει. Ο 21ος αιώνας είναι η εποχή νέων, νικηφόρων σοσιαλιστικών επαναστάσεων για την κοινωνική απελευθέρωση».

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια θέλουν να τα ξεχνάνε. Κι εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το ουκρανικό τραγούδι βραβεύτηκε στην γιουροβίζιον. Δεν το καταγγέλλω γιατί θεωρώ την γιουροβίζιον ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αλλά γιατί είναι ένα γεγονός υποκουλτούρας που όμως μαζεύει το ενδιαφέρον πάρα πολύ κόσμου. Ούτε για το ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν ενδιαφέρονται τόσοι πολλοί. ΄Ισως γιατί το ασφαλιστικό και το φορολογικό πιστεύουν ότι το έχουν λυμένο. Το πολύ πολύ όταν θα τους έρθει κεραμίδα να βάλουν τα κλάματα και να τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα. Πάντως ένα κατάλαβα. ΄Οτι τώρα είναι ευτυχισμένοι μέσα στην αυτοκαταστροφική απάθειά τους και τη βλακεία τους. Ενώ όποιος βάζει το μυαλό του να σκεφτεί και λέει "όχι, ρε θα το αντιπαλέψω" δεν το γλιτώνει το ψυχικό τραλαλά με τόση αδιαφορία που βλέπει γύρω του για όσα γίνονται.

Μήπως να γίνω κι εγώ ένας απ' αυτούς τους απαθείς και βλάκες; Δε σφάξανε. Καλύτερα τρελή κι ονειροπαρμένη παρά χαζή και μυαλοσακατεμένη. Το είπε κι ένας ποιητής (όχι δικός μας ούτε κομμουνιστής)

Διάλεξα να ζήσω στα άγρια δάση
να ρουφήξω το μεδούλι της ζωής
για να μην πω πεθαίνοντας
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Συνεχίζουμε....

Σοφία η φιλόσοφος (τρομάρα μου)