Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Αριστερά» σούργελων


Δεν είναι η πρώτη φορά που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά προκαλεί με τα καμώματά της ή δηλώσεις της. Αυτή τη φορά, όμως... κατατροπώνει και έννοιες όπως κομπορρημοσύνη, ιταμότητα, κυνισμός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για 99 χρόνια, μέσω του «ταμείου αποκρατικοποιήσεων», απάντησε χαχανίζοντας: «το 99 χρόνια δεν (πρέπει να) μας τρομάζει, οι Τούρκοι και οι αυτοί ήταν τέσσερις αιώνες…τετρακόσια χρόνια…εντάξει;…χαχαχα!...είμαστε ανθεκτικός λαός»!!! (δηλαδή δεν τρομάξαμε από τετρακόσια χρόνια σκλαβιά, από 99 χρόνια δέσμευσης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας θα τρομάξουμε;)…

Η δήλωση της Βαγενά έρχεται να προστεθεί σε ένα σωρό από προκλητικές και αδιανόητες για άλλες εποχές δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, ειδικά μετά την επανεκλογή τους, που μπορούν άνετα να σταθούν δίπλα στην προπαγάνδα του μέγιστου (στο είδος του) Γκαίμπελς.

Αναρωτιέμαι αν είναι μόνο το παχυλό μηνιάτικο και τα προνόμια του βουλευτή ή η εξουσία περιέχει και κάποιο άλλο συστατικό που έχει τη δυνατότητα να μεταλλάσσει με τέτοιο αποκρουστικό τρόπο τους ανθρώπους. Ή μήπως κάποιοι είναι ήδη σάπιοι και περιμένουν να μας τρίψουν στα μούτρα τη σαπίλα τους όταν θα βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον και θέση.

Αναρωτιέμαι επίσης αν προσβάλλονται με τέτοιες δηλώσεις οι ψηφοφόροι της κυρίας Βαγενά και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι αριστεροί δεν πρόλαβαν να σαπίσουν μαζί με το κόμμα τους και την κυβέρνησή τους και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, πώς σκέφτονται ν’ αντιδράσουν απέναντι στην οικονομική και αξιακή λαίλαπα που κατά κύματα τσακίζει το λαό μας, και με την ψήφο-συναίνεσή τους. Έναν λαό που «ξοφλάει» σήμερα τα γραμμάτια που υπέγραφε εν λευκώ τα τελευταία σαράντα χρόνια και που παραπαίει  μεταξύ στειρωμένης οργής και αυταπάτης, δείχνοντας να έχει ξεχάσει πως όποτε οι περιστάσεις το απαίτησαν πορεύτηκε με το κεφάλι ψηλά.

Κρίμα για την καλή ηθοποιό Άννα Βαγενά και την αξιόλογη καλλιτεχνική της πορεία. Κρίμα για τον κατήφορο και την κατάντια της και για την αποκρουστική παρακμή που αποπνέει η συμπεριφορά και ο λόγος της. Είναι από τις περιπτώσεις που το «άξιος ο μισθός σου» ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτόν που τον τσεπώνει.

Παρασκευή 26 Μάη 2016.

7 σχόλια:

Απέθαντος είπε...

Η ψωνάρα έχει άποψη για τη ζωή μας

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

...Ή μήπως κάποιοι είναι ήδη σάπιοι και περιμένουν να μας τρίψουν στα μούτρα τη σαπίλα τους όταν θα βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον και θέση.

ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Για λύπηση, η κατάντια δεν έχει όρια...

faros είπε...

Έχουμε μια σειρά από ... περίεργες δηλώσεις !
Έγραψα κάτι σχετικά ...

Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι τελικά οι οπορτουνιστές εκτός από όλα τα άλλα είναι και ηλίθιοι ...

Ανώνυμος είπε...

@faros
Αν οι οπορτουνιστές είναι ηλίθιοι αυτοί που τους ψηφίζουν είναι πανηλιθιοι. Και είναι πάρα πολλοί. Και δυστυχώς -μην έχουμε αυταπάτες- θα συνεχίσουν να είναι πανηλίθιοι. Το είπε κι ο Αϊνστάιν. Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια.. Τελικά οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού λαού δεν είναι οι πλούσιοι. Αυτοί κοιτάνε τα συμφέροντά τους και πολύ καλά κάνουν. Οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού λαού είναι οι ψηφοφοροι των αστικών κομμάτων. Κι αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτα. Θα μας παίρνουν στο λαιμό τους πάντα. Καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Βαγενά πάντα μου αρέσατε ως ηθοποιός. Δεν είχα καταλάβει όμως ότι είχατε τόσο μεγάλο υποκριτικό ταλέντο. Υποκρισίας το αναγνωσμα. Πότε θα βγειτε να πειτε ότι εσείς δε θέλατε να ψηφίσετε τα μέτρα αλλά σας ανάγκασαν; Λίγο πριν να βυθιστεί τελείως ο σύριζα φαντάζομαι. Τότε που θα ψάχνετε άλλη πολιτική στέγη να στεγάσετε την έδρα σας.

Antonxxx είπε...

Καμια αυταπατη.
Λυκοι με προβια.
Σκυλια λυσασμενα της σοσιαλδημοκρατιας.
Οι πιο επικινδυνοι εχθροι του λαου.