Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νεκροί απεργοί ανθρακωρύχοι στη Νότια Αφρική από πυρά της Αστυνομίας



Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των νεκρών απεργών ανθρακωρύχων από πυρά της αστυνομίας στα ορυχεία λευκόχρυσου της επαρχίας Μαρικάνα στη Νότια Αφρική. Οι απεργοί είναι συγκεντρωμένοι εκεί από μέρες και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οπλισμένοι με μαχαίρια, τόξα και ακόντια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η αστυνομία απάντησε σε πυρά που δέχτηκε από τους απεργούς. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για σώματα που «κείτονται στο έδαφος» χωρίς να διευκρινίζουν τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΒΒC οι νεκροί είναι 10, ενώ η ιστοσελίδα τηςΚαναδικής εφημερίδας National Post (από όπου και οι φωτογραφίες) τους ανεβάζει σε 18!

Εκπρόσωπος της εργατικής ένωσης που συγκάλεσε την απεργία δήλωσε  πως όταν ο πρόεδρός του προσπάθησε να πείσει τους απεργούς να σπάσουν την απεργία, αυτοί του απάντησαν πως «είναι έτοιμοι να πεθάνουν, πως δεν έχουν πρόθεση να κουνηθούν από εκεί, πως πρόκειται να στείλουν να φέρουν τα παιδιά τους μαζί» πάνω στους λόφους, όπου είναι συγκεντρωμένοι.





Δείτε νεότερες φωτογραφίες και video ΕΔΩ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να χτυπήσει η αστυνομία τούς εργάτες, σημαίνει ότι το "κράτος" δεν είναι των εργατών και των άλλων σκληρά εργαζομένων εκεί, αλλά των καπιταλιστών-ληστών.

Π.χ. Ελλάδα...
Η κυβέρνηση του "Μάνεση" διέταξε την αστυνομία να χτυπήσει τούς ήρωες απεργούς χαλυβουργούς.
Μα και ιδωτική επιχείρηση να μην ήταν το εργοστάσιο χαλυβουργίας τού Μάνεση,
και δημόσια επιχείρηση να ήταν μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια, πάλι θα διέταζαν την αστυνομία να χτυπήσει. Γιατί; Διότι το ελληνικό "κράτος" δεν είναι των εργατών αλλά των καπιταλιστών-ληστών.

Πάντως, αυτό που διαφαίνεται όλο και πιο καθαρά, είναι ότι ο πλανήτης Γη "βράζει", με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Μακάρι να προλάβουμε σα λαός να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να δρομολογήσουμε τα καλύτερα...
Το δικό μας "κράτος". Τη δική μας εξουσία. Την Εργατική-Λαϊκή Εξουσία. Κι όλοι οι λαοί φυσικά.

Αλλιώς, τα μονοπώλια με τα κράτη τους, (τις κυβερνήσεις τους, τις αστυνομίες τους και τους στρατούς τους, φανερούς και μυστικούς), θα μας σφάξουν στο γόνα...
Δεν έχουν άλλο τρόπο να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική τους κρίση...

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε:
Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Η σφαγή άρχισε. Όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητό αυτό, τόσο περισσότερες και οι ελπίδες μας.
Καλή δύναμη όποιος-α κι αν είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Βουνό το δίκιο των λόγων σου ΟΙΚΟΔΟΜΕ.

Μόνο τα 2...

...Δ! ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
μας σώνουν...