Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: "Στην πρόσκληση διαλόγου του υπουργού Εργασίας προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ συμπεριλαμβάνεται η οριστική διάλυση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας".


Ο υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στην πρόσκλησή του προς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ για διάλογο της κατεδάφισης του κατώτερου μισθού, συμπεριλαμβάνει και τη διάλυση ουσιαστικά του ΟΕΚ καθώς και το ξεπούλημα της περιουσίας του.

Η σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια πολιτική της προηγούμενης, που σε μια νύχτα κατάργησε τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, έρχεται να βάλει οριστικά ταφόπλακα.
Τρία είναι τα βασικά σημεία της πρότασης του υπουργού Εργασίας, που οδηγούν σε πλήρη απαξίωση και κατάργηση του Οργανισμού:

Α. Τα προγράμματα του ΟΕΚ θα απευθύνονται πλέον στους φτωχούς και εξαθλιωμένους που αφήνει πίσω της η πολιτική τους, αποκλείοντας τους δικαιούχους που πληρώνουν εισφορές για να έχουν δικαίωμα στη στέγη.

Β. Θα συνεχίσει ο ΟΕΚ να είναι αιμοδότης των Τραπεζών με επιδότηση του επιτοκίου, καταργώντας το κατασκευαστικό του πρόγραμμα.

Γ. Η διαχείριση της περιουσίας του Οργανισμού από επιτροπή σημαίνει πλήρη ξεπούλημα.

Η Κυβέρνηση στην ουσία καταργεί τις παροχές ενώ συνεχίζει να εισπράττει τις εισφορές των εργαζομένων. Υλοποιεί τις απαιτήσεις των Τραπεζιτών για να συνεχίσει την επιδότηση επιτοκίων και την αφαίμαξη του Οργανισμού, να αυξήσει την πελατεία των Τραπεζών και να την ενισχύει με ζεστό χρήμα των εργαζομένων.

Καταργεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα που θα μπορούσε κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να εξασφαλίσει καλή και φθηνή κατοικία στους δικαιούχους.

Προχωράει στο ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού χαρίζοντας στην κυριολεξία φιλέτα εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων στο κατασκευαστικό κεφάλαιο και άλλους που χρόνια με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να υφαρπάξουν.

Οι δικαιολογίες, που προβάλλει ο υπουργός Εργασίας, είναι παιδαριώδεις και αστήρικτες. Θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

-        Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάργησης των Οργανισμών και να επανέλθουν στην προηγούμενη δομή τους.
-        Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης της περιουσίας του ΟΕΚ.
-        Να λειτουργήσει ο ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς ίδρυσής του.
-        Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω Τραπεζών.
-        Να ενισχυθεί το Κατασκευαστικό του πρόγραμμα.
-        Να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες αποπεράτωσης των 21 οικισμών του ΟΕΚ, να δοθούν τα παραχωρητήρια στους δικαιούχους.
-        Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των Οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: