Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Μερικά ερωτήματα σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στο θέμα των χαρατσιών



Σε λίγες μέρες περιμένουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ φορτωμένους με το φετινό χαράτσι των ακινήτων (αυτή τη φορά σε πολλές δόσεις, λέει...). Το χαράτσι που η είσπραξή του «αποσυνδέθηκε» από τη ΔΕΗ, για να μετατεθεί  για λίγο στις ΔΟΥ και να επανέλθει τελικά στον μόνο σίγουρο δρόμο: τον εκβιασμό, μέσω, πάλι, του λογαριασμού  του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από αυτό το ιστολόγιο αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή κάποια –μικρή- «δραστηριότητα», αρθρογραφία και διάλογος με τους αναγνώστες, για την αναγκαιότητα οργάνωσης ενός πλατιού οργανωμένου κινήματος άρνησης πληρωμής όλων των χαρατσιών, που μπορείτε να δείτε εδώ. Η ξεκάθαρη στάση του ιστολογίου  για την άρνηση πληρωμής, βασίστηκε από τη μια στην προσωπική θέση του γράφοντος και από την άλλη, στις  προσδοκίες που γεννούσε η δημιουργία του οργανωμένου κινήματος όπως προαναφέρθηκε. Πόσα  μπορεί άλλωστε να καταφέρει κανείς μόνος του;

Τα αποτελέσματα αυτού του κινήματος ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Η πολυδιάσπαση στη δράση, η δημιουργία πολλών και διαφόρων «κινημάτων», «συνελεύσεων», «επιτροπών», «ομάδων δράσης» κλπ, που δεν ήταν (;) εφικτό να συνεργαστούν, έστω στο ελάχιστο, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου (που όχι βέβαια εξαιτίας και μόνο αυτού του γεγονότος) έσπευσε να πληρώσει από το υστέρημά του, υποκύπτοντας στον εκβιασμό της ΔΕΗ για διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του.

Από το χώρο του ΚΚΕ παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό μια αναντιστοιχία λόγων και πράξεων των στελεχών του, πριν, αλλά κυρίως μετά από τη δημόσια παραδοχή βουλευτή του (σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή) πως πλήρωσε το χαράτσι… Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, δεν μου έκανε πλέον εντύπωση το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι «κομματικοί» που γνωρίζω δεν έχουν σήμερα τέτοιου είδους «εκκρεμότητες» με την εφορία…


Υπάρχουν κάποια πράγματα στο θέμα αυτό που (μου) γεννούν μερικά ερωτήματα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:


«Εμείς, οι συγκεντρωμένοι απεργοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δηλώνουμε την απόφαση μας, δηλώνουμε την άρνηση μας να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ.

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία της. Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, στους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν. Η άρνηση πληρωμής τους είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Εμείς δε λέμε λόγια, δε μένουμε στα λόγια, κάνουμε πράξη την άρνηση, την ανυπακοή, τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που εξοντώνουν το λαό...»



«Η οργή που νιώθουν οι λαϊκές οικογένειες καθώς φτάνουν εν μέσω εκβιασμών και απειλών το ένα μετά το άλλο τα εξοντωτικά χαράτσια της εφορίας και της ΔΕΗ είναι απολύτως δικαιολογημένη, όπως νόμιμη για το λαό και δίκαιη είναι η άρνησή τους να τα πληρώσουν. Είναι πράξη που δηλώνει να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, να μπει τέλος στις θυσίες για τα κέρδη, την κρίση της πλουτοκρατίας, τη σωτηρία της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ».

Και συνεχίζει: «Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς».

Και πιο κάτω: «Πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο οργανωμένα σε κάθε εργασιακό χώρο και σε κλάδο, σε κάθε γειτονιά πρέπει να εκφραστεί η άρνηση πληρωμής… […] Η λαϊκή άρνηση πληρωμής, η εργατική λαϊκή οργάνωση πρέπει να συμβάλουν στην οργάνωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής…».

Σε άλλη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου «για το χαράτσι τηςΔΕΗ», στις 18/11/11, μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

«Η μαύρη συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας δεν καταλαβαίνει από επιχειρήματα, είναι πλήρως αναίσθητη μπροστά στο δράμα και την απόγνωση που ζει η λαϊκή οικογένεια. Πρέπει όμως να νοιώσει τη δύναμη του αποφασισμένου λαού, που αρνείται την εξαθλίωση και τους εκβιασμούς αυτών που τσακίζουν τα δικαιώματά του για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει χρέος να απαντήσει στους προκλητικούς εκβιασμούς οργανώνοντας πιο αποφασιστικά και την άρνηση πληρωμής και την προστασία των λαϊκών οικογενειών από κάθε είδους απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε κάθε τόπο δουλείας, κλάδο και συνοικία πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση, η δράση και η αλληλεγγύη».


«Καμία αύξηση στο τέλος υπέρ των Α.Π.Ε. στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Να καταργηθεί τώρα μαζί με τα άλλα εξοντωτικά χαράτσια. Να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ υπέρ των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων. Να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας που δεν μπορεί να πληρώσει. 03/08/12».


«ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ

 Ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος των εργατικών – λαϊκών οικογενειών επέφερε η κυβέρνηση. Αύξησε το φόρο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ.  Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και με αυτή την απόφαση στόχο έχει να αυξήσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην ενέργεια, ενώ η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν, δε μπορούν να πληρώσουν για να έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, όταν χιλιάδες είναι οι άνεργοι και μεγάλο μέρος των εργαζόμενων δουλεύουν για μήνες απλήρωτοι. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν:

Να καταργηθεί ο φόρος υπέρ των ΑΠΕ
Να καταργηθούν όλα τα άθλια χαράτσια
Να μειωθεί το ρεύμα στους άνεργους. Καμιά διακοπή ρεύματος σε κανένα σπίτι που δε μπορεί να πληρώσει, στους χαμηλοαμειβόμενους και σε όσους είναι απλήρωτοι από τους εργοδότες».

Διαβάζουμε προχτές σε ένα άρθρο στο Ριζοσπάστη:

«ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ - Απόφαση στήριξης των μονοπωλίων

Και νέα επιβάρυνση στα δυσβάσταχτα βάρη που ήδη σηκώνουν στις πλάτες τους οι λαϊκές οικογένειες επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως προεξοφλεί η χτεσινή απόφαση της λεγόμενης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) που εκδίδεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια καραμπινάτη φιλομονοπωλιακή ρύθμιση, που στόχο έχει να προσφέρει στήριξη στους ιδιώτες που θα εμπλακούν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Την ώρα που η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση - τρόικα - κεφάλαιο και δεν μπορεί να πληρώσει ακόμα και για τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή της, η νέα, δεύτερη μέσα στο χρόνο, αύξηση στο τέλος ΑΠΕ, μαζί με τα αλλεπάλληλα χαράτσια που επιβάλλει η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, διογκώνει τα αδιέξοδα.

Η απόφαση της ΡΑΕ προβλέπει αυξήσεις που φτάνουν το 46% για τα νοικοκυριά και το 90% για τους αγρότες και θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου μέχρι τον Ιούνη του 2013, αναγκάζοντας, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, τα γονατισμένα λαϊκά στρώματα να κλείσουν τη «μαύρη τρύπα» του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που προκλήθηκε κατά κύριο λόγο από την πολιτική της πριμοδότησης των ενεργειακών μονοπωλίων στο χώρο των ΑΠΕ και ανερχόταν στο τέλος του Ιούνη στα 282,46 εκατ. ευρώ.

[…] Ας σημειωθεί ότι μπορεί με την τωρινή της απόφαση η ΡΑΕ να προσδιορίζει τις νέες αυξήσεις χρονικά μέχρι τον Ιούνη του 2013, ωστόσο, αυτό δεν είναι «δεσμευτικό» δεδομένου ότι όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει, εάν κατά τον τριμηνιαίο έλεγχο του Ειδικού Λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ κριθεί απαραίτητο θα αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω και το ειδικό τέλος.

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι και η λεγόμενη αναδιάρθρωση των οικιακών τιμολογίων, για την οποία έχει δεσμευτεί το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων στο μνημόνιο, γεγονός που θα φέρει νέες μεγάλες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος».

Παρατηρώ διαβάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις, απλά μια περιγραφή από μεριάς κόμματος της δεινής θέσης των εργαζομένων και των φτωχών νοικοκυριών, της άδικης φύσης του μέτρου του χαρατσιού και αόριστες «εκκλήσεις»   για κατάργηση των χαρατσιών. Πουθενά –στις ανακοινώσεις- δεν βλέπουμε τις λέξεις «άρνηση», σε κανένα σημείο το κόμμα δεν καλεί σήμερα το λαό να οργανωθεί σε μέτωπο άρνησης πληρωμής των άδικων και εξοντωτικών χαρατσιών, όπως έκανε πέρυσι.

Τι ήταν αυτό που έκανε την επίσημη θέση του ΚΚΕ για τα χαράτσια να αλλάξει, μέσα σε αυτούς τους μήνες; Μήπως το εκλογικό ποσοστό που (είναι φανερό σε όλους) σκόρπισε την απογοήτευση; Μήπως η γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα χτυπήματα που δέχεται το κίνημα (πχ Χαλυβουργία) μετά τις εκλογές; Που πήγε όλος αυτός ο αγώνας στις γειτονιές, όλες οι πορείες, όλη αυτή η προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο; Έγιναν  -και αυτά- παρακαταθήκη για το μέλλον;... Τί λέμε σήμερα σε αυτόν τον κόσμο; Πληρώστε πρώτα και παλέψτε μετά για να καταργηθεί το χαράτσι; Τί κάνουμε εμείς; Τα παρατήσαμε; Αναγνωρίσαμε έμμεσα πως ηττηθήκαμε; 

Γιατί υπάρχει κι ένα «ερώτημα» που δεν ψάχνει να απαντηθεί: Πως πρέπει να νιώθει αυτός που έχει ακόμα απλήρωτα τα περσινά χαράτσια και από μέρα σε μέρα περιμένει τα «φρέσκα», όταν διαβάζει αυτές τις ανακοινώσεις; Όταν βλέπει σχεδόν όλους γύρω του να έχουν «ταχτοποιήσει» αθόρυβα το "θέμα" σε ότι τους αφορά και όταν ακόμα ηχούν στ’ αυτιά του, απ’ τις πορείες, κούφια συνθήματα όπως  «κανείς... μόνος του στην κρίση»;

40 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Σωστό άρθρο.

panos είπε...

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια συνεχίζεται με κύριο άξονα της λαικές επιτροπές

blackbedlam είπε...

Τώρα πες μου του Πάνου τι να του πεις για τις λαϊκές επιτροπές που από 15, δεν μπορούν να γίνουν 16.Που είναι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι με όνομα και επώνυμο.

Και που το θέμα είναι ότι δεν κάνουν και τίποτα για να γίνουν 16, σύντροφέ μου.

Αν του το πεις και σε πιστέψει θα απογοητευτεί, αν του το πεις και δεν σε πιστέψει θα γίνεις εχθρός του, με αποτέλεσμα να μην ακούει τίποτε απ΄ότι μπορεί να του πεις.

Καταλαβαίνεις, δεν μιλώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, μιλώ γι΄αυτό που συμβαίνει με τα κομματικά μέλη ή τους στενα και δογματικά ενταγμένους φιλοκομματικούς.

Το κακό είναι ότι αν δεν σε πιστέψει δεν θα συμβάλλει κιόλας να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτό θα διαιωνίζεται με την ευλογία των γένιων μας. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει δηλαδή.

Αυτό άστο μην το αναρτήσεις σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις ήρωες. Ήρωες χωρίς λαό δεν υπάρχουν. Ο λαός αποφάσισε την καταστροφή και την καρατόμησή του στις 17 Ιουνίου. Δεν του φταίει το ΚΚΕ σε αυτό, το ΚΚΕ του είπε την αλήθεια από την αρχή και τον κάλεσε να αγωνιστεί. Ας πάει λοιπόν ο λαός να ζητήσει το δίκιο τους από τη Χρυσή Αυγή και τους ΣυριζοΚουβέληδες, άει στο διάολο ο λαός στην τελική.

μαχαιρης είπε...

Τα γραφεια του Κομματος στον Περισσο..."χρωστανε" το ρευμα...[το χαρατσι] και η οφειλη θα "παει" στην Εφορια...
Οποτε θα βρεθει το Κομμα "εκνομο" και θα παραβιασει τους ορους της κοινοβουλευτικης του παρουσιας...!!
Ειναι λοιπον αναγκη...Θελοντας και μη...Να πληρωθει το "χαρατσι" απο το Κομμα...
Και μετα..Πως θα σου ειπει εσενα..Να μην πληρωσεις..;;;

Σαματις ο..ΑΝΤΑΡΣΥΑ..Και οι αλλοι κομματικοι βφορεις..Που σχηματισαν
"επιτροπες" και συλλογους...
Ακομα και το κινημα.."Δεν πληρωνω"
Αν ειχε ιδιοκτησιες..Οπως το ΚΚΕ...
ΔΕΝ θα πληρωναν;;;

Ο αγωνας, εναντια στα χαρατσια..Βασιστηκε σε μια συλλογικοτητα..Που ΔΕΝ λειτουργησε...Παρα μονο απ αυτους που..Δεν ειχαν να πληρωσουν...!!
[ανεργοι..Πολυτεκνοι..Απολυμμενοι..
Συνταξιουχοι του ΕΚΑΣ...και του ΟΓΑ...
Αυτοι ΗΡΘΑΝ στις επιτροπες..Και το Κομμα φροντισε,..μεσω του ΠΑΜΕ..Να ΜΗΝ τους κοπει το ρευμα...
Κι υστερα...
Πηγαν και ψηφισαν...Κουβελη και ΠΑΣΟΚ...!!

Ουτε καν..ΣΥΡΙΖΑ...!!
Γι αυτο εχει καποιο δικιο ο.."ανωνυμος"...

blackbedlam είπε...

Συγνώμη δηλαδή το σχόλιό μου το πήρες;
Γιατί δύο τινά συμβαίνουν ή δεν το πήρες που αυτό θέλω να πιστεύω αλλά πώς αφού είδα ότι πέρασε;
Ή έκρινες ότι δεν πρέπει να δημοσιευτεί;
Ξέρεις μου κάνει εντύπωση και
θα ήθελα μιαν απάντηση.

Συντροφικά πάντα.....

Οικοδόμος είπε...

@blackbedlam:
Καλησπέρα.
Σου απαντώ από εδώ, αφού από εδώ "μου βάζεις χέρι".

Έβαλες σκοπό να με τρελάνεις; Γιατί δεν μ’ αφήνεις να το πάθω από μόνος μου; Διάβασε τι γράφεις στο πρώτο σχόλιό σου:

«Τώρα πες μου του Πάνου τι να του πεις για τις λαϊκές επιτροπές που από 15, δεν μπορούν να γίνουν 16.Που είναι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι με όνομα και επώνυμο.

Και που το θέμα είναι ότι δεν κάνουν και τίποτα για να γίνουν 16, σύντροφέ μου.

Αν του το πεις και σε πιστέψει θα απογοητευτεί, αν του το πεις και δεν σε πιστέψει θα γίνεις εχθρός του, με αποτέλεσμα να μην ακούει τίποτε απ΄ότι μπορεί να του πεις.

Καταλαβαίνεις, δεν μιλώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, μιλώ γι΄αυτό που συμβαίνει με τα κομματικά μέλη ή τους στενα και δογματικά ενταγμένους φιλοκομματικούς.

Το κακό είναι ότι αν δεν σε πιστέψει δεν θα συμβάλλει κιόλας να βελτιωθεί η κατάσταση και αυτό θα διαιωνίζεται με την ευλογία των γένιων μας. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει δηλαδή.

Αυτό άστο μην το αναρτήσεις σε παρακαλώ.»

Η τελευταία πρότασή σου τι σημαίνει;;;;;
("Αυτό άστο μην το αναρτήσεις σε παρακαλώ")
Μήπως να μην αναρτήσω το σχόλιό σου;;;;;

Διάβασε και το δεύτερο σχόλιό σου:

«Συγνώμη δηλαδή το σχόλιό μου το πήρες;
Γιατί δύο τινά συμβαίνουν ή δεν το πήρες που αυτό θέλω να πιστεύω αλλά πώς αφού είδα ότι πέρασε;
Ή έκρινες ότι δεν πρέπει να δημοσιευτεί;
Ξέρεις μου κάνει εντύπωση και
θα ήθελα μιαν απάντηση.


Συντροφικά πάντα.....»

Τι είναι αυτό που σου κάνει εντύπωση;;;;;
Λες να είχα λόγο να σε λογοκρίνω βρε συντρόφισσα;;;;;
Ευτυχώς που δεν το είχα διαγράψει γιατί άντε μετά να σε πείσω
πως δεν σε... λογόκρινα κιόλας!!!!!!
Αναρτήθηκαν και τα δύο σχόλιά σου λοιπόν.
Κανόνισε να το πάθω το εγκεφαλικό...αυγουστιάτικα...

"Συντροφικά πάντα..."

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω την αλήθεια, δεν ενοιωσα εκπληξη όταν ειδα το κειμενο, αν και σε ειχα βάλει στους "σελιδοδεικτες" μου για να σε διαβάζω, το περίμενα μπορώ να πω, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι αυτό που λένε στο ΚΚΕ για "όλους" αυτούς που γράφουν στο διαδίκτυο και "φαινονται" κοντά να είναι στο κόμμα. Όντας εξωκομματικός άλλα πολύ κοντά στο ΚΚΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ έχω δώσει υπερασπιστικές "μάχες" για τα blogsκαι τα sites και την ανάγκη να "δουλεύουμε" μέσα σε αυτά.
Εξήγηση: Όταν βάζεις τις ανακοινώσεις για την άρνηση που βγήκαν ΜΕΤΑ την εφαρμογή των χαρατσιών και "προσπαθείς" να τις συγκρίνεις με αυτές που γράφουν για τις επικείμενες αποφάσεις νέων χαρατσιών που δεν έχουν επιβληθεί ακόμα, ε τότε δικαιολογημένα μπορώ να σκέφτομαι ότι θέλω για τους λόγους που τα δημοσιεύεις.

kk είπε...

Το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει στάση, ούτε οι θέσεις του επιδέχονται παρερμηνείες. Εκτός αν ορισμένοι καταλαβαίνουν σαν "κίνημα" τον ακτιβισμό ορισμένων ομάδων έξω και μακριά από το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Γιατί κίνημα δεν είναι οι κοινές μαζώξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων ομάδων που βαφτίζονταν "Λαϊκές Συνελέυσεις" ή "Κινήσεις Πολιτών" που έκαναν αβάντα σε δημάρχους-γνωστούς για την αντιλαϊκή τους στάση-και ποτέ δεν έθεσαν σαν αίτημα την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών χαρατσιών.

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(13 Αυγούστου 2012 8:36 μ.μ.):
Καλησπέρα.
Αντίθετα με εσένα, εγώ νιώθω μεγάλη έκπληξη με το σχόλιό σου και όσα χυδαία υπονοούμενα αφήνεις να εννοηθούν για την ανάρτηση και το ιστολόγιο που σε φιλοξενεί.

Θα προτιμούσα βέβαια να παραθέσεις κάποια επιχειρήματα για αυτά που μου καταλογίζεις αλλά που να τα βρεις. Είναι πιο εύκολο για σένα, όποιον δεν τον κατανοείς ή δεν συμφωνείς μαζί του να τον κατατάσσεις αμέσως… στους εχθρούς του κόμματος! Και να νομίζεις κιόλας ότι με αυτόν τον τρόπο του προσφέρεις (του κόμματος) και υπηρεσίες…

Δεν λες τίποτα και για την ουσία του άρθρου, όπως πχ αν εσύ πλήρωσες τα χαράτσια…

Και επειδή είσαι τουλάχιστον ανενημέρωτος (άκου… «επικείμενες αποφάσεις νέων χαρατσιών που δεν έχουν επιβληθεί ακόμα», χα!)…

…ενημερώσου λοιπόν:

http://www.express.gr/news/finance/631388oz_20120802631388.php3

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63692646

http://www.skai.gr/news/greece/article/209524/arhizei-i-apostoli-logariasmon-tis-dei-me-to-eidiko-telos-akiniton/

(Σου φτάνουν ή θέλεις κι άλλα;)

Καλόν αγώνα σύντροφε!


Οικοδόμος είπε...

@kk:
Καλησπέρα.
"Το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει στάση, ούτε οι θέσεις του επιδέχονται παρερμηνείες."

Τότε εγώ δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω. Εξήγησέ μου λοιπόν εσύ που καταλαβαίνεις. Τί λέει το κόμμα, το χαράτσι που έρχεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ, από μέρα σε μέρα, το πληρώνουμε ή αρνούμαστε να το πληρώσουμε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πληρώσει το περσινό χαράτσι και τον φόρο εισοδήματος που τρέχει με 1% επιπλέον για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Ο κούτβης σύντροφος πλήρωσε το χαράτσι γιατί είναι νοικάρης.

Αυτά τα δύο δεδομένα από τότε (πρόπερσι) που ξεκίναγε η "άρνηση" δεν με εμπόδιζαν να λέω και να πιστεύω ότι όποια αντίληψη και αν έχουμε για τον στρατηγικό στόχο δεν μπορούμε να εγκλωβιζόμαστε σε επιμέρους αρνήσεις πληρωμής.
Το κύριο είναι να φανεί ξεκάθαρα ότι δεν είναι μόνο το "έκτακτο" χαράτσι ούτε μόνο ο φόρος μας που πηγαίνει στις τράπεζες γιατί θα παραμένει απέξω το ΙΚΑ εργαζομένου που έγινε ομόλογο στην τράπεζα ελλάδος. (κτλ κτλ)
Καμία πληρωμή λοιπόν και στάση πληρωμών από τους εργαζόμενους.
Τώρα όταν βλεπεις ότι τα λεφτά σου δεν πήγαιναν ποτέ εκεί που έπρεπε είναι ώρα να δεις και το κρατος. Το Αλλο Κράτος το Λαικό που οι πόροι του θα είναι όλων και κανενός ξεχωριστά.

Αυτή ήταν η θέση του ΚΚΕ όπως την καταλάβαινα.
Δεν ήθελε να πάρει μέρος στον χωρισμό των ενοικιαστών με εμάς για το πατρικό μας που τους νοικιάσαμε και επέμεναν ότι δεν τους αφορά τα χαράτσι της ΔΕΗ.
Ελεγε όμως ξεκάθαρα για Καθολική Στάση Πληρωμών δική μας.

Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά;

ΕΣπτφ Πάνο

ΥΓ. Η απαγκίστρωση του Κόμματος λόγω των νέων συνθηκών από πολλά βαρίδια ακόμη και λανθασμένων τακτικών μην λαμβάνονται ως ΚΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τουλάχιστον εξ αρχής...
@Οικοδόμε οι συνθήκες άλλαξαν και γίνονται πολλά κατα ανάγκη ή κατα οικονομία. κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Οικοδόμε. Κατ αρχάς να απολογηθώ για την απουσία μου από τα σχόλια. Έχω λίγο χρόνο και κάνω λίγες αναρτήσεις στο Βαθύ κόκκινο που είναι οι περισσότεροι αντίπαλοι. 1. Μην εκνευρίζεσαι με ότι μπορεί να λέει ο καθένας. Όλοι έχουμε αδυναμίες και κακές στιγμές. Ο ίδιος άνθρωπος όμως μπορεί να έχει τόσα καλά. 2. Σε σύσκεψη που είχαμε πρόσφατα μας είπαν ότι συνεχίζεται η άρνηση και από τον Σεπτέμβριο θα διευρυνθεί η δράση των λαικών επιτροπών και σε θέματα αλληλεγγύης. Τώρα αυτό που βάζεις τι γίνεται με αυτούς που πλήρωσαν. Τι μπορούσε να κανει το κόμμα να τους διαγράψει, να μην κατεβάσει υποψήφια την Λιάννα. Το τι θα ακούγαμε τότε για σεχταρισμό δε λέγεται. Τώρα για αυτούς που πλήρωσαν, νομίζω ότι ήξεραν ότι το κόμμα δεν μπορεί να τους καλύψει με κάποιο μαγικό τρόπο. Το ζήτημα ήταν και είναι πολιτικό, αν δηλαδή αυτοί που δε θα πληρώσουν θα είναι τόσοι πολλοί, ώστε να παρθεί πίσω το μέτρο. Πάντα κάποιοι ξεχωρίζουν φίλε οικοδόμε, να χαίρεσαι που είσαι σε αυτούς. 3. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και όλα μας φταίνε, το απευθύνω αυτό και στην Blackbedlam και στον Che από το KKE4ever. Δε μπορεί οι γιγαντιαίες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να χάθηκαν, δεν μπορεί ο κόσμος που πλησίασε το κόμμα να χάθηκε, ακόμα και στις λαικές επιτροπές δεν ήταν και δεν είναι όλα μαύρα. Να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας.
Υ.Γ. BlackBedlam μην κάνεις διαχωρισμούς στο σώμα των ΚΚέδων, όπως κακοί συμφωνούντες, έξυπνοι και ωφέλιμοι διαφωνούντες, σου κάνω έκκληση για αυτό. Μακάρι να είχαμε χρόνο να το συζητήσουμε περισσότερο θα δεις ότι και ιστορικά δεν ισχύει. Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που προτείνεις είναι που "βγάζει μάτι" γι αυτά που ΘΑ γίνουν και επειδή το κόμμα δεν κάνει ποτέ πολιτική με φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιολογικά στέκια χωρίς να ξέρει ακριβώς τι περιέχουν τα νέα χαράτσια. Δεν βγάζει μια ανακοίνωση έτσι για να την …βγάλει και να πει "Εντάξει εμείς το κάναμε το καθήκον μας". Είναι αυτό που λέγετε σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι λαικίστικες κορώνες.
Για τα link που προτείνεις…
Στο 1ο link …"που ΘΑ λάβουν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες," …"Το ειδικό τέλος ακινήτων ΘΑ επιβαρύνει και εφέτος τις κατοικίες" …"υπολογίζεται ότι ΘΑ έχουν εισπραχθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2013" …"στη ΔΕΗ δεν ΘΑ διακόπτεται η ηλεκτροδότηση" …"Απλώς, η ΔΕΗ ΘΑ ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών"
στο 2ο link …"Η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων ΘΑ περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που αποστέλλονται τις επόμενες μέρες."
Το ίδιο και στο 3o link
"οικοδόμε" ΟΧΙ …δεν το έχω πληρώσει και δεν θα το πληρώσω κι ας μην μπορώ να πάρω ενημερότητα που χρειάζεται για να συνεχίσω να δουλεύω. Κάποια πράγματα έχουν αξια και αυτή την αξία την αποκτάνε δεν τους την χαρίζει κανένας.

blackbedlam είπε...

Εύλογα τα ερωτήματα.

Ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ και σε πια βάση έμπαινε.

Το ΚΚΕ καλούσε τον κόσμο να μην υποταχθεί στις όποιες επιβολές της ταξικής επίθεσης, σε όποιο επίπεδο και αν γινόταν αυτή.

Προϋπόθεση, η ανταπόκριση του κόσμου. Αν ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας δεν ανταποκρίθηκε, δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματά του, αν δεν αντιστάθηκε ενάντια στην βαρβαρότητα που πάει να του επιβληθεί με στόχο την ίδια του την εξόντωση, πάει να πει δύο πράγματα.

Πρώτο και βασικό, ότι αυτός ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να αντισταθεί.

Δεύτερο το ΚΚΕ δεν εκτίμησε σωστά τις δυνατότητες αυτού του κόσμου, δεν εκτίμησε την ικανότητα και την ετοιμότητά του.

Όσο και αν μοιάζουν αυτά τα δύο είναι δύο διαφορετικά πράγματα.Και είναι διαφορετικά γιατί το πρώτο έχει να κάνει με την δουλειά και την δράση σου όλο το προηγούμενο διάστημα και το δεύτερο με την δράση σου από δω και πέρα.

Και έχει μεγάλη σημασία και το ένα και το άλλο.Το πρώτο έχει σημασία μιας και η ετοιμότητα του λαού, των εργαζομένων, εξαρτάται μόνον από την δράση του ΚΚ όλο το προηγούμενο διάστημα και από κανέναν άλλον,μιας και όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμε τουλάχιστον ότι υπηρετούν τον ταξικό αντίπαλο της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα της Αστικής τάξης και μέσα σε αυτά τα πλαίσια εφαρμόζουν την πολιτική τους προκειμένου να εγκλωβίσουν και να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις του λαϊκού παράγοντα.

Σε βαθμό μάλιστα που να μην αντιδρά, να δείχνει ανοχές, να τρομοκρατείται, να παραδίνεται .....Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο βασικός στόχος της Αστικής τάξης μπαίνουν μπροστά όλοι οι μηχανισμοί που έχουν στην διάθεσή τους και έχουν πολλούς και ποικίλους προκειμένου να μας εκπαιδεύσουν.Η επιτυχία τους είναι ξεκάθαρη.

Το δεύτερο έχει επίσης σημασία γιατί στον βαθμό που μπορείς και οφείλεις να εκτιμήσεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο υποκειμενικός παράγοντας, προσδιορίζεις και τη τακτική σου.Μια τακτική που στόχο δεν μπορεί παρά να έχει την (από δω και πέρα) προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που μπαίνουν μπροστά του.

blackbedlam είπε...

Εκτός και αν θεωρείς ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί

Αν η εκτίμησή σου δεν είναι αντικειμενική, τότε κινδυνεύεις να βάλεις στόχους και να ακολουθήσεις τακτική που θα είναι αναποτελεσματική. Θα σε οδηγεί σε ακόμη πιο δεινή θέση, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα, θα διαρρηγνύονται οι δεσμοί σου με τις μάζες θα χάνεται η εμπιστοσύνη που πρέπει να κατακτήσεις ανάμεσα στις λαϊκές μάζες,θα οδηγεί στην απογοήτευση εκείνους που θα σε εμπιστευτούν και θα προσφέρει στον ταξικό σου αντίπαλο την δυνατότητα να κατακτά θέσεις, να γίνεται πιο ισχυρός, να παίρνει πλεονέκτημα.

Εμείς όμως σε πια συνομοταξία ανήκουμε;

Ανήκουμε στην συνομοταξία εκείνη που συνειδητά φύση και θέση, βρισκόμαστε δίπλα και μέσα στις γραμμές της τάξης μας, που διαθέτουμε, ελπίζω, ταξική συνείδηση που πιστεύουμε στον οργανωμένο αγώνα, που πιστεύουμε στα πανανθρώπινα ιδανικά, ανήκουμε στην συνομοταξία που θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την ύπαρξης ενός επαναστατικού ΚΚ και που ξέρουμε ότι αυτό δεν ανήκει παρά στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, της τάξης εκείνης που η ιστορική αναγκαιότητα θα την φέρει στην εξουσία.

Υποχρέωσή μας ο αγώνας ενάντια σε ότι υποσκάπτει τα συμφέροντα της τάξης μας, αναγκαίος ο αγώνας ενάντια και στις δικές μας αδυναμίες, αναγκαίος ο αγώνας για τις διαφύλαξη των αρχών και των αξιών μας,αναγκαία η συμβολή μας με παρατηρήσεις, με κριτική, ακόμη και καταδίκη λαθεμένων τακτικών αν χρειάζεται.Αναγκαία και η περηφάνια μας, γιατί εμείς όποιοι τέλος πάντων, ανταποκρινόμαστε στις ιστορικές ανάγκες,αντιστεκόμαστε και δεν παραδινόμαστε.
Είμαστε περήφανοι που δεν υποκύπτουμε, που δεν συνθηκολογούμε, που δεν συμβιβαζόμαστε, που δεν υποτασσόμαστε, που αντιστεκόμαστε.Είμαστε υπερήφανοι και τους λόγους αυτής της περηφάνιας μας, πρέπει να τους μεταδώσουμε, πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσουμε όπου και όπως μπορούμε.Βλέπεις η "μοίρα" μας εξαρτάται από την μοίρα της εργατικής τάξης, μόνοι μας μόνον την περηφάνια μας μπορούμε να μεταφέρουμε σεργιάνι, αλλά για μας δεν είναι μόνον αυτό το ζήτημα,
Να είσαι πάντα καλά,δυνατός και με ψηλά το κεφάλι όπως σου αρμόζει.

Αυτά λοιπόν έγραφα στο πρώτο μου σχόλιο εχτές.
Αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν το έλαβες γιατί είναι μεγάλο το κείμενο.


Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(13 Αυγούστου 2012 10:25 μ.μ.):
Μην επιμένεις και εκτίθεσαι περισσότερο αγαπητέ:

"Τα βάσανα του λαού δε σταματάνε εδώ. Μέσα στις επόμενες βδομάδες ξεκινούν και οι νέες μαζικές αποστολές, με τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά δηλαδή που μέχρι τώρα άρπαζαν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι δυσκολίες των νοικοκυριών θα οξυνθούν παραπέρα, καθώς οι δόσεις γι' αυτά θα τρέχουν ταυτόχρονα με αυτές που προκύπτουν από τα πολυεκκαθαριστικά."
(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 13/7/2012)
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6945644&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%99+%2B%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%9D%CE%95%CE%9F+%2B%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%99+%2B%CE%9C%CE%95+%2B%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F+%2B%CE%A4%CE%97%CE%A3+%2B%CE%94%CE%95%CE%97

Αν δεν σε πείθει και η εφημερίδα του κόμματος, όταν λάβεις το λογαριασμό (με το χαράτσι), τα ξαναλέμε.

Οικοδόμος είπε...

@Βασίλης:
Φίλε Βασίλη καλησπέρα. Όποτε έχεις χρόνο και διάθεση να σχολιάσεις είσαι ευπρόσδεκτος, άρα περιττές οι "απολογίες".

"Μην εκνευρίζεσαι με ότι μπορεί να λέει ο καθένας. Όλοι έχουμε αδυναμίες και κακές στιγμές. Ο ίδιος άνθρωπος όμως μπορεί να έχει τόσα καλά."

Δεν εκνευρίζομαι φίλε με την αντίθετη άποψη, την οποία σέβομαι και αντιμάχομαι πάντα με επιχειρήματα.
Θλίβομαι όμως με αυτούς που (αν και οι ίδιοι εκτός κόμματος!) σε όποιον η αντίληψή του δεν ταυτίζεται με τη δική τους, προσπαθούν με χυδαίο τρόπο να του κολλήσουν τη ρετσινιά του "εχθρού" του κόμματος. Είναι βρώμικοι και κοινοί συκοφάντες, που κρύβονται πίσω από την "ανωνυμία" του σχολιαστή...και έχουν μαύρα μεσάνυχτα αν νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο βοηθούν το κόμμα.
Σ' αυτούς λοιπόν δεν μπορώ να διακρίνω τα "τόσα καλά" που γράφεις, γιατί απλά δεν μπορούν να τα έχουν.

Η ανάρτηση δεν είναι "προϊόν" απογοήτευσης, αλλά ρεαλιστικής προσέγγισης.

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@PHOTO ΤΙΤΛΟΙ,
@panos,
@blackbedlam,
@μαχαίρης,
@ΕΣπτφ Πάνο:

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.
Καλή δύναμη!

ΗΦΑΙΣΤΟΣ είπε...

Η θεση του ΚΚΕ παραμενει η ιδια
αρνηση ΛΕ αντισταση
ΑΦ ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ

Οικοδόμος είπε...

@Fillipas Anthis:
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την παρέμβαση.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Για τη θέση του Κόμματος "ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ" μήπως έχει κανείς τίποτα να μας πει, που στο διάολο πήγε ?
Με 36 χρόνια μέσα ή δίπλα στο Κόμμα έχω μάθει να ΠΕΙΘΑΡΧΩ, πάνω απ' όλα, στην Ταξική μου Συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...


ΛΕΝΙΝ : (Ιούλης 1917 σε σχέση με την άρση τού συνθήματος: Όλη η εξουσία στα σοβιέτ)
"Όταν η ιστορία κάνει μια απότομη στροφή, συμβαίνει πολύ συχνά, ακόμη και τα πιο πρωτοπόρα κόμματα να μην μπορούν για ένα λίγο-πολύ μακρόχρονο διάστημα να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, επαναλαμβάνουν τα συνθήματα που χτες ήταν σωστά, μα σήμερα έχουν χάσει κάθε νόημα, έχουν χάσει το νόημά τους τόσο 'ξαφνικά', όσο 'ξαφνική' ήταν η απότομη στροφή τής ιστορίας".
Μπορούμε να φέρουμα αυτά τα λόγια στο σήμερα σχετικά και με τα χαράτσια;ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ναι, διότι η ιστορία έκανε μια απότομη στροφή προς τα πίσω, όπως είδαμε στις εκλογές τής 17ης Ιούνη. Πτώση των εκλογικών ποσοστών τού ΚΚΕ...
Αυτή η πτώση, αποδεικνύει ότι ο λαός δεν ήταν έτοιμος ούτε καν για την πιο ανώδυνη ριζοσπαστική κίνηση, όπως είναι η άρνηση πληρωμής χαρατσιών. Εξάλλου, το σύνθημα του ΚΚΕ "κανένα χαράτσι να μην πληρωθεί", απηχεί τη διάθεση που πρέπει να δείξει ο λαός για απειθαρχία και ανυπακοή σ' όλες τις ορέξεις τού μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του.
Αλίμονο να περιοριζόταν μόνο στο χαράτσι μέσω τής ΔΕΗ! Άραγε όμως, όντως παίρνει πίσω αυτό το σύνθημα το ΚΚΕ; ΌΧΙ!!! Απλά, στην πρώτη γραμμή τώρα μπαίνει η επιβίωση του λαού, αφού πέφτει ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ. Κι όταν ο άλλος πεινάει, δεν περιμένει από κανέναν να του πει να μην πληρώσει τα χαράτσια. Η παντελής οικονομική αδυναμία του, είναι αντικειμενική πραγματικότητα και δεν θα τα πληρώσει εκ των πραγμάτων. Ή μήπως υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι μετά το Σεπτέμβρη και στη συνέχεια, η ιστορία θα πάρει ακόμη πιο αρνητικές για το λαό απότομες στροφές; Η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα ενταθεί σ' όλους τούς τομείς και στο έπακρο.
ΕΥΤΥΧΩΣ για το λαϊκό κίνημα όμως, ευτυχώς για το λαό μας, το ΚΚΕ είναι ένα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και γι' αυτό δεν "κολλάει" στα επιμέρους, ΟΥΤΕ και τα παρακάμπτει όμως. Εντάσσει τα επιμέρους που αφορούν την ανακούφιση της καθημερινότητας του λαού, στη γενικότερη πάλη για την ανατροπή τού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.
ΜΟΝΟ σ' αυτόν το δρόμο μπορεί να κερδηθούν και ορισμένες μεταρρυθμίσεις υπέρ τού λαού, έστω και προσωρινά.
Εν κατακλείδι, είναι λάθος να στεκόμαστε καλά και σώνει ευλαβικά στο ζήτημα των χαρατσιών, χωρίς να το συνδέουμε με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ΜΑΖΙΚΑ ο λαός θ' αρνηθεί τούτο ή κείνο το μέτρο τής κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος του, αν δεν αρνηθεί την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι στα πλαίσια τού καπιταλισμού υπάρχει διέξοδος απ' την τρομερή καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει.
Όπως λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ επανέφερε λίγο πριν την Οκτωβριανή επανάσταση το σύνθημα "Όλες οι εξουσίες στα σοβιέτ", διότι πλέον είχαν περάσει στα χέρια των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, έτσι κατά μία έννοια και το ΚΚΕ προσαρμόζει τα συνθήματα πρώτης γραμμής. Και το πρώτο ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ είνα η πολιτική του πρόταση, που μέσα σ' αυτήν περικλείονται και όλα τα επιμέρους:
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ και ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ στο δρόμο για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να σηκώνει ψηλά και το θέμα άρνησης όλων των χαρατσιών.
Μα αν δεν τ' αποφασίσει μαζικά ο λαός ν' αρνηθεί τη φοροληστεία που του επιβάλλουν, το ΚΚΕ δεν επιτρέπεται να "κολλήσει" σ' αυτό. Θα προχωρήσει,χωρίς φυσικά να το βγάζει απ' την αγωνιστική του αντζέντα. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε καλά και σώνει ψεγάδια στο ΚΚΕ. Ας του έχουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, γιατί έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά ότι την αξίζει.
Υ.Γ.
Συγχωρήστε με που δεν μπόρεσα να είμαι ολιγόλολη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ









Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(14 Αυγούστου 2012 1:39 μ.μ.):
Καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σας. Ας αρχίσω όμως με μια διευκρίνιση, σε κάτι που –προφανώς- δεν κατανοήσατε διαβάζοντας την ανάρτησή μου.

Γράφετε: «Ας μην ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε καλά και σώνει ψεγάδια στο ΚΚΕ. Ας του έχουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, γιατί έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά ότι την αξίζει».

Δεν έχετε καμιά υποχρέωση να με «γνωρίζετε» (εννοώ μέσα από τα κείμενά μου εδώ), οφείλετε όμως, κατά τη γνώμη μου, να μην βγάζετε πρόχειρα συμπεράσματα (ακριβώς γι’ αυτό το λόγο), σε ό,τι με αφορά. Όταν διατυπώνω συγκεκριμένα ερωτήματα για κάποιο τόσο σοβαρό ζήτημα και ζητώ πειστικές απαντήσεις, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως… «ψάχνω να βρω καλά και σώνει ψεγάδια» στο κόμμα. Ποια λογική το λέει αυτό; Το αν έχω ή όχι εμπιστοσύνη στο κόμμα δεν θα το «δηλώσω» σε σας. Είναι γνωστό σε όσους με «γνωρίζουν» μέσα από αυτό το μπλογκ. Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με την υιοθέτηση από μέρους μου δογμάτων τύπου «πίστευε και μη ερεύνα», κάτι που απεχθάνομαι.

Τα σοφά λόγια του Λένιν δίνουν –σε μεγάλο βαθμό- απαντήσεις και στο θέμα της ανάρτησης. Ο τρόπος όμως που συσχετίζετε τα λόγια αυτά με το ζήτημα των χαρατσιών και τη στάση του κόμματος, μάλλον τα αδικεί (τα λόγια). Επιτρέψτε μου μερικές σύντομες παρατηρήσεις πάνω στα γραφόμενά σας:

Γράφετε: «η ιστορία έκανε μια απότομη στροφή προς τα πίσω, όπως είδαμε στις εκλογές τής 17ης Ιούνη. Πτώση των εκλογικών ποσοστών τού ΚΚΕ...»

Η Ιστορία δεν έκανε τον Ιούνη απότομη στροφή προς τα πίσω και ούτε φυσικά αυτή εκφράζεται με την πτώση των ποσοστών του κόμματος. Τα βήματα της Ιστορίας είναι σταθερά προς τα πίσω τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν καμιά σχέση με εκλογικά ποσοστά όπως «στενά» βλέπετε. Τι θα λέγατε δηλαδή αν τον Ιούνη το κόμμα έπαιρνε πχ 10%; Ότι η Ιστορία προχωράει μπροστά;

Γράφετε: «Άραγε όμως, όντως παίρνει πίσω αυτό το σύνθημα το ΚΚΕ; ΌΧΙ!!! Απλά, στην πρώτη γραμμή τώρα μπαίνει η επιβίωση του λαού, αφού πέφτει ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ. Κι όταν ο άλλος πεινάει, δεν περιμένει από κανέναν να του πει να μην πληρώσει τα χαράτσια. Η παντελής οικονομική αδυναμία του, είναι αντικειμενική πραγματικότητα και δεν θα τα πληρώσει εκ των πραγμάτων.»

Ότι το κόμμα απέσυρε από την πρώτη γραμμή το ζήτημα της άρνησης πληρωμής, βγαίνει από τις επίσημες ανακοινώσεις του (και του ΠΑΜΕ) μέχρι σήμερα. Δεν είναι δικό μου, αυθαίρετο συμπέρασμα. Όμως τι «ωραίο» αυτό που λέτε! «Αφού φουκαρά δεν θα έχεις μία, δεν θα το πληρώσεις το χαράτσι έτσι κι αλλιώς, οπότε τι να σε ζαλίζω κι εγώ τώρα με συνθήματα». Μήπως πιστεύετε κιόλας πως η εξέλιξη αυτή «βολεύει» το κόμμα;

(συνεχίζεται…)

Οικοδόμος είπε...

(…συνέχεια από προηγούμενο)

Γράφετε: «ΕΥΤΥΧΩΣ για το λαϊκό κίνημα όμως, ευτυχώς για το λαό μας, το ΚΚΕ είναι ένα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και γι' αυτό δεν "κολλάει" στα επιμέρους, ΟΥΤΕ και τα παρακάμπτει όμως.»

Ο λαός προφανώς αυτό δεν το «καταλαβαίνει». Ή δεν το αποδέχεται. Και αφού αναφέρατε το εκλογικό ποσοστό, εκεί αυτό αντικατοπτρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αλλά όχι μόνο στις εκλογές βέβαια. Έχει να κάνει και με τα βήματα προς τα πίσω (της Ιστορίας) που, σωστά, προαναφέρατε.

Γράφετε: «είναι λάθος να στεκόμαστε καλά και σώνει ευλαβικά στο ζήτημα των χαρατσιών, χωρίς να το συνδέουμε με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική.»¨

Φυσικά και είναι έτσι. Κανένα ζήτημα δεν μπορεί να σταθεί και περισσότερο, να προχωρήσει, από μόνο του. Είναι λάθος αν αυτό που λέτε απευθύνεται στην ανάρτηση. Απλά το θέμα της είναι συγκεκριμένο.

Χρησιμοποιήσατε αρκετές φορές στο σχόλιό σας τη λέξη «λαός». Σημειώνω κάποιες προτάσεις:

«ο λαός δεν ήταν έτοιμος ούτε καν για την πιο ανώδυνη ριζοσπαστική κίνηση, όπως είναι η άρνηση πληρωμής χαρατσιών»

«τη διάθεση που πρέπει να δείξει ο λαός για απειθαρχία και ανυπακοή σ' όλες τις ορέξεις τού μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του»


«αν δεν τ' αποφασίσει μαζικά ο λαός ν' αρνηθεί τη φοροληστεία που του επιβάλλουν, το ΚΚΕ δεν επιτρέπεται να "κολλήσει" σ' αυτό»

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ΜΑΖΙΚΑ ο λαός θ' αρνηθεί τούτο ή κείνο το μέτρο τής κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος του, αν δεν αρνηθεί την ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι στα πλαίσια τού καπιταλισμού υπάρχει διέξοδος απ' την τρομερή καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει».

Βγαίνει το συμπέρασμα (τουλάχιστον σε μένα) πως ο λαός δεν έχει σχέση με το κόμμα, πως το κόμμα δεν έχει ευθύνες απέναντι στο λαό, πως οι σχέσεις λαού και κόμματος, πώς να το πω, δεν συναντιούνται, «δεν τέμνονται». Τι εννοώ: γιατί ο λαός «δεν ήταν έτοιμος»; Γιατί ο λαός «δεν έδειξε διάθεση»; Γιατί ο λαός «δεν το αποφασίζει μαζικά να αρνηθεί»; Ποιος ο ρόλος του κόμματος στα παραπάνω ερωτήματα; Ποιες οι αδυναμίες του κόμματος (αν θεωρείτε πως υπάρχουν) για το γεγονός πως δεν πείθεται ο λαός; τι περιμένουμε δηλαδή, να ξυπνήσει μια μέρα ξαφνικά ο λαός και να έρθει μαζί μας;

Τέλος, γράφετε:

«Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να σηκώνει ψηλά και το θέμα άρνησης όλων των χαρατσιών.»

Αυτό ακριβώς διαπιστώνει και η ανάρτηση. Πως το κόμμα σήμερα μιλάει απλά για «άρνηση των χαρατσιών», ζητάει δηλαδή την κατάργησή τους.

Προσέξτε τώρα πόσο αλλάζει το νόημα, αν προστεθεί μια λέξη στην πρότασή σας:

«Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να σηκώνει ψηλά και το θέμα άρνησης πληρωμής όλων των χαρατσιών.» ……

Ευχαριστώ για το σχόλιό σας και για το χρόνο που διαθέσατε.
Καλή δυναμη!


Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εν ολίγοις τα συνθήματα και οι θέσεις για ζητήματα της καθημερινότητας που απευθύνει το Κόμμα είναι για κατανάλωση (και αφού “πιάσουν”) προς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά για το “Σπίτι του Λαού” στον Περισσό δεν ισχύουν μήπως και χαρακτηριστεί “έκνομο” το Κόμμα. Για την βουλευτή Κανέλλη δεν ισχύουν μήπως βρεθεί κάποια στιγμή δίχως σπίτι το παιδί της. Για το α ή β κομματικό μέλος, που θέλει να μεταβιβάσει ένα κάποιο περιουσιακό του στοιχείο στο παιδί του και πρέπει να έχει εξοφλήσει το χαράτσι και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για το 2010, πάλι δεν ισχύουν. Για τον επαγγελματία ή βιοτέχνη κομματικό μέλος, που θα πρέπει να έχει φορολογική ενημερότητα ή για να μην του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, πάλι κι εδώ δεν ισχύουν.
Τότε ορέ λεβέντες αν μείνουμε καμιά δεκαριά όλοι κι όλοι που να μην θέλουμε ή να μην μπορούμε ή και να μην θέλουμε κι ας μπορούμε (όπως αρχικά διατύπωνε το Κόμμα) κι από αυτούς κάνα δύο φτάσουνε στη θέση του εργαζόμενου Νίκου Πάγκαλη από την Κέρκυρα τότε θα έρθει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ που θα καλεί σε συμπαράσταση και ξεσηκωμό τους εργαζόμενους!
Όμως κι εδώ μέσα εκτός από τον Οικοδόμο και δύο - τρείς που δηλώσαμε ότι δεν πληρώσαμε (πληρώνουμε) χαράτσια ή έκτακτες εισφορές, όλοι οι υπόλοιποι έχετε πληρώσει και γιατί ? ή κάποιος άλλος έχει πληρώσει για εσάς (γονέας ή κηδεμόνας σας εννοώ) κι έτσι εύκολα χαρακτηρίζετε κάποιον να έχει κλονισμένη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο Κόμμα.
Άντε από δω ρε !!
Ψαχνόμαστε έπειτα γιατί δεν γίνονται κατανοητές οι θέσεις και ο λόγος μας από τις πλατιές λαϊκές μάζες και τους ανθρώπους του μόχθου ……!

Οικοδόμος είπε...

@Ih:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΝΙΝ...(Έτσι ξεκινούσα το σχόλιο στο οποίο μου απαντήσατε και το ξανακάνω για να διευκολύνω...)

Επιτρέψτε μου να έχω την άποψη ότι η εξέλιξη του καπιταλισμού, η όλο και εντεινόμενη βαρβαρότητά του δηλαδή, δεν αποτελεί βήματα της ιστορίας προς τα πίσω. Είναι φυσική εξέλιξη του καπιταλισμού αφού προ πολλού έχει περάσει στο ιμπεριαλιστικό στάδιό του. Βήμα τής ιστορίας προς τα πίσω, έστω κι αν πρόκειται για προσωρινό πισωγύρισμα, ήταν η αντεπανάσταση, η ανατροπή, στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Βήμα τής ιστορίας προς τα πίσω για τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, είναι και η εκλογική μείωση ενός επαναστατικού κόμματος, όπως είναι το ΚΚΕ. Δεν το αναφέρω φυσικά επειδή έχω κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Απλά, οι εκλογές είναι ένα μέτρο μέτρησης της λαϊκής συνειδητοποίησης. Κι είναι ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησα για λόγους συντομίας. Θα μπορούσα βέβαια να σταθώ στη συμμετοχή και δράση τού λαού στο ταξικό κίνημα, που είναι εξαιρετικά μη ικανοποιητική. Κι εδώ θ' αναγνωρίσω ότι οι κομμουνιστές θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να γίνουμε καλύτεροι στην προπαγάνδα μας και την προσέγγιση εργαζομένων και ανέργων. Δε δέχομαι όμως ότι το ΚΚΕ δεν είναι κοντά και μέσα στις μάζες. Όχι μόνο είναι, αλλά αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες ευθύνες απέναντι στο λαό. Δεν είναι όμως δυνατόν να υποκαταστήσει το λαό. Κι η προετοιμασία τού λαού για διεκδίκηση ριζοσπαστικών αλλαγών, είναι ευθύνη τού ΚΚΕ, αλλά είναι και ευθύνη τού ίδιου τού λαού, που συνεχίζει να τρέφει επικίνδυνες αυταπάτες. Κι η αυταπάτη ενίοτε είναι δυνατότερη απ' το φόβο. Είναι σαν τη γραμμή τής θάλασσας που την ακολουθείς μέχρι να σε πνίξει... Κι όταν λέω να έχουμε εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς. Κακώς μού κακιώσατε. Τώρα δηλαδή, αν πω ότι καλό θα ήταν να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στην απόφαση τής ΚΕ τού ΚΚΕ στις 11-7-12, νομίζετε ότι το λέω προσωπικά σε εσάς;Ειλικρινά, ένας λόγος που εμπιστεύομαι το ΚΚΕ, είναι και η μπολσεβίκικη κριτική και αυτοκριτική του. Άλλο πράμα όμως αυτό και άλλο η ισοπεδωτική, ακυρωτική προσέγγιση των πραγμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος τού ΚΚΕ είναι να προετοιμάσει και να οδηγήσει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στη σοσιαλιστική-κομμουνιστική επανάσταση΄και μετά να σταθεί πάλι στην πρώτη γραμμή για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Προς το παρόν όμως, είναι κυρίαρχη η ιδεολογία τής άρχουσας τάξης και ο λαός μας μένει εγκλωβισμένος σ' αυτήν. Εκείνο που μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε λοιπόν, είναι να σπέρνουμε όλο και περισσότερο σπόρο, στο δρόμο της οργάνωσης των αγώνων και της συγκέντρωσης δυνάμεων για την ανατροπή τού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Μακρύς και κακοτράχαλος δρόμος, γεμάτος θυσίες και στερήσεις, αλλά τον βαδίζουμε και θα συνεχίσουμε. Και σ' αυτόν το δρόμο είναι πολλά τα "χαράτσια" που θα καλέσουμε το λαό να αρνηθεί. Εννοείται, την πληρωμή τους...
Τέλος, ζητώ συγνώμη αν έδωσα την εντύπωση ότι ζητώ πιστοποίηση της εμπιστοσύνης σας ή όχι, στο ΚΚΕ. Δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Όσο για τα λόγια τού ΛΕΝΙΝ,η στάση τού ΚΚΕ, η πολιτική του, τα τιμά με τον καλύτερο τρόπο!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συνομιλία

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΝΙΝ...(Ξεκινώ πάλι με το ΛΕΝΙΝ προς διευκόλυνση...)

Προς Ih:

Επιτρέψτε μου παρακαλώ και μια διευκρίνιση που ίσως όφειλα να δώσω εξαρχής.

Δεν πλήρωσα χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για κανένα ακίνητο, διότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Επιπλέον είμαι άνεργη και σε λίγο άστεγη...

Ας λείπουν λοιπόν τα ευτελή συμπεράσματα για βόλεμα των κομμουνιστών μην και χάσουν την περιουσιούλα τους...

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω σχόλια που φτάνουν στην σπέκουλα. Είναι δικαίωμα του καθενώς να καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει, όταν δεν "θέλει" να καταλάβει τι λέει το ΚΚΕ...

ΑΝΤΙΟ

kolokotronis είπε...

@ oikodomos

Καλησπέρα. Άν και εκτιμώ την προσπάθεια, που κάνεις μέσα από εδώ, για τη στήριξη του ταξικού κινήματος, εντούτοις πρέπει να ομολογήσω ότι μερικές φορές σε βρίσκω πολύ άδικο.

Και εξηγούμαι: για το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησής σου, επίτρεψέ μου να σου περιγράψω την εμπειρία από τη δικιά μου γειτονιά.
Πέρσι τέλη Οκτώβρη, μαζευτήκαμε ένα βράδυ οι ΚΚΕδες, οργανωμένοι και μη, της γειτονιάς, για να βάλουμε μπροστά το στήσιμο λαϊκής επιτροπής με αιχμή την μη πληρωμη του χαρατσιού για τα ακίνητα. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, εκτός όλων των άλλων, και επειδή θα ήταν η πρώτη τόσο εκτεταμένη παρέμβαση στη γειτονιά μας, μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Χαρτογραφήσαμε τη συνοικία, 3.000 σπίτια, την χωρίσαμε σε τομείς, φτιάξαμε μία φοβερή μονοσέλιδη προκύρηξη (καθόλου "ξύλινη" για τους καλοθελητές), την τυπώσαμε σε 4.000 αντίτυπα με δικά μας έξοδα και ξεκινήσαμε. (συνεχίζεται)

kolokotronis είπε...

(συνέχεια)
Με συνεχείς σχεδόν καθημερινές εξορμήσεις, καλύψαμε ΟΛΑ τα σπίτια της γειτονιάς, πράγμα πρωτοφανές γιά μας και πάρα πολύ κουραστικό, σε χρόνο και σε δυνάμεις (τα σπίτια μας μάς "εχασαν" εκείνο τον καιρό) και μάλιστα με τους περισσότερους ανταλλάξαμε και πέντε κουβέντες.
Στο τέλος, τους καλούσαμε να συγκεντρωθούμε μιά Κυριακή απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας γιά να δούμε πώς θα συντονιστούμε και πώς θα αντιδράσουμε.
Θέλεις να μάθεις πόσοι ήρθαν;
Εικοσιοκτώ, σύντροφε!! Αριθμητικά: 28 !!! άτομα.
Από τους 4.000-5.000 κατοίκους της γειτονιάς!
Και επειδή το έζησα από μέσα, από την πρώτη στιγμή, σε βεβαιώνω ότι δεν κάναμε κανένα λάθος.
Είμασταν ευγενικοί, αναλυτικοί, συζητήσιμοι και γείτονές τους, που να πάρει ο διάολος, όχι τίποτα ξένοι στην περιοχή.
Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να το παλέψει και εμείς δεν φταίγαμε καθόλου σε αυτό!

ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΟΥΤΕ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

Γιά την ιστορία: εμείς οι 28(!) δεν το έχουμε πληρώσει ακόμα το περσινό χαράτσι και σε έναν του κόψαν και το ρεύμα την Ανοιξη και του το έχουμε ξανασυνδέσει.
Φέτος θα το ξανακάνουμε, αλλά αναρωτιέμαι "τι νόημα έχει εάν δεν συμμετάσχουν πολλοί;" .
Γιά ήρωες ψάχνει άραγε η ελληνική κοινωνία και αυτή αραχτή να μην παίρνει το παραμικρό ρίσκο;

Ανώνυμος είπε...

Προς @Ανώνυμος (14 Αυγούστου 2012 7:50 μ.μ.):
Επειδή απευθύνθηκες προσωπικά σε μένα σου απαντώ ότι, εκτίθεσαι με αυτά που λες!
Μόνο ευτελή συμπεράσματα δεν είναι ότι ανέφερα, είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ, εκτός κι αν ζεις σε θάλαμο εντατικής θεραπείας εδώ και καιρό χάνοντας την επαφή σου με την καθημερινότητα που ζούμε γύρω μας ΟΛΟΙ.
Κομματικά μέλη ή στενά - δογματικά ενταγμένοι φιλοκομματικοί είναι τα ανώνυμα παραδείγματα που ανέφερα, από τον κύκλο μου εδώ που ζω.
Κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ, γιατί δίχως ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σε ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΤΕ δεν αναφέρομαι.
ΤΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !

Ανώνυμος είπε...

Προς Ih

Καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοώ, κι άσε τους χειρισμούς και δη τους χυδαίους.
Και μόνο τα περί "δογματικών" που αναφέρεις, αποκαλύπτουν πού το πας...
Οι αποδείξεις που πιστοποιούν γεγονότα δεν πιστοποιούν και την αιτία. Αυτήν απλά την αναζητάς. Όχι όμως για να σπιλώσεις το ΚΚΕ όπως κάνεις εσύ. Και φυσικά δεν εκτίθεσαι μ' αυτά που λές και κάνεις, ακριβώς γιατί είσαι εκτεθειμένος...
Τελειωμένος θά 'λεγα...
Με τέτοιες συμπεριφορές πάντως, δεν βλάπτεις εμένα, αλλά τη σελίδα "οικοδόμος" που σε φιλοξενεί.
Άντε γεια...
Κι αν αντέξεις να μην ξαναπαντήσεις, θα έχεις κερδίσει πόντο σε βάρος μου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΤΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΟΟΥΣΑ !
ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ !!!
ΓΚΕΚΕ ?
υ.γ. βάλε και μια υπογραφή πριν περάσεις από την ΕΥΠ για να πάρεις το μηνιάτικό σου !

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσείς που σχολιάζετε αυτή την ανάρτηση και κάνετε επιθέσεις ο ένας στον άλλο, έχετε σκεφτεί τι προσφέρετε στο κίνημα όταν ξημερωβραδιαζόσαστε στο διαδίκτυο;

Έχετε σκεφτεί τι προσφέρετε στους οπορτουνιστές, που κατηγορούν το ΚΚΕ για σταλινικες μεθοδους;

Εχετε σκεφτεί αν τελικά τέτοιου είδους "κουβεντούλες" μπορεί να περιέχουν σκοπιμότητες;

Αλήθεια πως μπορεί να γίνει να είμαστε τόσοι πολλοί στο ανώδυνο διαδίκτυο και στις κινητοποιήσεις που χρειάζετε να δώσεις χρόνο, χώρο, χρήμα (όπως γράφει και πιο πάνω ο kolokotronis) να είμαστε "28";

Για βγείτε στους δρόμους και αφήστε την "υψηλή κριτική" για όλους και για όλα.

"... κοιτα οι άλλοι έχουν κινήσει" και εσείς ψάχνετε ψύλους στ' άχυρα δίνοντας τροφή στα λιοντάρια.

Αγώνες μας περιμένουν όσους από εμάς μας λέει κάτι το μοναδικό επαναστατικό κόμμα στην Ευρώπη για να μην πω στον κόσμο όλόκληρο.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 2012 12:04μμ

ΛΕΝΙΝ... (Επειδή έτσι ξεκίνησε το πρώτο σχόλιό μου)

Ευπρόσδεκτη η παρέμβασή σας και η κριτική σας.
Χωρίς απολογητική διάθεση όμως, θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, να σας πληροφορήσω ότι δεν έχω στη ζωή μου "καναπέ"...
Άρα δεν ξημεροβραδιάζομαι αραχτή στο διαδίκτυο, παρά μόνο κατ' εξαίρεση. Και δεν φαντάζομαι ότι προτείνετε την πλήρη απομάκρυνση των αγωνιστών απ' το διαδίκτυο, ώστε να μείνει ως εργαλείο παραπληροφόρησης και μόνο... Κι ας μην κατηγορηθώ παρακαλώ ότι συμπεριλαμβάνω και τον "οικοδόμο". Κάθε άλλο. Θεωρώ δε, ότι Θα συμφωνήσετε μαζί μου πως είναι θετικό, θετικότατο, να επεμβαίνουν κάπου-κάπου και οι αγωνιστές τού ταξικού κινήματος στο διαδίκτυο, να καταθέτουν τις απόψεις τους, κόντρα στην ...επικοινωνιακή, παραπλανητική προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.

Όσο για το ότι κατηγορούν τούς κομμουνιστές και το ΚΚΕ, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, πρώτα τής Ελλάδας,για σταλινισμό, επειδή το ΚΚΕ υπερασπίζεται την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, τότε ΖΗΤΩ ο ΣΤΑΛΙΝ!!!

Ελπίζω να σας έπεισα ότι δε λείπω απ' τους μπαξέδες των αγώνων.

Καλό απόγευμα

Οικοδόμος είπε...

@kolokotronis:
Καλησπέρα. "Ουκ εν τω πολλώ το ευ". Με σκληρή δουλειά και αγώνα θα γίνουμε περισσότεροι σύντροφε. Γιατί αν δεν γίνουμε...καήκαμε.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Ας εξαντλήσουμε την ένταση και την «ενεργητικότητά» μας στον πραγματικό αντίπαλο-εχθρό, που -να είστε σίγουροι- δεν βρίσκεται εδώ ανάμεσά μας.

Όποιος διαθέτει λίγο πιο «ανήσυχο» πνεύμα και δεν βολεύεται με τα «συνηθισμένα», όποιος βλέπει κάποια ζητήματα από περισσότερες πλευρές που ίσως κάποιος άλλος δεν μπορεί ή δεν έχει τη διάθεση, ή δεν θέλει να κάνει, όποιος αναζητά, ψάχνει, κρίνει, συγκρίνει και αγωνιά –ίσως περισσότερο από κάποιον άλλο- δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει και «πονηρούς» σκοπούς.

Τα υπονοούμενα, οι κατηγορίες και τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» δεν αρμόζουν σε πραγματικούς συντρόφους. Αν κάποιος ανακάλυψε το «ταξικοσυνειδησόμετρο» ή το «αγωνιστικόμετρο» να μας το πει για να μετρηθούμε και οι υπόλοιποι.

Όσοι ασχολούνται με τα μπλογκς, διαχειριστές ή σχολιαστές, δεν είναι απαραίτητα αργόσχολοι, ούτε εξαντλούν την δράση τους καλά και σώνει σ’ αυτά. Εξάλλου αγαπητέ «ανώνυμε» που κατακεραυνώνεις όσους σχολιάζουν εδώ, κι εσύ το ίδιο έκανες, πρόσθεσες εδώ το σχόλιό σου. Άρα, θεωρητικά (και σύμφωνα με τη λογική σου για τους υπόλοιπους) θα μπορούσες να ανήκεις σε αυτούς που… καταγγέλεις…

Ψυχραιμία λοιπόν από όλους – όλους μας κρίνει ο χρόνος και πάνω απ’ όλα, η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας.

Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Έχω περάσει από διάφορους "χώρους" που ασχολήθηκαν με το ζήτημα χαράτσια. Όχι από του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ γιατί δεν έχω κάποια σχέση ούτε με το ένα ούτε με το άλλο.
Τα χαράτσια τα έχω πληρώσει παρόλα αυτά, και απ' όσο γνωρίζω και οι περισσότεροι που έχουμε κατά καιρούς τρέξει αυτό το ζήτημα.
Το ΠΑΜΕ φαίνεται εδώ να κάνει μια "στροφή", τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που γράφεις γιατί προσωπικά μόνο τις παρούσες ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ έχω διαβάσει, δεν είχα διαβάσει τις παλιότερα όπου, όπως ισχυρίζεσαι, μίλαγε για άρνηση πληρωμής.

Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι πολύ καλά κάνει και αναπροσαρμόζει την τακτική του στο συγκεκριμένο θέμα, σε σκέτη "άρνηση των χαρατσιών". Και μακάρι να το αντιληφθούν αυτό και οι υπόλοιπες δυνάμεις και να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους, αντί να το δουν οπορτουνιστικά ως ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ για "εκπτώσεις" και "κολοτούμπες", όπως φοβάμαι ότι θα γίνει δυστυχώς.

Το ζητούμενο δεν είναι να βάζουμε πανύψηλα εμπόδια και μετά να πηδάμε και να σπάμε τα μούτρα μας, αλλά εμπόδια που δύναται να τα καταφέρουμε.
Το ζητούμενο δεν είναι να γίνουμε ήρωες, αλλά να νικήσουμε. Και πώς θα νικήσουμε τον κεντρικό αγώνα, που είναι το εργασιακό, όταν σπάμε τα μούτρα μας στα επιμέρους; Πώς θα κάνω εγώ αύριο μεθαύριο απεργία αν είμαι ήδη εξαθλιωμένος άστεγος, επειδή αναλώθηκα στο επιμέρους ζήτημα των χαρατσιών και δεν το πλήρωσα παρόλο που είχα να το πληρώσω;

Γι' αυτό μακάρι αυτήν την στροφή του ΠΑΜΕ να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις. Και ναι μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στο περιβόητο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" όταν δεν θα έχουμε όντως να πληρώσουμε.
Μέχρι τότε δίνουμε αγώνα γι' αυτούς που σήμερα δεν έχουν και παράλληλα να καταργηθούν για εμάς που αύριο-μεθαύριο δεν θα έχουμε.

Τέλος, έχει τεράστια σημασία η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις κινήσεις, όπως προαναφέρθηκε. Και στο κομμάτι αυτό, όπως και να τα μετρήσεις, ακόμα και να πάρεις όλες τις σχετικές δυνάμεις και να τις αθροίσεις θα δεις ότι το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ισούται με "μαζικότητα".

Αν ξαφνικά αποφασίσουμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο για να τον ρίξουμε, ας είμαστε τουλάχιστον πολλοί προτού ξεκινήσουμε, σωστά;

Ευχαριστώ, Κώστας.

Οικοδόμος είπε...

@Κώστας:
Καλησπέρα.
Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!