Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ! - Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ (22 Οκτώβρη) και στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία (12 Νοέμβρη)


Η κυβέρνηση ξεκινάει το ξήλωμα των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).  Μέχρι τώρα, δήλωνε ότι «εξαιρούνται» από την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Τα προαπαιτούμενα, που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup και προωθούνται, θα ξεκινήσουν με την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια σε συναδέλφους που δουλεύουν με το καθεστώς των ΒΑΕ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους & Περιφέρειες) στους τομείς καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης μαρμάρων, χειρισμό μηχανημάτων.

Ταυτόχρονα, προωθείται η αύξηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.

Με το κτύπημα στα ΒΑΕ ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Η επίθεση γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρη. Στα ήδη υπάρχοντα σκληρά μέτρα προστίθενται νέα ακόμη πιο επώδυνα.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να βάλει χέρι στα ΒΑΕ, στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Καλούμε τους οικοδόμους, τους άνεργους, σε πανκινητοποίηση.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ, στις 22 Οκτώβρη, σε όλη τη χώρα.

Να δουλέψουμε ασταμάτητα για ακόμα πιο μαζική, δυναμική παρουσία των οικοδόμων, των εργαζομένων του κλάδου με τις οικογένειές τους, στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργιακή απάντηση, στις 12 Νοέμβρη.

Με τον αγώνα μας να βάλουμε μπλόκο στην πολιτική που μας κάνει τη ζωή κόλαση.

Για τη Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: