Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Φτωχοδιάβολοι Χρυσαυγίτες




1. Δεν έχουν αφήσει ούτε ένα σημείο από τη νεότητά τους που να μην το έχουν αρνηθεί. Δε θ' αργήσουν να τρέξουν να σβήσουν όλα τα τατουάζ με τα οποία αποτυπώνουν σε αφθονία στο σώμα τους τις σβάστικες και το όνομα του Αδόλφου. Αν τους κοιτάξεις προσεκτικά έναν έναν μέσα στο κοινοβούλιο -γιατί έξω απ' αυτό κάνουν άλλα-, θα δεις μια ομάδα θλιβερών λούμπεν μέσα σε κοστούμια να κάθονται στα έδρανα της Βουλής σαν γατούλες. Καμιά φορά πουλάνε αγριάδα, αλλά ακόμη και τότε ο φτωχοδιάβολος ηγέτης τους τρέχει μόνος του ή με τον Τράγκα και σκεπάζει τις ακαθαρσίες τους. Στο δρόμο οι χρυσαυγίτες τελειοποιούν τη θρασυδειλία τους, επιλέγοντας να χτυπήσουν μειονότητες που -κακώς- δεν έχουν οργανώσει την αυτοάμυνά τους.

2. Για πρώτη φορά, η αξιομακάριστη Δημοκρατία μας, που όλοι ντρέπονται τώρα γι' αυτήν, κατάφερε μιαν οργανωμένη συμμορία όπως αυτήν της Χρυσής Αυγής να την εγκαταστήσει στο Κοινοβούλιο. Προσωπικά δεν έτρεφα ψευδαισθήσεις ότι κάποτε δεν θα γινόταν και αυτό, αλλά γελάω με την αποκατάσταση της χαμένης τιμής της Χρυσής Αυγής.

3. Οι επιθέσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή από τους γνωστούς για την ευαισθησία τους Αριστερούς και Δεξιούς δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται περί πολέμου. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι γεμίζουν απλώς προς το παρόν την ώρα τους, χωρίς να έχουν μπει σε ιδιαίτερο κόπο να εντρυφήσουν περαιτέρω για το φαινόμενο. Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης απλώς λόγω ιδεολογικής ένδειας δίνουν αφορμή στα μέλη τους να ξεμουδιάσουν. Πρόκειται για φάρσα. Οταν το κράτος χρειαστεί τη Χρυσή Αυγή, θα την κουρντίσει στην ώρα της.

4.Η χαμέρπεια την οποία εκπροσωπεί ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής δεν έχει προηγούμενο. Εθισμένος στο ψέμα, με περιορισμένο λεξιλόγιο, ανίκανος για κάτι περισσότερο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πετάει κρέας στο θέατρο της βίας. Αρνούμενος το παρελθόν του και τις συναναστροφές του με ανθρώπους του χειρίστου είδους, που ακόμα τον πλαισιώνουν, μαζεύει δυνάμεις για την τελευταία πράξη της πολιτικής σκηνής.

5. Για τις αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει την καρδιά του κράτους. Είναι παρεπόμενο της αστικής παρακμής, γνωστής για την ευρυχωρία της στα δύσκολα. Πίσω από τις ρητορικές πόζες και την όψιμη αγωνία περί Νεοναζίδων, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση περιφέρει το κουφάρι του συστήματος γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται ν' αναστηθεί.

6. Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής έχει άμεση σχέση με την εξαθλίωση της Παιδείας. Οσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο έστησαν ιστορικά τη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία αμορφωσιάς, με μεγάλες επιδόσεις κυρίως στο χώρο της εργατικής τάξης. Αγώνας εν ονόματι όλων των φτωχών. Πρόκειται για διαρκές έγκλημα που θεμελίωσε ο μεγαλύτερος Ιησουίτης που πέρασε από αυτήν τη χώρα, ο Γεώργιος Παπανδρέου, γνωστός για τη χονδροειδή φάρσα περί ανενδότου αγώνα που είχε κηρύξει στα ανάκτορα των οποίων υπήρξε θαυμαστής και αυλικός.

7. Η Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία πολεμική μηχανή που έριξε το κράτος στην πολιτική σκηνή. Σίγουρο είναι πως δεν την έβγαλε για εκδρομή, αλλά γιατί το ίδιο έχει καταρρεύσει και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει καμιά πνευματική κατάσταση. Ο,τι συμβαίνει τώρα δεν είναι παρά η προετοιμασία μας για να αποδεχτούμε τη μηχανή αυτή ως μόνιμη παρουσία στη ζωή μας.

Γιώργος Κακουλίδης

2 σχόλια:

lampros είπε...

Πολύ βολική και ανώδυνη για τις ευθύνες της αριστεράς η άποψη αυτή για την Χ.Α.
Για το 1 συμφωνούμε απόλυτα, για το 2 διαφωνώ κάθετα, την Χ.Α δεν την εγκατέστησε η δημοκρατία στο κοινοβούλιο, αλλα ο λαός (ο γνωστός λαός με το αλάθητο κριτήριο που του χαϊδεύουν τ΄αυτιά τα κόμματα) που έχει πλήρη άγνοια περι δημοκρατίας.
Η δημοκρατία είναι ενα πολίτευμα, που απευθύνεται σε άτομα υψηλής νοημοσύνης, και ενεργούς πολίτες, και μια απο τις βασικές της έννοιες, είναι η ισονομία, χωρίς αυτές τις παραμέτρους δεν υφίσταται δημοκρατία. Ονομάστε όπως θέλετε αυτό το θλιβερό πολίτευμα που έχουμε, αλλα δημοκρατία δεν είναι.
Στο 3 συμφωνούμε και πάλι, με μια ένσταση, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ, αν και με λάθος τακτική)δεν κάνουν κάτι διαφορετικό απο την συγκυβέρνηση.

4 Έχει προηγούμενο αρκετές φορές, και με καλυμμένη παραλλαγή, πολύ πιο επικίνδυνους απο τον γραφικό φασιστάκο. Ο "γέρον της δημοκρατίας" ο γιός του, και ο θλιβερός εγγονός του, της γνωστής ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ οικογένειας.

5 Διαφωνώ, η Χ.Α δημιουργήθηκε και ελέγχεται απο την αστική τάξη, αλλα ψηφίζεται απο την εργατική, οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με απλούς καθημερινούς ανθρώπους το γνωρίζει. Αυτή η κοντόφθαλμη οπτική, είναι μια απο τις μεγάλες ευθύνες της αριστεράς για την άνοδο της Χ.Α, και μη προτείνοντας άμεσες εφικτές λύσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για τον κομουνισμό, και μένοντας σε μια στείρα διαπίστωση των προβλημάτων, περιμένοντας απο την οικονομική εξαθλίωση των μαζών να φέρει την επανάσταση, παίζει ουσιαστικά το παιχνίδι της αστικής τάξης.

6 Συμφωνούμε για ευθύνη της εξαθλιωμένης παιδείας, η οποία δεν έχει να κάνει με την σχολική εκπαίδευση. Επίσης μεγάλη είναι η ευθύνη της αριστεράς, που χάρισε τις λέξεις πατριώτης και Έλληνας στην ακροδεξιά. Η εκπαίδευση είναι το τέλειο εργαλείο του κεφαλαίου, για τον έλεγχο (αυτοέλεγχο ουσιαστικά) των λαϊκών μαζών, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
Σου συνιστώ ένα μικρό βιβλίο, Η εκπαίδευση της αμάθειας, του Ζάν Κλώντ Μισεά, εκδόσεις βιβλιόραμα, (καμία σχέση με του Κάτσικα που έκανε κλοπή του τίτλου).
Επίσης πρέπει να δούμε και την ψυχολογική άποψη, για την ροπή των λαϊκών (και όχι μόνο) μαζών προς τον φασισμό, σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Μια εμπεριστατωμένη άποψη δίνει ο Βίλχελμ Ράϊχ στο βιβλίο του Η μαζική ψυχολογία του φασισμού.

7 Συμφωνώ, αλλα δεν νομίζω οτι θέλουν την μόνιμη παρουσία της, οι χρήσιμοι ηλίθιοι, είναι αναλώσιμοι, όπως ο Καρατζαφέρης με τον ΛΑΟ του. Άλλωστε παράγονται μαζικά απο το σύστημα, και όποτε τους χρειάζεται, τους χρησιμοποιεί όσους και όπως θέλει.

Το ερώτημα είναι, μπορεί κάποιος με σφεντόνα, να γκρεμίσει το θρησκευτικο οικονομικό πολιτικό κατεστημένο; Εγώ λέω όχι, το πλεονέκτημα του αδύναμου, είναι η βαθειά γνώση και η έξυπνη εκμετάλευση της δύναμης του αντιπάλου, που όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο πιο χαλαρός και δυσκίνητος γίνεται.
Αλλα απο καρεκλοκένταυρους, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά.

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Α(σφα)λητάκο πάλι εδώ είσαι ?
Ελληνικά σε μάθανε να διαβάζεις ?
http://e-oikodomos.blogspot.gr/2013/05/68-9-1945-video.html?showComment=1368832806619#c7057311242038351803