Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ για 831 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ




Να σημάνει συναγερμός. Οργάνωση αλληλεγγύης και πάλης κόντρα στις κατασχέσεις και στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας μόνος του. ΟΛΟΙ για έναν και ένας για όλους.

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα» μέσα στη Ζώνη. Χτες, έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία. Καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, αφού έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην αδυναμία να ικανοποιούν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, τώρα προχωρούν και σε κατασχέσεις, αναγκάζοντάς τους να μείνουν άστεγοι. Είναι αδίστακτοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από "Ρ"
( http://rizospastis.gr/story.do?id=7469115&publDate=1/6/2013 )

(..)Η ταξική αλληλεγγύη φέρνει αποτέλεσμα

Επανασυνδέθηκε το νερό στον άνεργο μεταλλεργάτη

Η δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να επανατοποθετήσει το ρολόι και να επανασυνδέσει την παροχή νερού στον άνεργο μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οποίος λόγω οφειλής 831 ευρώ, όχι μόνο είχε μείνει χωρίς νερό, αλλά, βρέθηκε αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο παρολίγο να χάσει το σπίτι του γεγονός που αποτράπηκε.

Με εντολή της εταιρείας, δικαστική επιμελήτρια από τις 29 του Μάη, δηλαδή πριν τρεις μέρες, ξεκίνησε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεσης), βγάζοντας «στο σφυρί» το σπίτι του ανέργου (και μάλιστα με πρώτη τιμή τα 30.000 ευρώ!), γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συνδικάτου Μετάλλου. Η προβολή του θέματος από την πρώτη σελίδα του «Ρ» ανάγκασε την ΕΥΔΑΠ να αναζητήσει «κοινά αποδεκτή λύση για τη διευθέτηση της οφειλής», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση - απάντησή της στο δημοσίευμά μας.

Η υπόθεση του άνεργου μεταλλεργάτη δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, από την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους λεηλατημένους μισθούς, την ανέχεια...

Χαρακτηριστικά χτες το μεσημέρι έγινε ξανά παρέμβαση στην ΕΥΔΑΠ, αυτή τη φορά από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών επειδή η εταιρεία αφαίρεσε το ρολόι από σπίτι ναυτεργάτη ο οποίος είναι πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και απλήρωτος εδώ και 7 μήνες!

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σωματεία και η Επιτροπή αναφέρουν ότι μετά τη δυναμική παρέμβαση, από την ΕΥΔΑΠ δόθηκε η δέσμευση ότι θα επανατοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι του ναυτεργάτη, ο οποίος είναι προστάτης της μονογονεϊκής οικογένειας της αδερφής του, μητέρας δύο μικρών παιδιών. (..)Ilief