Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ανεργία "χτυπά" τους οικοδόμους σε ποσοστό πάνω από 70% στην Άρτα


Περιφερειακή Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων και Σωματείων Οικοδόμων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην Άρτα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Άρτας.

Η σύσκεψη είχε θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τον συντονισμό της δράσης για τα μέτωπα πάλης που αφορούν την προστασία από την ανεργία, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, το φορολογικό και τον προϋπολογισμό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας Γιάννης Πάσουλας ενώ συμμετείχαν σωματεία από την Ήπειρο, το Αγρίνιο και τα Ιόνια Νησιά.

Η ανεργία στον κλάδο έχει φτάσει πάνω από 70% όπως ανέφερε ο κ. Πάσουλας ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η κατάσταση που βιώνει ο κλάδος των κατασκευών είναι ανάλογη μ' αυτήν που βιώνουν και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, γιατί αν οι άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ή να φτιάξουν σπίτι και οι οικοδόμοι δεν μπορεί να έχουν δουλειά.  Εάν οι αγρότες δεν πουλήσουν το προϊόν τους, και βλέπω ότι εδώ όλα τα πορτοκάλια είναι πάνω στις πορτοκαλιές, επίσης δεν μπορούν να δουλέψουν οι οικοδόμοι.

Κατά συνέπεια αυτή η κατάσταση που σήμερα διαμορφώνεται με την οικονομική κρίση, ακουμπάει όλους τους εργαζόμενους και βέβαια ακουμπάει και τους οικοδόμους. Αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον το 70% των οικοδόμων πανελλαδικά άνεργοι, ίσως και περισσότεροι και σε ορισμένες περιοχές μπορεί το ποσοστό να υπερβαίνει το 70%-75%. Και βεβαίως φαίνεται ότι αυτό θα διογκώνεται όσο αυτή η κατάσταση, όσο αυτή η πολιτική υπάρχει και δημιουργεί αυτά τα προβλήματα».

Και στην Άρτα η κατάσταση δεν διαφέρει από τους άλλους νομούς και η ανεργία "χτυπά" τους οικοδόμους σε ποσοστό πάνω από 70% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Άρτας Χρήστος Φώτης. "Βλέπουμε το νέκρωμα της αγοράς γενικά. Οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχει. Η πολυπόθητη Ιόνια οδός περιμένουμε 4-5 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Στα ελάχιστα έργα που συνεχίζονται οι άνθρωποι έχουν να πληρωθούν 4-5 μήνες" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης.

ΑΕΤΟΣ των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Εγω εκεινο που ξερω...Απο την πειρα μου ως τωρα...Ειναι ακριβως το αναποδο συμπερασμα...Απο αυτα που ειπανε...!!!

Οταν δεν δουλευει η οικοδομη...Και συνεπως και οι οικοδομοι...

Δεν δουλευει κανεις...!!!

Οικοδόμος είπε...

Συνάδελφε, δούναι και λαβείν είναι. Από όποια μεριά και αν το διαβάσεις, το ίδιο νόημα βγαίνει.
Καλή δύναμη!