Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ": Για 27 μέρες, συνεχίζουν τον αγώνα με νέες δυνάμεις. Η αλληλεγγύη μεγαλώνει.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι εργάτες εκφράζουν την ταξική τους
αλληλεγγύη, έξω από την πύλη της "Ελλην. Χαλυβουργίας".
Η εικόνα από τη χτεσινή συγκέντρωση (Ριζοσπάστης)

Ανυποχώρητοι, αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν για 27η μέρα σήμερα την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Εξω από την πύλη του εργοστασίου, έχοντας σαν όπλο την αστείρευτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλη τη χώρα και από παντού καθημερινά, επιμένουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ανάκληση των 34 απολύσεων. Ξεκάθαρα συνεχίζουν να στέλνουν αγωνιστικά μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντεργατικές της αξιώσεις για εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρη εργασία.

Ο αγώνας τους αυτός εδώ και 27 ημέρες, που έχει απλωθεί πλέον σε όλη τη χώρα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, έρχεται να υποστηριχτεί και από τις γυναίκες των ίδιων των απεργών. Με σύσκεψη που διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου θα συζητήσουν την οργάνωση της δράσης μέσω της ίδρυσης επιτροπής αγώνα.

Οπως σημειώνεται άλλωστε και στο κάλεσμα των γυναικών: «Οι σύντροφοί μας δίνουν έναν ηρωικό εργατικό αγώνα για το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Μαζί με τα παιδιά μας είμαστε στο πλάι τους, τους συμπαραστεκόμαστε και τους στηρίζουμε. Τους δίνουμε κουράγιο από το πείσμα τους! Θάρρος από το δίκιο του αγώνα τους! Ηρθε η ώρα να γίνουμε κι εμείς μια γροθιά, όπως οι σύντροφοί μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε όλες μαζί, να γνωριστούμε καλύτερα, να μελετήσουμε τα προβλήματά μας, να συζητήσουμε και να βρούμε καλύτερους τρόπους για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Για τις οικογένειες των χαλυβουργών δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτός ο αγώνας θα μας βγάλει νικητές!!! Συνεχίζουμε μαζί τους, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο».

Συνεχίζεται η αλληλεγγύη

Στο μεταξύ συνεχίστηκε και χτες η έμπρακτη αλληλεγγύη με υλική και οικονομική βοήθεια και οι επισκέψεις αντιπροσωπειών στους απεργούς. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη που δέχτηκαν το πρωί οι απεργοί όταν στο εργοστάσιο έφτασε ένα πούλμαν της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη της παλιάς φρουράς της εργατικής τάξης, όπως είπαν, δίνοντας δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν και ειδικά συνταξιούχοι παλιοί χαλυβουργοί που έχουν δώσει μάχες στο παρελθόν για πολλά από τα σημερινά δικαιώματα.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπεία από το ΔΣ του ΤΕΙ Πειραιά και φοιτητές μέλη του ΜΑΣ εκεί, μαθητές του 1ου Λυκείου Ανω Λιοσίων. Ακόμα, εκπρόσωποι του Σωματείου Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι παρέδωσαν στους χαλυβουργούς 340 ευρώ, τρόφιμα και χαρτικά και υποσχέθηκαν να τους διοργανώσουν και μια συναυλία.

Ακόμα, ενισχύουν τον αγώνα τους προσφέροντας: Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 500 ευρώ, το Σωματείο Εργαζομένων στα μπετά «ΑΓΓΕΛΟΥ» 200 ευρώ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού 300 ευρώ και ο Μουσικός όμιλος Νίκαιας, το επιχειρησιακό σωματείο και οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Ιντρακόμ 2.100 ευρώ. Η γενική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με ομόφωνη απόφαση, 300 ευρώ.

Μαθητές του Εσπερινού Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης συγκέντρωσαν το ποσό των 35 ευρώ για τις ανάγκες του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών. Η πλειοψηφία των μαθητών είναι αγρότες, εργαζόμενοι και άνεργοι που έδωσαν από το υστέρημά τους για την επιτυχία της απεργίας. Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» προσφέροντας 340 ευρώ.

Ακόμα, τα ταξικά σωματεία «Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας», Οικοδόμων, Κλαδικά Λευκού Κρέατος και Μετάλλου, το ΜΑΣ ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και γυναίκες μετέφεραν την ηθική και υλική βοήθειά τους, τρόφιμα, προσφορά των πωλητών λαϊκών αγορών στη Χαλκίδα, των εργαζομένων στην «Ιντερκέμ» (γάλατα) και παρέδωσαν 750 ευρώ στο ταμείο του απεργιακού αγώνα.

Επίσης αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ (πρώην «τσιμέντα Χαλκίδας») επισκέφτηκε τους απεργούς και εκτός της συμπαράστασής του παρέδωσε και χρηματικό ποσό. Κοντά στους απεργούς βρέθηκαν χτες σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, προσφέροντας από το υστέρημά τους 148 ευρώ. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας 100 ευρώ.

Σε ψήφισμά τους, οι μεταλλεργάτες, που συμμετείχαν στην προχτεσινή συγκέντρωση του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» έξω από τη «Χαλυβουργία», στο Βόλο, τονίζουν: «Απέναντι σ' αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο, της εργατικής τάξης, για να τους αντιμετωπίσουμε».

Από το Ριζοσπάστη

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Γερά! ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ στους μαχητές εργάτες χαλυβουργούς. Σε όλα τα ιστολόγια προμετωπίδα ο λογαριασμός ενίσχυσης των πρωτοπόρων αγωνιστών του λαού μας. Μην επιτρέψουμε να ηττηθούν σε αυτό τον ανυποχώρητο δίκαιο αγώνα επιβίωσης, τιμής και αξιοπρέπειας.
Όλοι για έναν-ένας για όλους.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ.
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, συνοδοιπόρε!
Καλή δύναμη!