Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Ηλίας Σταμέλος: «Ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο…»


Σε επιστολή του προς την κυβέρνηση, που έστειλε χθες ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, γνωστοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να μη συνδιοργανώσει μαζί της την αυριανή εκδήλωση για το Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνει ότι η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο δήμο είναι κατάκτηση του Καισαριανιώτικου λαού και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για την εξιλέωσή της από την επίθεση που εξαπολύει ενάντια στους εργαζόμενους με την πολιτική της.

Στην επιστολή του, ο Ηλ. Σταμέλος ενημερώνει τέλος ότι ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παραβρεθεί στην αυριανή εκδήλωση.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί κύριοι,

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δε του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετέχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχώρα σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.

Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δε θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη». 

Η κυβέρνηση, ενοχλημένη που ο δήμαρχος Καισαριανής της χάλασε τη προσπάθεια να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική της, επιτέθηκε στο ΚΚΕ. «Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. 


902

5 σχόλια:

Giannis Pit είπε...

Έχω τον εξής προβληματισμό αγαπητέ "Οικοδόμε". Ο Δήμαρχος δεν θα πάει και καλά θα κάνει. Ο Τσίπρας όμως θα πάει, θα κάνει την παρέλασή του, η εικόνα και ο λόγος του θα φτάσει στα σπίτια του λαού. Η Θέση του Δημάρχου μήτε που θα παρουσιαστεί μήτε που θα μαθευτεί με εξαίρεση τους ...μυημένους.
Συνεπώς μια χαρά βλέπω να κάνει τη δουλειά της η κυβερνητική κουστωδία.
Λέω τώρα εγώ, αν από κάτω την ώρα της τελετής ήταν κάποιες χιλιάδες κομμουνιστών, οργανωμένοι, συντεταγμένοι με τα συνθήματά τους για την ιστορία του χώρου, θα προκαλούσε πρόβλημα ; αν ναι γιατί ; αν όχι γιατί δεν γίνεται ;
Καλό Μήνα.

Παναγιωτης Θεωφανους είπε...

Γιάννη δεν θα κάνουμε πολιτικη αντιπαράθεση πάνω απο τα μνημεία των ηρώων μας.Αυτοί οιο χώροι καλώς η κακώς είναι ανοιχτοί για όλους.

Ανώνυμος είπε...

@Giannis Pit
Φίλε μου,εσείς θα πάτε;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Γιάννη Πιτ επειδή καταλαβαίνεις το στημένο παιχνίδι που θα παιχτει κι απ' τα ΜΜΕ με την παρέλαση του Τσίπρα -κυρίως απ' την ΕΡΤ- δε θα έπρεπε να ρωτάς κάτι τέτοιο. Είτε πήγαινε είτε όχι ο Σταμέλος -που σωστά λες ότι καλά κάνει και δεν παει- ο λόγος του δε θα ακουγόταν γιατί η φιέστα αυτή γίνεται για να δειχτεί ο Τσίπρας. Το ίδιο είτε πήγαιναν κομμουνιστές να τον προγκήξουν η οθόνη δε θα έδειχνε τίποτα. Θα σου δείξουν τον κόσμο από ψηλά και θα πουν πήγαν να ακούσουν τον πρωθυπουργό. Είναι μαννούλες σε κάτι τέτοια. Ευτυχώς όμως και το Κόμμα μας δεν γεννήθηκε εχτές και δεν πεφτει σε κάτι τέτοιες παγίδες. Παρόμοια εμπειρία έχουμε με εκείνο το περιβόητο ξεπουλημένο "΄Οχι" του Τσίπρα. ΄Οταν το έκανε "ναι" του Γιούνκερ, μαζεύτηκε κόσμος στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί. Ο Σταθμός "στο κόκκινο" το παρουσίασε σαν τη γιορτή της δημοκρατίας χωρίς να πει τίποτα για τη διαμαρτυρία. Ούτε ότι οι περισσότεροι ήταν του ΠΑΜΕ. Και φυσικά έδειξε μόνο μια πανοραμική εικόνα από ψηλά για να μην φαίνονται κι οι σημαίες. Και ζήτω ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη.

Οπότε φίλε μου αν θέλουν οι συριζαίοι κόσμο να πεισουν τον κόσμο τον δικό τους να πάει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
Η ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΥΓ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ

Πανος θεσπρωτια