Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Παρουσιάστηκε με επιτυχία στην "Αλκυονίδα" το βιβλίο του Χρήστου Νταβαντζή «Όσα επέζησαν στη μνήμη… Οδοιπορικό μιας ζωής» (ΦΩΤΟ)


Ούτε μία, ούτε δύο. Εννιά δεκαετίες… Τόσα είναι τα χρόνια που καλύπτει το αυτοβιογραφικό (και όχι μόνο) βιβλίο του Χρήστου Νταβαντζή, που οργανώθηκε έφηβος στο ΚΚΕ και παραμένει μάχιμος στις γραμμές του, σαν ακούραστος έφηβος, ως τις μέρες μας.
Κι αν ο λόγος για τη χτεσινή εκδήλωση ήταν όσα επέζησαν στη μνήμη του και μετέφερε στο βιβλίο του, αυτοί που παρέστησαν χτες, απέτισαν ένα μικρό φόρο τιμής στο συγγραφέα, αλλά και σε όλους όσους επέζησαν από αυτήν τη δρακογενιά. Που δεν είναι απλοί επιζώντες, αλλά μαχητές και νικητές της ζωής, που την έχουν πάρα πολύ αγαπήσει και τη γέμισαν με τον αγώνα τους, ακόμα κι αν αυτός δε δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.
 Μια εκδήλωση που έμοιαζε και αυτή κατά κάποιον τρόπο με την πολυκύμαντη διαδρομή του τιμώμενου προσώπου: αντιμετώπισε αντικειμενικές δυσκολίες (ένα τεχνικό πρόβλημα με το μικρόφωνο) αλλά κατάφερε να τις υπερβεί και να φτάσει στο στόχο της, κερδίζοντας τα διακόσια σχεδόν άτομα που έδωσαν το “παρών” στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του κινηματογράφου “Αλκυονίς”.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ (+ΦΩΤΟ) στο ΑΤΕΧΝΩΣ (κλικ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: