Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Διαρκής επίγειος χαφιεδισμός


Η 56η χώρα που ανήκει στο «Google street view» είναι από χτες η Ελλάδα. Η εταιρεία, χρησιμοποιώντας οχήματα με 15 κάμερες, αλλά και πεζούς που «ζώστηκαν» τον εξοπλισμό (για φαράγγια και βουνά) κατέγραψε - σύμφωνα με τα λεγόμενά της - κάτι λιγότερο από το 70% της ελληνικής επικράτειας, δίνοντας έμφαση, όπως τονίστηκε κατά τη χτεσινή παρουσίαση, στα αστικά κέντρα. Το υπόλοιπο ποσοστό θα καλυφθεί μέσα στο έτος και θα ανανεώνεται συχνά πυκνά.

Σημειώνουμε πως το «street view» είναι μία μέθοδος που αποτυπώνει δρόμους από το έδαφος και όχι από τον αέρα όπως γίνεται συνήθως στους χάρτες. Η αποτύπωση γίνεται μέσω φωτογραφιών που συλλέγονται και στο τέλος ενώνονται προκειμένου ο «χρήστης» να έχει άποψη 360 μοιρών. Η συλλογή φωτογραφιών έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις στις υπόλοιπες 55 χώρες καθώς αποτυπώνονται πρόσωπα, σπίτια, αυτοκίνητα κλπ. λειτουργώντας απόλυτα ως μηχανισμός χαφιεδισμού.
Οι εκπρόσωποι της «Google» τόνισαν πως δίνουν «απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία του απορρήτου και της ανωνυμίας, συνεργαζόμενοι στενά με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» και πως το «πρόγραμμα» περιέχει «αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που θολώνει τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας». Το πόσο προστατεύουν το απόρρητο και την ανωνυμία φαίνεται στα λόγια του προέδρου της πολυεθνικής, Ερικ Σμιτ, μόνο λίγους μήνες πριν: «Δε συμφωνώ με τις Αρχές Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και τις συστάσεις που μας απευθύνουν. Εσείς πρέπει να σκεφτείτε την ιδιωτικότητα. Θέλετε να τα μοιραστείτε όλα; Εσείς θα το αποφασίσετε αυτό».

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσεχώς θα ερχόμαστε και μέσα στο σπίτι σας, να σας φωτογραφίζουμε. Δε θα υπάρχει ιδιωτικότητα.
Αυτή η υπηρεσία είναι μια κοινωνική προσφορά όλων αυτών που πάτε και ψηφίζετε για να ζείτε σε ένα τέλειο καπιταλιστικό σύστημα, και των αφεντικών τους. Οι τελευταίοι δε, σας ευγνωμονούν ιδιαίτερα γιατί ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟ δε θα ζούσαν μια τέλεια, πλούσια και καπιταλιστική ζωή πατώντας σας στο σβέρκο.
Πελάαααααααατες μου!!!
Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν οικοδόμε καλησπέρα. Ελπίζω να είσαι καλά και σύντομα να βάλεις κι άλλες αναρτήσεις. Σου γράφω αυτό το σχόλιο για να σε ενημερώσω για κάτι που γράφτηκε για το ιστολόγιό σου και το είδος αναγνωστών που μπαίνουν σ' αυτό από έναν ανώνυμο(φυσικά) στο μπλογκ “Βαθύ κόκκινο” και στην ανάρτηση “Ενότητα των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς”. Φυσικα δε θεωρώ υπεύθυνους γι' αυτή την κακοήθεια τους ιδιοκτήτες του μπλογκ.

18 Ιουνίου 2014 - 3:28 μ.μ
Παίρνοντας πάσα από την αναφορά σου στα φιλοκκε μπλογκς, θέλω να μιλήσω για μια ακόμη φορά για τον απίστευτο κρετινισμό που διατρέχει τα σχόλια των αναγνωστών τους.

Θαυμάστε διάλογο αναγνωστών του blog "οικοδόμος" σε σχέση με την ενίσχυση των καθαριστριών από το ραδιοσταθμό "κόκκινο". http://e-oikodomos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_13.html#more. Προσέξτε τις παρατηρήσεις που κάνουν στο συγγραφέα του άρθρου, ο οποίος απλώς αναφέρει την είδηση

Πού σταματάει η λογική και πού αρχίζει και πού αρχίζει η ανοησία; Πού σταματάει η κριτική και πού αρχίζει η αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία; Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στο σωστό κόμμα ή στο σωστό ιδεολογικό χώρο; Μήπως η χρυσή αυγή θα τους ταίριαζε καλύτερα; Πιστεύουν πραγματικά σε μια κοινωνία δικαίου ή απλά σε μια κοινωνία όπου ο μηχανισμός τους θα επικρατήσει βαυκαλιζόμενοι και βαυκαλίζοντες ότι έχουν φέρει το σοσιαλισμό, όπως συνέβη με τα καθεστώτα του "υπαρκτού";

Αν θες δημοσιεύεις αυτό το σχόλιο αν δε θες παλι δεν το δημοσιεύεις. Εσύ αποφασίζεις. Εγώ στο στέλνω για να ενημερωθείς.

Σοφία