Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Άμεση, έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Άρτας, για το ζήτημα της «αξιολόγησης» ζητάει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Πρέπει να γίνει άμεση, έκτακτη σύγκληση τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Άρτας για το ζήτημα της «αξιολόγησης», δηλαδή του Δούρειου ίππου των απολύσεων, υπογραμμίζει  ο Περιφερειακός Σύμβουλος,της «Λαϊκής Συσπείρωσης»   Βασίλης Ζιώβας.  

Αυτό πρέπει να γίνει διότι:
«Με την ψήφιση του νόμου 4250/26-3-204 η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα αντιδραστικότερα μονοπάτια. Μέσω της αξιολόγησης η κυβέρνηση προωθεί τη διαμόρφωση ενός κράτους μικρού, ευέλικτου, που δεν θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αλλά και οι απολύσεις.
Είναι ψέμα ότι από την προωθούμενη αξιολόγηση οι υπηρεσίες θα γίνουν ποιοτικότερες, αλλά και θα εξαλειφθούν τα αίτια που τις υποβαθμίζουν, αντιθέτως η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αναδείξει νέα επίλεκτα στελέχη.
Με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: Τροποποίηση διατάξεων του ΠΔ 318/1992 περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση των υπαλλήλων για να δώσει ακόμη πιο βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέμειναν στην ευθύνη των δήμων. Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δηλώνεται ο επιμερισμός του ποσοστού στο σύνολο των υπαλλήλων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί" και "μέτριοι", ενώ σε επίπεδο οργανικής μονάδας ή ο δήμαρχος ή ο γενικός γραμματέας θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το άριστα, το καλός και το μέτριος, που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα καλεστούν να αποφασίσουν ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στους δήμους, ποιες θα κλείσουν και ποιες θα παραχωρηθούν σε εργολάβους.
Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι παραθέτουμε μέρος της εγκυκλίου: "Α) Η αποτελεσματικότητα των μονάδων. Β) Οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής. Γ) Η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα"
και καλεί να εκδόσουν αποφάσεις οι απερχόμενοι δήμαρχοι.Τους καλεί να αποφασίσουν μόνοι τους χωρίς συζήτηση, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ύπαρξη των υπηρεσιών των δήμων, αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή να πάρουν την ευθύνη τους οι παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αντιλαϊκό "Καλλικράτη".
Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκληση τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Άρτας για να καταδικαστεί και το πνεύμα και το γράμμα της συγκεκριμένης εγκυκλίου. Απαιτούμε την απόσυρσή της. Απαιτούμε από τις Δημοτικές Αρχές να μην υπογράψουν καμιά απόφαση έκδοσης ποσοστών αφού θα σημαίνει ότι παίρνουν την ευθύνη να κλείσουν και να ξεπουληθούν σε ιδιώτες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να απολυθούν είτε μέσω της αξιολόγησης, είτε μέσω της κινητικότητας.
Καλούμε όλους τους φορείς της Άρτας,της Ηπείρου να αντιδράσουν. Είναι ψέμα ότι αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλασή τους. Όλες οι δυνάμεις στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν τις ευθύνες τους».


Ζιώβας Βασίλης

Περιφεριακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων


Προς τον Πρόεδρο του Π.Σ.
                                                                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κύριε πρόεδρε
ως περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ήπειρο,
ζητάμε άμεσα τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου , με θέμα συζήτησης το Νόμο 4250/26-03-2014 "Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις", προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει και να δώσει εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας να μην προβούν στην προβλεπόμενη από τον εν λόγω νόμο αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και στην απόλυση υπαλλήλων, αφού ο νόμος αυτός δεν ασχολείται ουσιαστικά με την αξιολόγηση, αλλά, μέσω των ποσοστώσεων, με τις προϋποθέσεις μείωσης του προσωπικού, τη στιγμή που όλες οι Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Κωτσαντής Κώστας                                    17/6/20014
Ζιώβας Βασίλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: