Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Τα ΜΜΕ έκρυψαν τη μεγάλη συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό


Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, που παλεύουν ενάντια στην κατάργηση των επικουρικών και τη μείωση των κύριων συντάξεων, που κυριολεκτικά καταδικάζει στην ανέχεια και την πείνα χιλιάδες συνταξιούχους. Δεν συγκίνησε όμως τα Μέσα Ενημέρωσης που κάναν πως δεν την είδαν, καθώς η μεγάλη -και μάλιστα πανελλαδική- συγκέντρωση για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων «δεν πέρασε ούτε στα ψιλά» της συντριπτικής πλειοψηφίας των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών και των φύλλων των εφημερίδων την επόμενης μέρας.
Ασπάζονται προφανώς το δόγμα «δεν το είδες; δεν έγινε!...» Ή απλώς θεώρησαν ότι δεν είχε σημασία…
Δεν είχε φαίνεται σημασία ότι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 50 λεωφορεία και με πλοία, για να διαδηλώσουν για το αυτονόητο δικαίωμα σε συντάξεις με αξιοπρέπεια. Δεν είχε επίσης σημασία το γεγονός ότι στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση πήραν μέρος το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, δίνοντάς της παλλαϊκό - πανεργατικό χαρακτήρα. Ούτε το γεγονός ότι η πορεία κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος και ότι αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά της σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην βεβαίως της ναζιστικής ΧΑ).
Το δημοσιογραφικό, όμως, ενδιαφέρον απ’ ό,τι φαίνεται δεν κέντρισε ούτε το γεγονός ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο ΓΓ της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, Κιμ Μπόιξ, ούτε ότι χαιρέτισαν ακόμα εκπρόσωποι φορέων που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως από το Συντονιστικό των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
Την προκλητική επιλογή των ΜΜΕ να «πνίξουν» το χτεσινό συλλαλητήριο αποδεικνύει επιπλέον και το γεγονός ότι σε αυτό παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ και που ως αρχηγός κόμματος είναι υποχρεωμένα να προβάλλουν! Είναι τα ίδια ΜΜΕ που αύριο θα κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν έχει απαντήσεις για το σήμερα και τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό.
Μπορεί, λοιπόν, κανείς ευλόγως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εξαφανίζει και τις πενιχρές συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς πάει χέρι - χέρι με την «εξαφάνιση» από τα ΜΜΕ, που τη στηρίζουν, των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά σας κάναν και δεν τη δείξαν ΚΚΕδες. Που μου θέλατε και προβολή. Ποιος σας είπε να είστε απέναντι απ' τους τόσο καλούς και "υγιείς" επιχειρηματιες μας; Ποιος σας είπε να ψηφίζετε κατά των φοροαπαλλαγών και του χαρίσματος των χρεών των εργοδοτών στα ταμεία παλιοκομμούνια; Πώς θα διατηρήσουν τα κότερά τους και τις βίλες τους αν δεν τους δώσετε τσάμπα ρεύμα; Αλλά ξέρουμε τι θέλετε. Να κλείσουν τα εργοστάσια. Γι' αυτό και τον κακομοίρη τον Μάνεση του κάνατε το βίο αβίωτο και αναγκάστηκε και απέλυσε εργάτες του. Τι σας ζήτησε ρε αχαΐρευτοι ο άνθρωπος; Να είναι κύριος στην περιουσία του. Δικιά του δεν είναι; Γιατί ανακατευτήκατε με τους εργάτες του; Δικοί του είναι οι εργάτες, περιουσία του, αμα θέλει τους βάζει φωτιά και τους καίει. Θα σας ρωτήσει νομίζετε;
΄Ακου να σας δείξουν τα κανάλια!! Να δείξουν δηλαδή αυτούς που αντιμάχονται τα αφεντικά τους. Το θράσος σας δεν έχει όρια κουμούνια.

Ανώνυμος είπε...

΄Οχι μόνο τα ΜΜΕ αλλά και τα διάφορα μπλογκ ακόμη κι αυτά που εντάξει δεν στρατεύονται με το ΚΚΕ αλλά δεν είναι κι εχθρικά, και τουλάχιστον τις δυο τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ τις ανέφεραν με αναρτήσεις, τώρα.... άκρα του τάφου σιωπή. Φαίνεται πόνεσε πολύ και πολλούς το ότι δεν έπεσε το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές. Μάλλον είχαν φτιάξει τα παλάτια τους στην άμμο.