Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τέσσερις οικοδόμοι σοβαρά τραυματισμένοι από κατάρρευση μπαλκονιού στο Ηράκλειο – Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων


Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια εργασιών στο μαγαζί "Παγοποιείο" όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι που εργάζονταν, με αποτέλεσμα να πέσουν από μεγάλο ύψος.
Συγκεκριμένα, οι τρεις εργάζονταν πάνω στο μπαλκόνι, ενώ ένας βρίσκονταν ακριβώς από κάτω, την ώρα του ατυχήματος.
Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οι τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά, με τον ένα να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και να μπαίνει στο χειρουργείο διασωληνωμένος.
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο (Image Services):

ERGATIKOIRAKLIO2
ERGATIKOIRAKLIO3
ERGATIKOIRAKLIO4
ERGATIKOIRAKLIO5
ergatikoiraklio6
ergatikoiraklio7
ERGATIKOIRAKLIO8
ERGATIKOIRAKLIO9

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:
Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα που ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία.
Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε στο κτίριο του «Παγοποιείου», στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν έπεσε το μπαλκόνι και βρέθηκαν στο κενό τέσσερις συνάδελφοί μας με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους.
Και το συγκεκριμένο ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης αυτό που επανειλημμένα ως συνδικάτο έχουμε επισημάνει για την ακαταλληλότητα πολλών κτιρίων μέσα στην πόλη.  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: