Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ποιος κάνει «ξεχωριστή συγκέντρωση»;


Λιωμένη καραμέλα θυμίζει η μόνιμη επωδός ότι το ΠΑΜΕ «προχώρησε σε ξεχωριστή συγκέντρωση». Έτσι ακούστηκε και σήμερα από ΜΜΕ που, κατά τα άλλα,  πρόβαλλαν πλάνα από την «κανονική» συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι απεργιακές (και άλλες) συγκεντρώσεις  –δεν μπορεί παρά να- έχουν ως στόχο την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την υπεράσπιση των καταχτήσεών τους, την διεκδίκηση αυτών που τους ανήκουν, την οικοδόμηση συμμαχιών με τα άλλα λαϊκά στρώματα, το δυνάμωμα της ταξικής πάλης.

Όλα αυτά δηλαδή που οι συμβιβασμένες-ξεπουλημένες ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων… αποτάσσουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Όλα αυτά που τα ταξικά συνδικάτα με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ τοποθετούν στην αιχμή του δόρατός τους στον πιο σκληρό,  αδυσώπητο  πόλεμο με την εξουσία των εργοδοτών-καπιταλιστών,  για να καταφέρει η εργατική τάξη να σταθεί όρθια απέναντι στη βαρβαρότητα, να οργανώσει τον αγώνα της και να αντεπιτεθεί.

Κόντρα στους πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης που ομνύουν στα «ανεξάρτητα», «ακομμάτιστα» συνδικάτα, φτάνει να μην έχουν την πλειοψηφία οι  δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κόντρα στους συνδικαλιστές-σαλτιμπάγκους του ΣΥΡΙΖΑ που «καλούν»  δήθεν σε «μάχη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα», κόντρα στον εφησυχασμό, στο φόβο, την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες.

Ενάντια σε όλα τα όπλα που χρησιμοποιεί το σύστημα της εκμετάλλευσης για να διαιωνίζει την κυριαρχία του, που δεν διστάζει να πολτοποιεί δικαιώματα, ελευθερίες, όνειρα και ανθρώπινες ζωές, ενάντια στην πλύση εγκεφάλου της προπαγάνδας του ψεύδους, ενάντια στην ξεφτίλα και τον ξεπεσμό που διαποτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη η κοινωνία, μια διέξοδος υπάρχει για τους εργαζόμενους. Μονόδρομος η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, η μάχη στα εργοδοτικά-κυβερνητικά να αλλάξουν οι συσχετισμοί, μονόδρομος η οργάνωση και ένταση της ταξικής πάλης.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, η νεολαία, να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, στα δικά μας χέρια. Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη μας. Χτίζοντας την κοινωνική συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διαφεντεύουμε προς όφελός μας και προς όφελος όλου του λαού τον πλούτο που παράγουμε. Για να βαδίσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας: του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Κάθε συγκέντρωση που θα οργανώνουν δυνάμεις και όργανα έξω από το παραπάνω πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης, δεν μπορεί παρά να είναι «ξεχωριστή συγκέντρωση».

Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν είναι μόνο ο ΣΕΒ που εκνευρίζεται με την ύπαρξη του ΠΑΜΕ και την δυναμική του στο κίνημα. Είναι και τα τσιράκια των πλουσίων που εκνευρίζονται με αυτό. Αριστερά και δεξιά. Καλό αυτό. Σημαίνει ότι προχωράμε σωστά. Ασ' τους αυτούς να βουρλίζονται. ΄Αλλωστε ξέρουν ότι όσο προχωράει η κρίση οι δυνατότητες λύσης μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα μειώνονται κι ότι απέναντί τους έχουν ένα ΚΚΕ κι ένα ΠΑΜΕ που δεν μπορούν να τα βάλουν στο χέρι.