Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι «κωλοτούμπες» και ο πραγματικός στόχος


Απ’ όταν έγινε κυβέρνηση η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η κωλοτούμπα έγινε η αγαπημένη της συνήθεια (σήμερα παρακολουθήσαμε άλλη μια, αυτή τη φορά από τους δύο «αντάρτες» Οικολόγους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και ταυτόχρονα χιλιοειπωμένη λέξη. Όμως πάει πολύ, παράγινε το κακό, να καθόμαστε (ακόμα) και να μετράμε τις κωλοτούμπες του κάθε καριερίστα πολιτικού, του κάθε αριστερού μαυρογιαλούρου και τυχοδιώκτη γυρολόγου, του κάθε ολίγον από αντάρτη  κοινοβουλευτικής ομάδας, του κάθε βολεμένου και μπουκωμένου με τα χιλιάρικα της βουλευτικής αποζημίωσης με γιαγιά στο ΕΑΜ.

Δεν καταφέρνουμε τίποτα περισσότερο από το να μηρυκάζουμε την οργή και την αηδία μας, να  τρέφουμε την απογοήτευσή μας και να χάνουμε από τα μάτια τον πραγματικό στόχο που δεν ―πρέπει να― είναι τα πρόσωπα (και οι «κωλοτούμπες» τους) αλλά η πολιτική που υπηρετούν και εφαρμόζουν. Όσοι (ΜΜΕ-διαδίκτυο-μέσα κοινωνικής δικτύωσης) επενδύουν σε αυτή την πρακτική, αν δεν είναι κατευθυνόμενοι, είναι το λιγότερο αφελείς και πολιτικά-ταξικά ανώριμοι (αυτοί που πέφτουν στη λούμπα, σίγουρα).

Ελάχιστοι θυμούνται και κανένας δεν αναφέρει σήμερα τις κωλοτούμπες του «Γιωργάκη», του «Κωστάκη», του Κουβέλη και άλλων υπηρετών αντιλαϊκών  συμφερόντων. Τα αποτελέσματα της ―και δικής τους― πολιτικής όμως τα ζούμε στο πετσί μας.

Ο εχθρός του χειρωνακτικά και πνευματικά εργαζόμενου, του άνεργου, του φτωχού, του κάθε λαϊκού ανθρώπου δεν ―πρέπει να― είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική και τα συμφέροντα που την επιβάλλουν, απ’ όποιους  και αν εκπορεύεται. Τα συμφέροντα έχουν όνομα: βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβοι, μονοπωλιακοί όμιλοι, κεφάλαιο. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι «θεσμοί» και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχει η χώρα μας. Είναι το κοινωνικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που δεν εξανθρωπίζεται παρά μόνο ανατρέπεται. Σίγουρα όχι με κωλοτούμπες, ούτε με δάκρυα…

Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016.

1 σχόλιο:

faros είπε...

Πρόκειται για άλλη μία ... ευγενική ... προσφορά της ... Κομανέτσι!!!!