Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πληρωμένη απάντηση στις ψευτιές της κυβέρνησης


«Δε φτάνει που η κυβέρνηση με τον πρόσφατο νόμο - λαιμητόμο τσάκισε τις συντάξεις, μιλάει και προκλητικά για "αποκατάσταση των αδικιών". Δε φτάνει που κόβει το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μιλάει και για "προστασία των χαμηλών συντάξεων"».
Αυτά σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σχολιάζοντας τα όσα είπε προχτές στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος.
«Οι εργαζόμενοι, οι οικοδόμοι, οι συνταξιούχοι δεν νομιμοποιούμε τέτοια μέτρα, δεν τα αποδεχόμαστε! Ούτε μπορούμε ούτε μας αξίζει να ζούμε με ψίχουλα», σημειώνει το Συνδικάτο ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Εκεί, όμως, που ο υφυπουργός Πετρόπουλος ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης και θράσους, είναι όταν μίλησε για τον κλάδο των οικοδόμων. Είπε επί λέξει ότι για να πάρει κάποιος το ΕΚΑΣ "προτιμούσε να είναι μόνο δεκαπέντε χρόνια ασφαλισμένος. Ξέρετε πολύ καλά πού γινόταν αυτό. Γινόταν στον κλάδο των οικοδόμων"!
Δε φτάνει που οι οικοδόμοι έχουμε τσακιστεί από την ανεργία, από την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, από τα θανατηφόρα ατυχήματα στα εργοτάξια, μας κοροϊδεύει κατάμουτρα κιόλας. Ο κλάδος μας έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεργία, ενώ το κλέψιμο στην Ασφάλιση έχει γίνει ακόμα πιο έντονο τα τελευταία χρόνια και με τις ευλογίες του κράτους, ιδιαίτερα του υπουργείου Εργασίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ενώ καλέσαμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει για ζητήματα που είχαν να κάνουν με ανασφάλιστη εργασία, οι εργοδότες ειδοποιούνταν πριν από τον έλεγχο.
Ποιος οικοδόμος έχει πάρει πλήρη σύνταξη; Εδώ και τα 4.500 ένσημα που είναι το όριο, πάλι δύσκολα τα έφτανε ένας οικοδόμος και οι περισσότεροι που έβγαιναν στη σύνταξη έπαιρναν σύνταξη πείνας. Και τώρα μας λένε ότι "προτιμούσαμε" να δουλεύουμε ανασφάλιστοι για να πάρουμε το ψευτοεπίδομα αργότερα. Δηλαδή, όχι μόνο να αποδεχτούμε την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, αλλά να γίνουμε και συνένοχοι.
Οι οικοδόμοι δούλευαν και δουλεύουν ανασφάλιστοι γιατί τους εκβιάζουν οι κατασκευαστές. Αν δεν το γνωρίζει αυτό ο κ. Πετρόπουλος, ας ρωτήσει τους συναδέλφους του υπουργούς, που πολλοί ήταν κατασκευαστές. Οι οικοδόμοι αναγκάζονται να πάρουν το ΕΚΑΣ και συντάξεις πείνας γιατί ενώ από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, το ΙΚΑ είχε τόσα έσοδα, αντί να διανεμηθούν στους οικοδόμους με τα "υπέρ αγνώστων" ένσημα, αυτοί τα έδωσαν για να σώσουν το κεφάλαιο. Ακριβώς γιατί αυτούς υπηρετούν, τους κατασκευαστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές».
Το Συνδικάτο καλεί τους οικοδόμους να δυναμώσουν τη συνδικαλιστική τους οργάνωση, «να συμμετέχουν στον αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να κάνουν την κυβέρνηση να μετανιώσει για την αλαζονεία της και να το ξανασκεφτεί πριν πιάσει στο στόμα της τους οικοδόμους». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα βαλθούν να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι εκεί που δεν παίρνει. ΄Αλλωστε η εντολή της Κίνας (κι όχι μόνο) ήταν επιτακτική. "Ας μην υπήρχαν τόσες απεργίες στην Ελλάδα". Και καθόλου απεργίες να μην γίνονταν ακόμη καλύτερα για το κεφάλαιο. Και θα χρησιμοποιήσουν για να το χτυπήσουν τα πιο βρώμικα μέσα. Κι έχουν πολλά οι κανάγιες. Σήμερα το πρωί μιλούσε ένας εκπρόσωπος του σωματείου των σιδηροδρομικών στην δημόσια(!!!) τηλεόραση. Αφού υπερηφανεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έβαλαν πλάτη για την cosco κι άλλες εταιρείες -κι άρα γιατί διαμαρτύρεται η κοσκο για τις μεταφορές;-έφτασε και η συζητηση στο ζουμί. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν ισχύει αυτό που έγραψε η "Καθημερινή" ότι ναι μεν εξαγγέλλουν απεργίες αλλά αυτοί παίρνουν τα ρεπό τους και τις άδειές τους στις ημερες των απεργιών κι έτσι πληρώνονται τις ημερες των απεργιών. Τι απάντησε ο συνδικαλισταράς; Αυτά είναι κόλπα της διοίκησης. Η διοίκηση μας επιβάλλει(!!!) να παίρνουμε τις άδειές μας τότε,(υποχρεωτική ανάπαυση το είπε) και δεν τις παίρνουμε μόνοι μας. Αλλά από τότε που βγήκε το δημοσιευμα η διοίκηση σταμάτησε αυτό το παιχνίδι. Η απόλυτη ξεφτίλα. Πρέπει όμως κι οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους απ' την συμπεριφορά τέτοιων συνδικαλισταράδων. Γιατί χωρίς τη δική τους ψήφο δεν θα ηταν συνδικαλιστής αυτός.

Σοφία