Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Μηχανοκίνητη πορεία για το Ασφαλιστικό από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (VIDEO - ΦΩΤΟ) - Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 15 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας

Μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές της Αθήνας οργάνωσε χτες το απόγευμα το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με τα Σωματεία Ηλεκτροτεχνιτών, Εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου και των Εργαζομένων στα έργα κατασκευής του Μετρό.

Με δεκάδες μηχανάκια «στολισμένα» με τις σημαίες του Συνδικάτου, φορώντας τα οικοδομικά γιλέκα, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές «όργωσαν» κυριολεκτικά τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Σκόρπισαν χιλιάδες τρικάκια με το σύνθημα «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» και με ντουντούκες κάλεσαν τον κόσμο να οργανωθεί και να ξεσηκωθεί ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μία από τις πολλές που αναλαμβάνουν τα κλαδικά σωματεία στην Αττική και σε άλλες πόλεις, για την προπαγάνδιση των παλλαϊκών συλλαλητηρίων που θα γίνουν το Σάββατο 23 Γενάρη, με προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης. Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει ήδη σχεδόν 180 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και αυτές που αναφέρονται πιο κάτω.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Σήμερα, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας στις 6 μ.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Στην κινητοποίηση καλούν, επίσης, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ» και το Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του «Αττικό Μετρό». Επίσης σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου και το Σωματείο Μισθωτών Μηχανικών οργανώνουν διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

Κείμενο: Ριζοσπάστης
Εικόνα: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: