Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Έξω οι «ΚΟΒΑτζήδες πατερούληδες» και οι «Κομισάριοι» του ΠΑΜΕ!! Οι καιροί που οι …σιβηρικοί άνεμοι «πάγωναν» τα εργατικά Σωματεία, πέρασαν ανεπιστρεπτί!!...

Οι «συνδικαλισταράδες» εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Βόλου το διαλαλούσαν το καλοκαίρι και ήρθε η ώρα (νομίζουν) να το κάνουν πράξη. Ο λόγος για τη συγκρότηση του προεδρείου του ΕΚΒ, όπου ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μεθόδευσαν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), παρά το γεγονός ότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στο Δ.Σ. εκτοπίζοντας τη ΔΑΚΕ, ενώ έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη θέση στην ψηφοφορία για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν φυσικό να «θορυβήσει» τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής και να προκαλέσει αναταραχή  στα τσιράκια τους, στις παρατάξεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που τους εκφράζουν και υπηρετούν τα συμφέροντά τους. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μη κρατώντας καν τα -όποια- προσχήματα,  συμμάχησαν για να αποκλείσουν από το προεδρείο τις ταξικές δυνάμεις, που με συνέπεια υπερασπίζονται τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων της περιοχής.

Όπως γράφει ο Ριζοσπάστης σε αναλυτικό ρεπορτάζ (διαβάστε το ολόκληρο εδώ): «ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου και στήριξαν από κοινού την πρόταση της ΠΑΣΚΕ για προγραμματικό προεδρείο με τους εξής όρους: Συμφωνία «στα ιδανικά και τις αξίες της ενωμένης Ευρώπης», «προγραμματική συμφωνία» και «συνομολογία ρητά και κατηγορηματικά της κοινής δράσης απ' όλες τις παρατάξεις»!!

Μόλις το καλοκαίρι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου με μια προσχηματική εμετική ανακοίνωση  (απ’ όπου και τα μαργαριτάρια του τίτλου– διαβάστε τη εδώ, μαζί με την απάντηση του ΠΑΜΕ) «προειδοποιούσε» για την εξέλιξη αυτή.

Αυτό που κάνουν οι εργατοπατέρες του Βόλου είναι να ομολογούν ότι “«θεός» τους είναι η ΕΕ, με τα «ιδανικά» και τις «αξίες» της, που δεν είναι άλλα από το σμπαράλιασμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτώχεια που διευρύνεται στα λαϊκά στρώματα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπώλια, που τους πληρώνουν ακόμα και με το αίμα τους οι λαοί, την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης και τη διεύρυνση των προνομίων στα μονοπώλια για να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι στην περιοχή της Μαγνησίας τα έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι όλα αυτά τα «ιδανικά» και τις «αξίες». Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία» του Βόλου είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται και να παραμένουν καθηλωμένοι, στο πλαίσιο συμφωνίας που επέβαλε η εργοδοσία, έξω από την επιχειρησιακή σύμβαση, και με την επιβολή της «εκ περιτροπής» εργασίας. Αυτές είναι οι «αξίες» που καθορίζουν το ευρωενωσιακό πλαίσιο για τα Εργασιακά.” (από το εξαιρετικό-αποστομωτικό σημερινό “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ” του Ριζοσπάστη – αξίζει να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ).

 Οι μόνοι αρμόδιοι για να «μιλήσουν» είναι οι εργαζόμενοι, του Βόλου αλλά και γενικότερα. Αυτοί μπορούν να απαλλάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα από τα παράσιτα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους θεματοφύλακες των «ιδανικών» του συμβιβασμού και της υποδούλωσης των εργαζομένων στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών. Αυτοί θα αλλάξουν τους συσχετισμούς προς όφελος των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλισμού, δηλαδή προς  όφελός τους.

Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευχές του... άμεμπτου κ. Μπέου φαντάζομαι γίνονται αυτά. Μπορεί να του πήραν το δημαρχιλίκι αλλά οι αγάπες είναι πάντα αγάπες.
Τιμή του και καμάρι του του ΠΑΜΕ που το απέκλεισαν απ' το προεδρείο οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Αυτές θα είναι οι δικές μας παρακαταθήκες στην ιστορία του διεθνούς ταξικού κινήματος.
Να γινω ομως και "αιρετική" ως "προβοκατόρισσα" και να πω το παράπονό μου. Για τους χαλυβουργούς του Βόλου που αναφέρονται στο άρθρο και που τώρα κλαίνε και οδύρονται που αρχισαν οι απολύσεις και η μείωση μισθού τους. ΄Οταν οι συνάδελφοί τους στον Ασπρόπυργο απεργούσαν και τους καλούσαν σε συμπαράσταση, όλοι αυτοί πού ήταν; Αν ο Μάνεσης δεν είχε ως διέξοδο την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βόλου θα είχε κρατήσει αυτή την ακαμπτη σταση στο θέμα των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο;

Σοφία