Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

«Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον» (Για τις αντικομμουνιστικές ανιστόρητες φιέστες στο Ταλίν της Εσθονίας που ξεκινούν σήμερα - VIDEO)


«Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο
 Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αντικομμουνιστικές ανιστόρητες φιέστες στο Ταλίν της Εσθονίας που ξεκινούν σήμερα.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου, στην ΕΡΤ-1 υπογράμμισε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ΕΕ για να ταυτιστεί ο φασισμός με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό τονίζοντας ότι πέρα από το γεγονός ότι προσβάλλει τα εκατομμύρια θύματα του αντιφασιστικού αγώνα διαστρεβλώνει και την πραγματικότητα. «Τι σχέση έχει ο φασισμός που είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος με τον κομμουνισμό - σοσιαλισμό που είναι το εντελώς ανάποδο του, που είναι η εξουσία των εργαζομένων» αναρωτήθηκε.

Υπενθύμισε ότι ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο από την ΕΕ με στόχο να συκοφαντηθεί η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Χαρακτήρισε υποκριτική την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική φιέστα επαναλαμβάνοντας ότι είχε πάρει μέρος στην αντίστοιχη εκδήλωση που είχε γίνει πέρσι στη Σλοβακία ενώ όπως είπε την ίδια στιγμή στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: