Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

«Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων»: Μεγάλο θύμα η μνήμη... εκτός αν...

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Καταγγελία για τις αντικομμουνιστικές
εκδηλώσεις ΕΕ και σλοβακικής προεδρίας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕ και η σλοβακική προεδρία της, στο πλαίσιο της ονομαζόμενης «Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», όπως επιχειρεί η ΕΕ να καθιερώσει τα τελευταία χρόνια την 23η Αυγούστου.
Σε αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών-μελών, διαφόρων «ινστιτούτων» και ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται αδρά από ευρωενωσιακά κονδύλια με διατεταγμένη αποστολή τη λασπολογία και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.

Ξεκάθαρος στόχος αυτής της αντικομμουνιστικής σύναξης είναι η χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, πρώτα και κύρια της νεολαίας, με όπλα την παραχάραξη της Ιστορίας, την κατασυκοφάντηση των πρωτόγνωρων κατακτήσεων των εργαζομένων στο σοσιαλισμό. Μέσω της ανιστόρητης εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό επιδιώκεται η αθώωση τελικά του φασιστικού τέρατος και της μήτρας που το γεννάει και το αναπαράγει, του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι φετινές εκδηλώσεις της ΕΕ και της σλοβακικής κυβέρνησης, με την προσθήκη συζητήσεων για τη «ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη», επιχειρούν ακόμη πιο ανοιχτά να στοχοποιήσουν την πάλη του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική απελευθέρωση, την κομμουνιστική δράση και ιδεολογία, όπως συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες - μέλη της ΕΕ, όπου διώκονται ποινικά τα κομμουνιστικά κόμματα και η πολιτική δράση των κομμουνιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και στην αθώωση του φασισμού, που ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Οι λαοί διαθέτουν τη μνήμη, την εμπειρία από το παρελθόν και τη σημερινή πείρα από την αντιλαϊκή βαρβαρότητα που δοκιμάζουν από την πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεών των κρατών-μελών της για να αντιμετωπίσουν και την αντικομμουνιστική εκστρατεία και την αντιλαϊκή πολιτική, ανοίγοντας με τη δική τους συμμαχία το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία και την ευημερία τους.

902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι χωρίς την από τα μέσα βοήθεια, η αντικομμουνιστική προπαγάνδα δεν θάχε καμμιά επιτυχία. Πρώτα οι τροτσκιστές και μετά και προπάντων οι χρουτσωφικοί σε κάθε χώρα, με την αντισταλινική ιστερία τους για δεκαετίες, πέτυχαν να αντιστρέψουν το ευνοϊκό για το κ κίνημα κλίμα. Ας σκεφτούμε μονο ποιά ήταν η ακτινοβολία των κομμουνιστικών ιδεών μέχρι το 20΄ συνέδριο του ΚΚΣΕ.
Δεν φτάσαμε έτσι ανεξήγητα ως εδώ. Κάποιοι δεν έχουν το θάρρος να δουν την αλήθεια κατάματα και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων.
ΓΚ