Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Λίγα λόγια για -και με αφορμή- τον Παντελή Παντελίδη


Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης σόκαρε μια κοινωνία που δεν δυσκολεύεται να συγκινηθεί στο σαλόνι της, μπροστά στη θεά τηλεόραση· που αρέσκεται να την παραμυθιάζουν τα δηθεναριά και διαρκώς αναμερίζει, αναβάλει ή αναθέτει τις ευθύνες της· που το φιλότιμό της θίγεται από ρίμες τύπου «γκόμενα-κατεχόμενα»· που νομίζει ότι «είναι» ενώ ποτέ δεν ήταν·
Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή μας στο ΑΤΕΧΝΩΣ (κλικ!)

3 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Εξαίρετη κατάθεση άποψης και συναισθημάτων Οικοδόμε. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβό ρε Οικοδόμε.Ενα πολύ ωραίο και ανθρώπινο άρθρο για το αυτό το παλληκαρί που έφυγε τόσο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε και για το στήθηκε γύρο απο τον τραγικό χαμό του απο το γνωστό ελεεινό και σάπιο καλλιτεχνικό και μιντιακό σύστημα (που όντως έμοιαζε να μην χωρά μέσα σε αυτό ο Παντελιδης) της αλητείας της υποκουλτούρας και του υπόκοσμου. Οσο για τον νεοΕλληνα δεν υπάρχει καμία ελπίδα.Μια κρίσιμη μάζα, μια πρωτοπορία θα φέρει πάλι τα πάνω κάτω και οχι η πλειοψηφία όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η ιστορία.Καλώ ταξίδι (όπως συνηθίζουμε να λέμε) στο παλικάρι.


Κ.Ο

Ανώνυμος είπε...

Είναι άσχημο να βλέπεις έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο. Και μάλιστα όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα νέο παιδί. Να πω την αλήθεια μου δεν ασχολούμουν με τον Παντελίδη δεν είχα ακούσει κανένα τραγούδι του. Μόνο τις διαμαρτυρίες για το τελευταίο του τραγούδι πληροφορήθηκα αλλά και πάλι δεν το θεώρησα άξιο λόγου να ασχοληθώ. Καλό του ταξίδι. Στους γονείς του παιδιού δεν έχω να πω τίποτα, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν λόγια για έναν γονιό που χάνει το παιδί του που θα τον παρηγορούσαν. Ο χρόνος μόνο γλυκαίνει κάπως τον πόνο του αλλά δεν τον εξαλείφει.
Εχω όμως εκνευριστεί απ' τον τρόπο που κανάλια και διάφοροι τραγουδιστές και ηθοποιοί εκμεταλλεύονται αυτόν τον θάνατο "γιατί πουλάει". ΄Ολα ξεπουλιούνται στο βωμό του χρήματος και της διαφήμισης.