Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Μαδούρο: Αν η Βενεζουέλα «βυθιστεί στο χάος και τη βία, θα πολεμήσουμε» - Ελικόπτερο επιτέθηκε με χειροβομβίδες εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Καράκας


Οξύνεται η κρίση στη Βενεζουέλα, καθώς η αντιδραστική αντιπολίτευση, με τη στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ το τελευταίο συμβάν, με το ελικόπτερο της αστυνομίας που έριξε χθες Τρίτη χειροβομβίδες εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας στο Καράκας και άνοιξε πυρ εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, αυξάνει τους φόβους για απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καταγγέλλοντας «μια τρομοκρατική επίθεση», τέσσερις χειροβομβίδες «κολομβιανής προέλευσης και ισραηλινής κατασκευής» ερρίφθησαν εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ 15 σφαίρες έπεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Έχω θέσει σε συναγερμό το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων για να υπερασπιστούν την τάξη. Αργά ή γρήγορα θα βρούμε το ελικόπτερο αυτό και αυτούς που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Δημοσιογράφου στο προεδρικό μέγαρο.
Το προεδρικό μέγαρο φυλασσόταν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τεθωρακισμένα.

«Ακραία στοιχεία της δεξιάς» καταγγέλλει η κυβέρνηση

Ο τοπικός Τύπος μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με στολή παραλλαγής, ο οποίος δηλώνει ότι είναι αξιωματικός της αστυνομίας και φέρεται να είναι ένας από αυτούς που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Στο βίντεο εμφανίζεται περιστοιχισμένος από ένοπλους άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπα και καλεί τους πολίτες της Βενεζουέλας να αντισταθούν «στην τυραννία». Ο ίδιος λέει ότι το όνομά του είναι Όσκαρ Πέρες.
«Είμαστε ένα συνασπισμός εργαζόμενων στον στρατό, αστυνομικοί και πολίτες που επιζητούν την ισορροπία και είναι ενάντια σε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση που διαβάζει. «Δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα», προσθέτει. «Πρόεδρε Μαδούρο, απαιτούμε να παραιτηθείς αμέσως (…) και να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές», τονίζει η ανακοίνωση που διαβάζει ο Πέρες.
Απευθυνόμενος στους πολίτες της Βενεζουέλας, ο άνδρας λέει: «Ζητάμε να μας συνοδέψετε σε αυτή τη μάχη και να βγείτε στο δρόμο (…) Αποστολή μας είναι να ζούμε στην υπηρεσία του λαού».
Η κυβέρνηση κάλεσε το συνασπισμό της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ένωση (MUD) και την καθολική εκκλησία να «καταδικάσουν έντονα τα γεγονότα αυτά και να αποκηρύξουν τη βία». Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία «κλιμάκωση» στη «στασιαστική επίθεση των ακραίων στοιχείων της δεξιάς».
Ο Μαδούρο είχε προειδοποιήσει χθες ότι αν η Βενεζουέλα «βυθιστεί στο χάος και τη βία, θα πολεμήσουμε».
«Αυτό που δεν έγινε με την ψήφο, θα γίνει με τα όπλα», τόνισε, ενώ ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ «να σταματήσει την τρέλα» της αντιπολίτευσης, η οποία έχει εντείνει τις διαδηλώσεις από τον Απρίλη.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)
902

3 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αν η Βενεζουέλα «βυθιστεί στο χάος και τη βία θα πολεμήσουμε»!

...ενώ, τώρα, ....δεν υπάρχει λόγος!!!!!!!

MKampouraki είπε...

Kαλημέρα οικοδόμε

Δέν είναι τόσο απλά τα πράγματα αναφορικά με την προχθεσινή επίθεση,εδώ έχω λεπτομέρειες

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/06/27/%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%85/

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/06/28/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-oscar-alberto-perez-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84/

Unknown είπε...

Σέχταρ. Ασφαλώς και δεν υπάρχει Σύντροφε. Τον Καπιταλισμό διαχειρίζονται οι άνθρωποι. 19 χρόνια πουλάνε Κουραφέξαλα στον λαό. Και αφου τον εξαθλιώσαν πάνε να του Σερβίρουνε πάλι παραμύθια.