Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο «πολλά βαρύς» υπουργός και οι «κουτοί» αγρότες...



Περιτριγυρισμένος από τουλάχιστον δέκα αστυνομικούς ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «προειδοποιεί» αγρότη για το «ύφος» του, κατηγορώντας τον... για «χρυσαυγιτισμό»!

Ο κ. Χρυσοχοίδης «ενοχλήθηκε» όταν ο... αγενής αγρότης μαζί με άλλους συναδέλφους του δεν τον χειροκρότησαν  (όπως ίσως ο ίδιος θα περίμενε), αλλά διαμρτυρήθηκαν καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις που τους οφείλει το κράτος από τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή της Ιονίας Οδού… μην «κατανοώντας» προφανώς πως με τη στάση τους αυτή στρέφονται εναντίον του κράτους, η κυβέρνηση του οποίου πασχίζει με κάθε «τρόπο» για τη συγκέντρωση «πρωτογενούς πλεονάσματος» που... θα επιστρέψει στη συνέχεια στους πολίτες που «μάτωσαν από την κρίση»


Ο υπουργός ζήτησε από τον αγρότη… να αλλάξει το ύφος του λέγοντάς του προκλητικά: «Αυτά είναι χρυσαυγίτικα πρόσεξέ το λίγο», οι αγρότες τον αποδοκίμασαν και ο «πολλά βαρύς» κ. Χρυσοχοίδης, αποχώρησε με τη συνοδεία -πάντα- των αστυνομικών…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αποχώρησε αφού πρώτα έκανε τη διαφήμιση που έπρεπε και όφειλε προς τη χρυσή αυγή. ΄Οταν αντιστέκεσαι είσαι χρυσαυγίτης. Μα φυσικά!!!! Γιατί ως γνωστόν οι χρυσαυγίτες είναι στο δρόμο κι αντιστέκονται ενάντια στα μεγαλα συμφέροντα και ενάντια και στα λαμόγια. Είναι μεγάλοι ακτιβιστές οι κύριοι χρυσαυγίτες όπως δεν παρέλειψε να μας πει κι ο Λοβέρδος -ο παλαι ποτέ συνεταίρος του κ. Χρυσοχοΐδη στα ένδοξα χρόνια του Πασόκ. Τελικά ποιοι γλείφουν περισσότερο τους ναζί; Οι δεξιοί ή οι Πασόκοι; Και πόσοι απ' αυτούς τους Πασόκους προλάβαν και μεταπηδήσαν στο Σύριζα;Θα γελάσουμε πικρά μετά τις εκλογές.

Σοφία

AGIS είπε...

Μου προκαλεί αγανάκτηση το πώς αυτή η σουπιά, ο Χρυσοχοΐδης, επιχειρεί να κατευθύνει τη διαμαρτυρία των αγροτών προς τα εκεί που εξυπηρετεί την εξουσία της οποίας είναι "στρατευμένος" πολιτικός διαχειριστής.
Η διαμαρτυρία τους κατά τον Χρυσοχοΐδη είναι "χρυσαυγίτικη", ο ίδιος φυσικά είναι ο εκπρόσωπος της άσπιλης αστικής "δημοκρατίας", και γνωρίζει βέβαια πολύ καλά ότι η δήθεν επιτίμηση της δήθεν "χρυσαυγίτικης" διαμαρτυρίας από το στόμα του, στα αυτιά του απλού κόσμου ηχεί για την "ΧΑ" σαν την καλύτερη διαφήμιση.

Βέβαια ο αγρότης δεν το κατάπιε. Αλλά είναι χαρακτηριστική και η αντίδραση του συναδέλφου του, που αρχικά αντέδρασε στην υπουργική χειραγώγηση με τα συνηθισμένα εξαρτημένα ιδεολογικά αντανακλαστικά ("είναι όλοι τώρα" αυτό που μας υπέδειξες - ο Χρυσοχοΐδης την ώρα εκείνη θα ένιωθε πετυχημένος στην αποστολή του) κι όταν ο άλλος αντέδρασε, φώναξε στον υπουργό αυτό που πραγματικά επιχείρησε: "α, τον κάνεις τώρα να'ναι με την ΧΑ"...

Χαρακτηριστικό επεισόδιο για την ισορροπία της λαϊκής συνείδησης στα "σύνορα" των επιλογών της, για τις μορφές που επιχειρείται η χειραγώγηση αυτών των επιλογών, για την ανάγκη της αποκάλυψης των μορφών και του περιεχομένου, των μεθόδων αυτής της χειραγώγησης. Και για τις απαιτήσεις που θέτει η απαξίωση της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και των ίδιων της των εκπροσώπων στη συνείδηση του λαού.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αδιάβαστος πιάστηκες υπουργέ μου. Κι αυτή τη φορά δεν το παραδέχεσαι κιολας.