Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Βασίλη Ζιώβα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Άνω Καλεντίνη, με θέμα την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας


8 Φλεβάρη 2014. "Αποτελεί θετικό στοιχείο η σημερινή μαζική παρουσία των κατοίκων της περιοχής. Αυτό πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός διεκδικητικού αγώνα.Ενός αγώνα σωστά προσανατολισμένου για την ανάπτυξη πανελλαδικά ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( Π.Φ.Υ) , με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Πρέπει να αποτελέσει ένα ρυάκι αγωνιστικής διεκδίκησης, το οποίο μαζί με αυτό των κατοίκων της περιοχής του Βουργαρελίου, οι οποίοι αυτή την ώρα συζητούν για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Κεντρικών Τζουμέρκων, αλλά και μαζί με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, στον ΕΟΠΥΥ, και όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πουν ένα μυριόστομο: "STOP στην εμπορευματοποίηση της Υγείας'. Να βροντοφωνάξουν ότι η Υγεία, η Παιδεία, το ρεύμα και το νερό δεν είναι εμπορεύματα για να πουλιώνται αλλά κοινωνικά αγαθά, στα οποία πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση.
Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι η απλή περιγραφή της υπολειτουργίας των Κέντρων Υγείας, οι υποσχέσεις,οι αλχημείες και ότι 30 γιατροί δουλεύουν από 5 λεπτά (!!!), πού ακούστηκαν από τον κυβερνητικό βουλευτή της Ν.Δ κ. Στύλιο, δικαιολογημένα προκάλεσαν την αντίδραση των παρευρισκομένων. Ούτε όμως και η απόκρυψη,
των βασικών υπευθύνων και των πολιτικών αιτίων, που έχουν οδηγήσει τη μετατροπή του σημαντικότερου κοινωνικού αγαθού, σε εμπόρευμα,
από την βουλευτή του Συριζα κ. Γεροβασίλη,  βοηθάει στον σωστό προσανατολισμό του αγώνα για την επίλυση του προβλήματος.
Εμείς, ως "Λαϊκή Συσπείρωση", το λέμε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους ότι η διάλυση ακόμα και αυτού, του αστικού δημόσιου συστήματος υγείας και η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση, είναι το αποτέλεσμα μιάς συγκεκριμένης πολιτικής. Μιας πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η οποία συνεχίζει την ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Μιας πολιτικής που προωθείται ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΕΝΙΑΙΑ σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με η χωρίς μνημόνια. Μιας πολιτικής που μεταφέρει το κόστος Υγείας στα λαϊκά στρώματα. Μιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όπως διατυπώνεται στη "Λευκή Βίβλο", η Υγεία αποτελεί ατομική ευθύνη και όχι υποχρέωση του κράτους !!! Έ λοιπόν αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αυτό που αποσιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου,αυτό πρέπει να ανατραπεί.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση"  έχει ήδη βάλει το πρόβλημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο δύο φορές. Συμπαραστέκεται στον αγώνα σας και δηλώνει ότι κανένα ΘΑ, καμμιά αλχημεία σαν αυτές που δημοσιοποιήθηκαν από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Άρτας και τον Αντιπεριφερειάρχη,δεν πρέπει να σας εφησυχάσουν.Διότι οι υποσχέσεις τους περί  διατήρησης δήθεν ή και μεγάλης αύξησης των εφημεριών π.χ στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου από 20 σε 30, την ίδια ώρα που μειώνονται δραματικά ( 25%) τα σχετικά κονδύλια, στόχο έχουν το σταμάτημα του αγώνα σας. Διότι ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να μετατρέψουν τις  εφημερίες σε...ετοιμότητα, με όσους κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής!"

Ζιώβας Βασίλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και συναφών επαγγελμάτων υπάρχουν. Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν. Λεφτά για τυχοδιωκτικές πολιτικές στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία υπάρχουν. Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν.