Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την Υγεία αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη - Αθήνα: στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια - Θεσσαλονίκη: στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου


Αύριο Τρίτη τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα για δημόσια – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα. Την ίδια μέρα, το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις στις 5.30 μ.μ.:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), Μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
  • Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Χαλυβουργών. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα, Βόρειο Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, τα ναυτεργατικά ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Πλούσια δράση σε όλη τη χώρα

Ενόψει των συλλαλητηρίων της Τρίτης, αλλά και συνολικά στο πλαίσιο των παρεμβάσεων των ταξικών δυνάμεων για την Υγεία, αναπτύσσεται μια πλούσια δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω πραγματοποίησε εξόρμηση για το συλλαλητήριο στο εργοστάσιο «Πεταλούδα», η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας – Ρέντη διοργάνωσε συγκέντρωση - συζήτηση στο Δημαρχείο και εξορμήσεις σε τράπεζες και στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας πραγματοποίησε σύσκεψη στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης. Στη Ζάκυνθο το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο (δείτε στο τέλος τις φωτογραφίες), ενώ στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου. Στα Χανιά τέλος πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο από τις τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών Χανίων της ΟΓΕ. Το Σάββατο η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω πραγματοποίησε  πικετοφορία στη διασταύρωση Θηβών και Ιεράς Οδού. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). Παράλληλα η Λαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται καθημερινά στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και στα γραφεία του ΟΑΕΕ της περιοχής.

Οι πολύμορφες δράσεις συνεχίζονται και τις αμέσως επόμενες μέρες:

Τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη

  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σωματείων και φοερέων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 6.30μ.μ. για την οργάνωση του αγώνα για δημόσια - δωρεάν υγεία.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας – Ρέντη  προγραμματίζει περιοδεία στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Δραπετσώνα.
  • Στην Ικαρία, παρέμβαση στο ΙΚΑ στον Άγιο Κήρυκο από την τοπική Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του ΠΑΜΕ.

Την Τρίτη 4 Φλεβάρη:


  • Στη Λάρισα αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργ. Κέντρου και σωματείων της δύναμής του θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στις 11π.μ.
  • Στο Λαύριο, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο Μηχανουργείο ύστερα από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών.  
  • Στην Κατερίνη, κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας από τις τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΠΑΣΥ, τα ΔΣ του Συλλόγου της ΟΓΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΚΑΛΛΑΣ», των εργαζομένων στα «Plaza» και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
  • Στην Κέρκυρα, συγκέντρωση στο νοσοκομείο από την τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ.
  • Στην Άρτα, στις 7μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς. 
  • Στην Ορεστιάδα, στις 11.00 το πρωί διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Την Τετάρτη 5 Φλεβάρη:


  • Στο Περιστέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στις 10π.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, συνδικάτα και μαζικούς φορείς.
  • Στη Λάρισα, συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και συνταξιούχους.
  • Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φερραίου, στις 7μ.μ.
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ, στις 11 π.μ. από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τη Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.
  • Στην Αταλάντη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, συγκέντρωση διοργανώνουν σωματεία και φορείς της Φθιώτιδας.

Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη:


  • Στην Ικαρία, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον 'Αγιο Κήρυκο διοργανώνει η Τοπική Γραμματεία ΠΑΜΕ Ικαρίας - Φούρνων συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την Επαρχία της Ικαρίας.

Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη:


  •  Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 4ωρη πανεργατική στάση εργασίας για την Επαρχία της Ικαρίας από τις 11 π.μ. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ευδήλου, στις 11 π.μ.

Τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη:


  • Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 4ωρη πανεργατική στάση εργασίας για την Επαρχία της Ικαρίας από τις 7.30 π.μ. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Καρλοβάσου, στις 9.30 π.μ.
  • 24ωρη πανεργατική απεργία για την Επαρχία της Ικαρίας, με απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον Εύδηλο.

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη:


  • Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για ενημέρωση, αλλά και για την οργάνωση κινητοποιήσεων της Τρίτης 18 Φλεβάρη που έχει οριστεί ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.



Παράλληλα, καθημερινά διοργανώνονται συσκέψεις στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ από τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ. Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ προγραμματίζουν περιοδείες στα αμφιθέατρα της Ιατρικής και Νοσηλευτικής, για την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με το νομοσχέδιο, ενώ καλούν σε συνεδριάσεις τα όργανα των συλλόγων προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Στην Ικαρία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ κινητοποιούνται για τις τεράστιες ελλείψεις στις υπηρεσίες Υγείας, με παρεμβάσεις στα παραρτήματα του ΙΚΑ και τοπική απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ. Παράλληλα, συνεχίζεται το μάζεμα υπογραφών, που θ' αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στη Βουλή.

Καλέσματα από ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ

Σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία καλεί το ΠΑΜΕ. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού. Να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων, σωματείων συνταξιούχων, συλλόγων νεολαίας και γυναικών, Λαϊκών Επιτροπών για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο για την Υγεία  απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση-κάλεσμα)

Κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, να παλέψουν για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την Υγεία απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση) 

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΜΑΣ, τονίζοντας ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης κερδισμένες είναι οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: